Ναύπλιο: Περιοδεία του ΚΚΕ σε εμπορικά καταστήματα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Περιοδεία του ΚΚΕ σε εμπορικά καταστήματα

Ιούνιος 16, 2019 - 09:10

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ:

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας Τάσο Αντωνίου περιόδευσε στα μαγαζιά της οδού Άργους στο Ναύπλιο και έγινε συζήτηση με τους μαγαζάτορες. Μετά την περιοδεία ο Τ. Αντωνίου έκανε την εξής δήλωση:

«Στη σημερινή μας συζήτηση με τους αυτοαπασχολούμενους μαγαζάτορες της πόλης φάνηκε για άλλη μια φορά η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, οι δυσβάστακτοι φόροι από το 1ο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, τα δημοτικά τέλη πάσης φύσεως που επιβάλλονται στη λογική της ανταποδοτικότητας, οι ασφαλιστικές εισφορές στο 20% του εισοδήματος, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Κουβεντιάσαμε για τη ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, καθώς τους βάζει τη θηλιά στο λαιμό, αναγκάζοντας να πληρώνουν και τις τρέχουσες εισφορές και τη δόση, και σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου να πληρώσει τον περιμένουν η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός. Την ίδια ώρα το «κούρεμα» οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ως τίμημα τη δραστική μείωση των συντάξεών τους.

Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με την οργάνωση, την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στον εμπορικό σύλλογο, τους αγώνες αλλά και την ψήφο. Όλος αυτός ο κόσμος που παιδεύεται καθημερινά δουλεύοντας νύχτα - μέρα για να τα βγάλει πέρα, που έχει κολλήσει στα αδιέξοδα της "ελεύθερης" αγοράς, που μόνο ελεύθερη δεν είναι, στην οποία το μεγάλο ψάρι τρώει πάντα το μικρό, έχει κάθε συμφέρον να ακολουθήσει το ΚΚΕ και να αμφισβητήσει το μονόδρομο της ανταγωνιστικότητας και της ΕΕ, για να πάρει πραγματική ανάσα.

Το κρίσιμο ερώτημα των εκλογών είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση μετά την 7η Ιούλη από τη σκοπιά του λαού, απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, απέναντι στους κοινούς αντιλαϊκούς στόχους που υπηρετούν με τα προγράμματά τους και την πρακτική τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι η αγωνιστική φωνή και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων μέσα στη Βουλή. Δεν ψήφισε κανένα αντιλαϊκό νόμο και αντιπάλεψε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο για να καταργηθούν. Έχει καταθέσει επανειλημμένα τροπολογίες και προτάσεις νόμου για την ανακούφιση των εμπόρων από τα δάνεια, για την ένταξή τους στο αφορολόγητο, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των κατασχέσεων κ.α..  

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δύναμη έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε, για να αποσπάσουμε όποιες κατακτήσεις είναι δυνατές για τα λαϊκά στρώματα, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για τη λαϊκή αλληλεγγύη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δύναμη όχι µόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για την ικανοποίηση των αναγκών μας, µε σύγχρονα δικαιώματα.»

Δελτίο Τύπου