24 μαθητές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω euroscola στο Στρασβούργο (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

24 μαθητές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω euroscola στο Στρασβούργο (photos&video)

Νοέμβριος 20, 2012 - 19:14

Υποδοχή και οδηγίες από εκπαιδευτικούς σήμερα στην Τρίπολη

Μία ξεχωριστή μέρα η σημερινή για τον εκπαιδευτικό χώρο της Πελοποννήσου, καθώς στελέχη εκπαίδευσης, με προεξάρχοντα τον περιφερειακό διευθυντή Πέτρο Μισθό, υποδέχτηκαν τους 24 μαθητές από σχολεία της Περιφέρειας οι οποίοι μετά από διαγωνισμούς και άλλα κριτήρια(γλωσσομάθεια, ετήσια σχολική απόδοση) ξεχώρισαν και θα μεταβούν μέσω του προγράμματος Euroscola  στο Στρασβούργο για να γνωρίσουν τα ευρωπαϊκά όργανα από κοντά.

Η υποδοχή των μαθητών έγινε στο αμφιθέατρο του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης. Να σημειώσουμε πως στην υποδοχή ήταν και οι δύο συνοδοί καθηγητές ο Απόστολος Πούλιος από το ΓΕΛ Μεγαλόπολης και η Ιωάννα Πασταρματζή από το 2ου ΓΕΛ Σπάρτης. Το ταξίδι των παιδιών θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, αφού εκτός των όσων θα μάθουν για την Ευρώπη, θα γνωρίσουν και άλλους μαθητές ενώ θα διαγωνιστούν στο θέμα “Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μείωση του Δημοκρατικού  Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο κ. Μισθός αφού καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή διαμονή και επιτυχίες στους εκεί διαγωνισμούς αλλά και πάντα στη ζωή τους, τους μίλησε για τη σημασία του προγράμματος και για το τι θα τους προσφέρει. Στα  παιδιά μίλησε ακόμα ο διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας Πολύδωρος Χαριτωνίδης, η διευθύντρια του 4ου Λυκείου Τρίπολης και η ιταλίδα καθηγήτρια κ. Φόρτε που βρίσκεται στο 4ο Λύκειο Τρίπολης μέσω ενός άλλου προγράμματος του COMENIUS και κάνει μάθημα στα παιδιά.

Να σημειώσουμε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διακριθεί στους διαγωνισμούς που γίνονται στο Στρασβούργο και ευχή όλων είναι να επαναληφθούν οι επιτυχίες.

 

Ε.Τ.

5RcPINQVQ1w