Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ Αργολίδας την ομιλία της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ Αργολίδας την ομιλία της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου

Ιούνιος 28, 2019 - 10:06

Σχόλιο της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ με βάση την πρόσφατη ομιλία της υποψήφιας βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ κα Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου:

«Στους αυτοσχεδιασμούς και τα πειράματα με την τύχη της χώρας, να αντιτάξουμε το σχέδιο. Ένα σοβαρό σχέδιο όπως αυτό της ΝΔ. Σοβαρό. Αξιόπιστο. Κοστολογημένο.

Στην υπερφορολόγηση, τον κρατισμό, τη στασιμότητα, να αντιτάξουμε μια πρόταση ελευθερίας. Με λιγότερους φόρους, περισσότερες ευκαιρίες και ασφάλεια για όλους.

Απέναντι στο βάλτο και την οπισθοδρόμηση, να αντιτάξουμε ένα σχέδιο για τη χώρα συνολικά, αλλά και κάθε περιφέρεια χωριστά.

Ένα τέτοιο χρειαζόμαστε και για την Αργολίδα μας…… Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας πέρασε πολλά. Όλοι μας περάσαμε πολλά.

Η κρίση ανέδειξε παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Προβλήματα που για χρόνια άλλοι δεν γνωρίζαμε καν και άλλοι βάζαμε βολικά κάτω από το χαλί….» ( απόσπασμα από την ομιλία της υποψήφιας βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ κα Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου).

 

Και από την προεκλογική ομιλία της κα  Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου αποκαλύπτεται ότι το “κοστολογημένο πακέτο” των μέτρων που αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  αποδεικνύει πως δεσμεύονται απ’ το συμφωνημένο, στενό δημοσιονομικό πλαίσιο με την ΕΕ, απ’ τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, απ’ την ανάγκη δημοσιονομικά ουδέτερων μέτρων. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα μέτρα και τους επιστρέφεται ένα μικρό κομμάτι απ’ αυτά. 

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται, ποιος πληρώνει και ποιος ωφελείται, απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό. Από τα έσοδα των 55 δισ. οι μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν μόλις 2.5 δισ. και τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς και οι εξαγγελίες της ΝΔ για μείωση της φορολογίας τους, θα οδηγήσουν σε ακόμα μικρότερη φορολόγησή των επιχειρήσεων. 

Φυσικά τα χρόνια της κρίσης «δεν περάσαμε όλοι πολλά»!

Η εργατική τάξη, η μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες της πόλης, οι συνταξιούχοι μάτωσαν κυριολεκτικά για να ξεπεράσει το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης την οικονομική του κρίση και να ανακάμψουν τα κέρδη και ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα αυτά τα χρόνια ικανοποιήθηκαν πάγια αιτήματα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων, ρημάζοντας τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Χορτάσαμε οράματα, πρόοδο και σταθερότητα! Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που δίνεται με τις εκλογές και η μόνη ψήφος που εκφράζει γνήσια και καθαρά τη λαϊκή αντίθεση στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και στις κυβερνήσεις που την υλοποίησαν ή ετοιμάζονται να την υλοποιήσουν είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, απέναντι στο κεφάλαιο και την πολιτική αυτών που το υπηρετούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ