Τάσος Σαλεσιώτης: Εμείς δηλώνουμε παρόντες για μια τετραετία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Σαλεσιώτης: Εμείς δηλώνουμε παρόντες για μια τετραετία

Ιούνιος 06, 2019 - 21:15

Κυρίες – Κύριοι,

Με το πέρας των εκλογών για τους δήμους και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θέλουμε να πούμε και εμείς τις εντυπώσεις μας από αυτό τον εκλογικό αγώνα.

Εμείς λάβαμε μέρος με τα όπλα μας α) Αξιοπρέπεια, β) Σοβαρότητα, γ) Πρόγραμμα, δ) Αξιοκρατία, ε) Εμπειρία, στ) Γνώση σχεδιασμού και υλοποίησης έργων (που το βιογραφικό μας παρέχει εγγυήσεις) , ζ) Έπρεπε να δώσουμε στους ψηφοφόρους μια άλλη διέξοδο αφού κατά την άποψη μας οι δυο άλλοι αποτελούσαν ένα και το αυτό.

    Επίσης πιστεύοντας στο πρόγραμμα Κλεισθένης ήμασταν έτοιμοι, με ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους όλων των χρωμάτων, να συνεργαστούμε για το καλό του δήμου.

    Ολοκληρώσαμε το ψηφοδέλτιο των σαράντα υποψηφίων μετά από μεγάλο αγώνα αφού οι υποψήφιοι μας εκβιάζονταν και αποχωρούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη καθυστέρηση της έναρξης του εκλογικού αγώνα.

Ο πόλεμος που δεχτήκαμε να μην μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ψηφοδέλτιο ήταν τεράστιος και ανήθικος, οι εκβιαστές έχουν όνομα και επίθετο. Στην εξέλιξη του εκλογικού αγώνα διαπιστώσαμε ότι σχεδόν το σύνολο του εκλογικού σώματος είχε εγκλωβιστεί με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Παρά τις παρατηρήσεις μας, ότι άτομα της διοίκησης χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους προς άγραν ψήφων, ουδεμία ενέργεια έγινε προς αποφυγή της ανήθικης αυτής κατάστασης.

Δυστυχώς  τα φαινόμενα αυτών των καιρών μιας πολύχρονης οικονομικής κρίσης οδήγησαν τους πολίτες να μην αντιστέκονται  και να υποκύπτουν στα όπλα των αντιπάλων τα οποία ήταν: α) εκβιασμοί, β) υποσχέσεις, γ) κόμματα, δ) βουλευτές, ε) εξυπηρετήσεις, στ) χρέη προς δήμο, ζ) συμφέροντα οικονομικά και επαγγελματικά, η) λάσπη όλων των μεγεθών, θ) γενικώς έλλειψη αξιοπρέπειας που εμείς ούτε επιθυμούσαμε αλλά  ούτε και δυνάμεθα να ακολουθήσουμε.

Όλα αυτά συντέλεσαν στα εξής αποτελέσματα: α) Το μικρό ποσοστό στο ψηφοδέλτιο μας, β) Την από την πρώτη Κυριακή εκλογή, γ) Την εξουδετέρωση του Κλεισθένη και του πλειοψηφικού συστήματος.

Συμπέρασμα : α) Συνεχίζουμε ως δήμος με την ίδια πορεία, β) Εμείς δηλώνουμε παρόντες για μια τετραετία, γ) Λυπούμαστε για το αποτέλεσμα που σκεπτόμενοι τα τεράστια προβλήματα του δήμου, δε βλέπουμε φώς στον ορίζοντα, δ) Παρά το γεγονός ότι ένας στρατός από «παράγοντες» της δημόσιας και οικονομικής ζωής έτρεχε προς όφελός του, παρά το πλήθος υποψηφίων σε κάθε γειτονιά και οικογένεια και παρά τις τεράστιες πιέσεις που ασκήθηκαν, η τελική επικράτηση του Δημάρχου,  ήταν μόλις 0,22%, παρά τις φήμες περί θριάμβου και περιπάτου από τον πρώτο γύρο. ε) Όσο για τις λάσπες και την μη ανάληψη των ευθυνών από τον ένα συνδυασμό,  τους επιστρέφουμε και τους λέμε ότι σε εμάς η λάσπη δεν κολλάει.

Ευχαριστούμε τέλος,  όλους αυτούς τους θαρραλέους που άντεξαν και μας ψήφισαν.

         ΤΑΣΟΣ ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΝΑΥΠΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ»