Όταν ο Κυριάκος και ο Γρηγόρης συζητούν για το ρουσφέτι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Όταν ο Κυριάκος και ο Γρηγόρης συζητούν για το ρουσφέτι

Ιούνιος 27, 2019 - 15:27

 Αυτός ο επικοινωνιολόγος του Κυριάκου, ο Θεοδωρικάκος πώς τον λένε, όντως έχει βαλθεί να τον κάνει «παιδί του λαού». Φαίνεται το πράγμα. Πρώτα τον έστειλε στην Τσιμτσιλή για να πληροφορήσει τις τηλεθεάτριες ότι έτσι και τολμήσει η κόρη του να του φέρει συριζαίο θα του πει ορθά-κοφτά ότι πρέπει να αλλάξει κοσμοθεωρία αλλιώς πάπαλα το αίσθημα, και χθες τον έστειλε στον Αρναούτογλου να μιλήσει για το ρουσφέτι.

Η τουρκική λεξούλα rüşvet είναι... παντελώς άγνωστη στη ΝΔ. Ο Κυριάκος είπε, απαντώντας στον Αρναούτογλου σε σχετική ερώτηση στην οποία ο παρουσιαστής παραδέχτηκε ότι είχε ζητήσει ρουσφέτι όταν ήταν στον στρατό (και ότι είχε προσπαθήσει ο πατέρας του να τον χώσει σε δημόσια υπηρεσία), ότι είναι άλλο πράγμα να βοηθάς έναν άνθρωπο να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και άλλο πράγμα να διορίζεις με αντίτιμο τις ψήφους.

Πρακτική παντελώς άγνωστη στο κόμμα του, επαναλαμβάνουμε.

Απλώς έτυχε την περίοδο 2004 - 2009 επί Καραμανλή να προσληφθούν στο Δημόσιο συνολικά 865.000 άτομα.

Έξι στις 10 ήταν για για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη.

Είπε, λοιπόν, ο Μητσοτάκης, επικεντρωμένος στους διορισμούς μετακλητών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο κλασικός ορισμός του ρουσφετιού είναι διορισμός στο Δημόσιο με αντάλλαγμα την ψήφο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι, αν το κάνεις, θα έχεις αδικήσει κάποιον άλλον. Και δυστυχώς ένα από τα απόνερα αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης είναι ότι εκεί που κάποια στιγμή τα κίνητρα στην κοινωνία άλλαξαν -διότι εκ των πραγμάτων κάναμε λιγότερες προσλήψεις στο Δημόσιο και αυτές που γίνονταν, γίνονταν κατά βάση αξιοκρατικά- ξαφνικά πάλι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αν είσαι κολλητός της εξουσίας μπορεί να διορίζεσαι μετακλητός, γιατί διορίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι με αυτό τον τρόπο. Αν πάμε και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες. Αυτό είναι λάθος, αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ. Γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι μόνο αυτός ο οποίος έχει πρόσβαση στην εξουσία μπορεί να αποκομίζει το όφελος».

Κατά τα λοιπά, άντε και στην Κατερίνα Καινούργιου. Οι «Αληθινές ιστορίες» που παρουσιάζει στην εκπομπή της έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο και η ΝΔ με την αυτοκριτική.