Μάρω Καλαϊτζή: Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μάρω Καλαϊτζή: Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση

Ιούνιος 24, 2019 - 11:20

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή, Μάρω Καλαϊτζή, περιόδευσε σε χώρους ιχθυοτροφείων  της παλιάς Επιδαύρου, στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, σε εργαζόμενους του Δήμου και σε εργαζόμενους του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου. Επίσης συνομίλησε με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που βρισκόταν εκεί.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους των ιχθυοτροφείων τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα αυξάνουν μισθούς, θα περιέχουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας και θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματά τους. Στη συνέχεια η Μ. Καλαϊτζή είπε στους εργαζόμενους τα εξής:

«Χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις, μπούκωσαν με επιδοτήσεις τις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών. Στήριξαν τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς από τους οποίους ωφεληθήκαν οικονομικά συμφέροντα, ενώ στηρίζουν και χαιρετίζουν συγκεκριμένα σχέδια, όπως ο κοινός έλεγχος των τριών μεγαλύτερων εταιρειών στις ιχθυοκαλλιέργειες, από ξένα επιχειρηματικά fund που ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ το Φλεβάρη του 2019.  Από την άλλη οι εργαζόμενοι που στις πλάτες τους χτίστηκαν αυτές οι εταιρίες, όχι μόνο δεν είδαν να καλυτερεύει η ζωή τους, να μειώνεται ο εργάσιμος χρόνος, να βελτιώνονται οι συνθήκες, αλλά το αντίθετο. Θυσίασαν πολλές φορές ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διαφημίζει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κανονικότητας, ποτέ δεν πήρε  θέση για την προστασία της δουλειάς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ούτε βεβαίως τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει κάνει μια σειρά επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή όπως για την επαναφορά των μισθών, για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων μετά το θανατηφόρο ατύχημα ενός εργαζομένου στον ίδιο όμιλο, καθώς και για την συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι βαριά βιομηχανία όπως λένε οι κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορούν να είναι στη πείνα και την ανασφάλεια. Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, η ισχυροποίηση  των σωματείων, των εργατικών λαϊκών αγώνων, η πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μαζί με ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της ζωής μας. Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, τη μόνη συνεπής δύναμη, που έχει αποδείξει στην πράξη ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα».

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας  κινήθηκε στην ανάγκη διεκδίκησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Τα προβλήματα  λειτουργίας του ΚΥ, που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, όπως η κινητικότητα, η υποκατάσταση μέρους του μόνιμου προσωπικού με ελαστικά εργαζόμενους, η ελαστικοποίηση του ωραρίου, στοχεύουν στη μείωση του μισθολογικού κόστους και εντάσσονται στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας σαν επιχειρήσεις. Οι υγειονομικοί και οι ασθενείς ξέρουν ποιος θα είναι μαζί τους την επόμενη μέρα των εκλογών για να παλέψει για το δίκιο τους, ενάντια σε όποια κυβέρνηση και αν συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης. Αυτή τη γνώση τους να εκφράσουν στην κάλπη στις 7 Ιούλη ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Επίσης, στη συνάντηση κύρια με συμβασιούχους εργαζόμενους του θεάτρου, οι ίδιοι αναφερθήκαν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επικρατούν προκαλώντας τους ανασφάλεια για το αν κάθε φορά θα ανανεώνεται η σύμβαση τους. Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά πρέπει να συνδεθεί συνολικά με τον αγώνα ενάντια στο κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό. Γιατί ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα όπως έγινε και στους εργαζομένους ηθοποιούς που έπειτα από συνεχή αγώνα και οργάνωση στα σωματεία τους κατάφεραν να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας στο Εθνικό Θέατρο καθώς και η αποκάλυψη του ρόλου της πλειοψηφίας της ΠΟΘΑ». «Το ΚΚΕ ήταν η μοναδική διαφορετική φωνή όλα αυτά τα χρόνια. Αποδείχθηκε ότι το δίλημμα δεξιά - αντιδεξιά εξελίχθηκε σε συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο "αντιδεξιός" και "αντι-ΠΑΣΟΚ" ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ, τώρα συμπορεύεται με πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλα πρώην στελέχη της ΝΔ, π.χ. την κυρία Παπακώστα. Σας καλούμε, κάντε το βήμα, ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Δώστε δύναμη στη δύναμη  σας και για την επόμενη μέρα». Συζητήθηκε επίσης και ο ρόλος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων καθώς, αντί να προσανατολίζεται σε δραστηριότητες που θα έφερναν το λαό σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, παίζει το ρόλο ενός εισπρακτικού μηχανισμού μέσω των εισιτηρίων που διαρκώς ακριβαίνουν.

Συζήτησε ακόμα με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής όπου επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσον αφορά τη στελέχωσή της και την επάρκεια και ετοιμότητα των μέσων. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ούτε όταν ήταν αυτοί κυβέρνηση έλυσαν τα προβλήματα. Ο λαός να μη τους δείξει καμιά εμπιστοσύνη. Να δυναμώσει το ΚΚΕ στην κάλπη για να δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση της πάλης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διεκδικεί και παλεύει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού κι όχι για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Είναι το μόνο κόμμα που βάζει μπροστά και παλεύει σύγχρονα αιτήματα που μπορούν να διασφαλίσουν την πλούσια φύση και την ασφάλεια των κατοίκων, για τα οποία όλα τα άλλα κόμματα δίνουν αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις και μόνο.

Δελτίο Τύπου