Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου στο Φεστιβάλ μαθητικής Δημιουργίας 2019

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου στο Φεστιβάλ μαθητικής Δημιουργίας 2019

Ιούνιος 05, 2019 - 13:29

Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου συμμετείχε στο Φεστιβάλ μαθητικής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2019, στον παλιό Σταθμό των τραίνων στο Ναύπλιο, με τις εργασίες «Ταξίδι στο Χρόνο» και «Ταξίδι στην Ενσυναίσθηση» στην κατηγορία Θεατρικά Δρώμενα και Εικαστικά.

"Μία φωτογραφία, ένα σύνθημα, ένα γράμμα, ένα τραγούδι και μια χρονοκάψουλα. Μία ομάδα δημοσιογράφων βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κουτσοποδίου για να μας ενημερώσουν για την φοβερή ανακάλυψη της χρονοκάψουλας. Ένα ταξίδι στο χρόνο με αποσκευές τις ιδέες των μαθητών. Εσείς τι θα βάζατε σε μια χρονοκάψουλα;

6η συνεχή χρονιά εκδίδει την εφημερίδα του το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου

Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου για 6η συνεχή χρονιά εκδίδει την εφημερίδα του. Μέσα από τις σελίδες της οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν σκέψεις, απόψεις και σύγχρονους προβληματισμούς. Η  δημοσιογραφική  ομάδα  του  σχολείου  έδωσε  τον  καλύτερο  της  εαυτό  δουλεύοντας  με  όρεξη,  μεράκι,  πάθος  και  ενθουσιασμό  για  την  έκδοση της εφημερίδας. Στην  έκδοση  περιλαμβάνονται  άρθρα   ποικίλης θεματολογίας τα οποία ενημερώνουν, προβληματίζουν σχετικά με την ανάγκη των νέων για ψυχαγωγία, αληθινή φιλία, επικοινωνία με τους γονείς τους και τις σχέσεις Σχολείο – έφηβοι- συμμαθητές. Ευαισθητοποιούν την μαθητική κοινότητα αλλά και την κοινωνία για την αξία της ανακύκλωσης, προβάλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δράσεις και διδακτικές επισκέψεις του σχολείου, καθώς και συνεντεύξεις. Η υπεύθυνη καθηγήτρια για την καθοδήγηση των μαθητών ήταν η φιλόλογος κ.Αγγελοπούλου Ελένη.