Πρώτο φεστιβάλ Πελοποννησιακών προϊόντων στην Αθήνα (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρώτο φεστιβάλ Πελοποννησιακών προϊόντων στην Αθήνα (video)

Νοέμβριος 21, 2012 - 11:58

Από 28 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου η καρδιά της Αθήνας, η πλατεία Κλαυθμώνος θα γεμίσει από Πελοποννησιακά προϊόντα και γεύσεις και από πολιτισμό- ιστορία και κουλτούρα και των 7 νομών της γεωγραφικής περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό θα γίνει μέσω του πρώτου φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων και γεύσεων που συνδιοργανώνουν τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Φορείς που έχουν κατανοήσει τη σημασία της συνέργειας και της συνεργασίας - κυρίως εν καιρώ κρίσης και πτώσης της κατανάλωσης- και έθεσαν ως στοίχημα την επιτυχία του εγχειρήματος, αφού για πρώτη φορά γίνεται κάτι ανάλογο.

Εκτός από τα τοπικά αγροτικά προϊόντα θα παρουσιαστεί και το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου ενώ κάθε μέρα θα υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μία ημερίδα για τον τουρισμό, την τοπική κουζίνα και τον αγροτουρισμό. Και φυσικά δεν θα λείψουν και τα μαγειρέματα... Οπότε όποιος βρεθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος τις μέρες αυτές θα έχει την ευκαιρία να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις και φυσικά να αγοράσει, αφού αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του φεστιβάλ- να πουληθούν προϊόντα.

Ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τις επιχειρήσεις - υπάρχουν όμως θέσεις αν κάποιοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή- συνολικά θα είναι 50 επιχειρήσεις και στόχος είναι να υπάρχει αντιπροσώπευση για όλα τα προϊόντα της Πελοποννήσου- προϊόντα πιστοποιημένα και τυποποιημένα.

Η Περιφέρεια είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή, αφού δεν θα μπορούσε να λείψει από μία τέτοια εκδήλωση και στο πνεύμα της συνεργασίας θα συνδράμει οικονομικά ώστε να υπάρξει το μικρότερο δυνατό κόστος για όλους.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα κάνει τα εγκαίνια στις 28 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο χώρο της πλατείας και ευχή όλων είναι να υπάρξει επιτυχία στο εγχείρημα....

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, ο πρόεδρος της ALPHA Εκθεσιακής Άγγελος Καραμπίκας και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου για την έκθεση...

Ελένη Τράκα

xqKSGGIF7GA