Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους για την στέγαση νηπίων και μαθητών σε ισόγεια πολυκατοικιών και κοντέινερ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους για την στέγαση νηπίων και μαθητών σε ισόγεια πολυκατοικιών και κοντέινερ

Ιούνιος 26, 2019 - 16:54

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο προέκυψε οξύτατο το θέμα με τα κτιριακά προβλήματα των Σχολείων του Δήμου Άργους Μυκηνών. Συγκεκριμένα, το 4ο Νηπιαγωγείο  Άργους και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου χρειάζονται επιπλέον αίθουσες. Οι προτάσεις από τη μεριά της πλειοψηφίας ήταν η ενοικίαση μιας ακόμα αίθουσας σε ισόγειο πολυκατοικίας για το 4ο Νηπιαγωγείο και η προσθήκη μια αίθουσας τύπου κοντέινερ στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου. 

        Με ευκολία ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοί της πλειοψηφίας τη στέγαση των νηπίων και των μαθητών σε ισόγεια πολυκατοικιών και κοντέινερ χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι συνθήκες και το αν πληρούνται οι  απαραίτητοι όροι ασφάλειας. Ας μη σχολιάσουμε περισσότερο και την προχειρότητα που έγινε η συζήτηση για αυτά τα θέματα στο Δημ. Συμβούλιο, για μια ακόμη φορά, με ευθύνη του Δημάρχου… 

       Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε έγκαιρα εντοπίσει το  κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου και το ανέδειξε προσδοκώντας ότι οι αρμόδιοι θα ενδιαφέρονταν για το ευαίσθητο αυτό θέμα.      Δείτε εδώ τις σχετικές ανακοινώσεις και το βίντεο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η απαξίωση όμως στα παιδιά μας και στις συνθήκες διδασκαλίας είναι πρωτοφανής. Η πρότασή τους είναι η διαιώνιση του προβλήματος για τα σχολεία του Δήμου προσθέτοντας και νέα στη λίστα όσων λειτουργούν κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.

        Χρόνια τώρα όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου Άργους - Μυκηνών και καμιά δημοτική παράταξη δεν προσανατολίστηκε στη διεκδίκηση χτισίματος σύγχρονων κτιρίων σχολείων, νηπιαγωγείων και  παιδικών σταθμών με όλες τις αναγκαίες υποδομές. 

      Είναι πρωτοφανής επίσης και ο εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους γονείς των παιδιών στη Νέα Κίο όσον αφορά την αυλή του Παιδικού Σταθμού. Φτάσαμε στη λήξη μιας ακόμη σχολικής χρονιάς χωρίς τα παιδιά να βγουν και να ευχαριστηθούν τον ελεύθερο χρόνο  τους στο προαύλιο του Παιδικού. Δυστυχώς ακούστηκαν πολλές υποσχέσεις και μεγάλα λόγια προεκλογικά… Οι ανάγκες των παιδιών έγιναν ευκαιρία και για χαιρετισμούς από μικροφώνου στις σχολικές γιορτές μετεκλογικά… Αυλή διαμορφωμένη για τις ανάγκες παιδικού σταθμού  ακόμα δεν είδαμε! 

      Δε θα παραλείψουμε βέβαια να τονίσουμε ότι  όλη αυτή η κατάσταση είναι και αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και της υποχρηματοδότησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στην εκπαίδευση, που θεσμοθέτησε την έναρξη εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία χωρίς καμία δημόσια δαπάνη. Αυτή η πολιτική, ως συνέχεια των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δίνει πάτημα σε διάφορες φωνές, που επαναφέρουν αντιδραστικές αντιλήψεις για αποκέντρωση της εκπαίδευσης (αυτό  είναι άλλωστε στρατηγική της ΕΕ και πολιτική των κομμάτων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) και ζητάνε αναστολή της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και πέρασμα των Νηπιαγωγείων στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης – εκτός των παιδικών που έχουν τώρα!

  • Απαιτούμε ΤΩΡΑ ο Δήμος να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλα τα προνήπια-νήπια να ενταχθούν ομαλά στα Δημόσια Νηπιαγωγεία σε κατάλληλες κτηριακές υποδομές
  • Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη διάταξη για  τοποθέτηση και διατήρηση προκατασκευασμένων αιθουσών και βοηθητικών χώρων στα σχολεία. 
  • Εδώ και τώρα γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αγωνιστική διεκδίκηση ώστε να λυθούν τα προβλήματα των κτηριακών υποδομών, της λειτουργίας και του προσωπικού στις σχολικές δομές.