Ανδριανός: Μαζί αποδείξαμε ότι η Αργολίδα αξίζει και μπορεί καλύτερα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Μαζί αποδείξαμε ότι η Αργολίδα αξίζει και μπορεί καλύτερα

Ιούλιος 02, 2019 - 11:16

Ισχυρό μήνυμα νίκης Ανδριανού στο Άργος: «Μαζί αποδείξαμε ότι η Αργολίδα αξίζει και μπορεί καλύτερα. Με τη δική σας ψήφο, με τον δικό σας σταυρό, με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη, από την επομένη των εκλογών πιάνουμε ξανά το νήμα των έργων και των παρεμβάσεων για το Άργος και την Αργολίδα. Γιατί μαζί και ξέρουμε, και μπορούμε και αποδεδειγμένα έχουμε παραγάγει έργο για τον τόπο μας».

Με μεγάλο παλμό και δυναμική συμμετοχή στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο Άργους ολοκληρώθηκε η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννη Ανδριανού. Στην ομιλία του, ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σας ευχαριστώ πολύ από την καρδιά μου γι’ αυτή τη συγκινητική εκδήλωση. Με τιμάτε γιατί αφιερώσατε χρόνο απ’ τον χρόνο σας, για να είστε σήμερα εδώ, για να μου δώσετε δύναμη για να συνεχίζω τον αγώνα που δίνω όλα αυτά τα χρόνια για την πατρίδα και την Αργολίδα.

Σας ευχαριστώ πολύ για  την αγάπη σας, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας, για όλα όσα μαζί έχουμε πετύχει για τον τόπο μας. 

Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε όλα αυτά τα χρόνια. Για τα έργα και τις παρεμβάσεις που μαζί κατακτήσαμε μέχρι το 2015, αλλά και για την ηχηρή διεκδίκηση τα τελευταία πέντε χρόνια όσων αξίζει ο τόπος μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που εγκατέλειψε την Αργολίδα και τους ανθρώπους της στην τύχη τους.

Σας ευχαριστώ για το ηχηρό μήνυμα που στέλνει σήμερα το Άργος, το μήνυμα που παίρνω αυτές τις μέρες σε κάθε πόλη και χωριό της Αργολίδας. Είναι μήνυμα μεγάλης νίκης και προοπτικής. Μήνυμα ισχυρής αυτοδύναμης εντολής στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Μήνυμα ότι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε για το Άργος, για την Αργολίδα, για την πατρίδα.

Φίλες και φίλοι,

Όλα αυτά τα χρόνια γνωριζόμαστε καλά. Σας ξέρω και με ξέρετε. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα σας, στις καλές και τις δύσκολες εποχές για τον τόπο μας.

Ξέρετε καλά τη δημόσια πορεία μου. Ποτέ δεν έβαλα τίποτε πάνω από το καλό της πατρίδας, τίποτε πάνω από το καλό της Αργολίδας μας. Ποτέ δεν επένδυσα στη διχόνοια και την κακολογία. Ποτέ δεν κατέφυγα στη λάσπη και τη μικροπολιτική.

Όλα αυτά τα χρόνια, μόνη μου έγνοια, μόνος μου γνώμονας είναι να σηκώσουμε την Αργολίδα πάλι ψηλότερα. Να επιλύσουμε τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα που κρατάνε τον τόπο μας καθηλωμένο. Να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της αργολικής γης. Να ενώσουμε δυνάμεις μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, γιατί μπροστά στα προβλήματα δεν χωράνε παρωπίδες. Αυτή είναι η εντολή που μου δώσατε. Κι αυτή την εντολή αγωνίστηκα να την τιμήσω στο έπακρο.

Όλα αυτά τα χρόνια χτίσαμε μεταξύ μας ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Ποτέ δεν έπαψα να σας κοιτώ στα μάτια και να σας λέω την αλήθεια. Ποτέ δεν σταμάτησα να μεταφέρω δυνατή τη δική σας φωνή, τη φωνή της Αργολίδας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ποτέ δεν απομακρύνθηκα από την πεποίθηση ότι αυτό που μετρά είναι οι πράξεις και τα έργα για τον τόπο μας και όχι τα λόγια.

Σας ευχαριστώ γιατί αυτό τον δρόμο τον διαβήκαμε μαζί. Και με τη δική σας στήριξη, τη δική σας αγάπη, τη δική σας εμπιστοσύνη, αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε και τα χρόνια που έρχονται μαζί να τον ανοίγουμε.

Φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή η πατρίδα μας απαλλάσσεται από τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Από μια κυβέρνηση που με ό,τι καταπιάστηκε, σφραγίστηκε από ανευθυνότητα, αναποτελεσματικότητα και αλαζονεία. 

Την Κυριακή με την ψήφο μας η Ελλάδα απαλλάσσεται από μια Κυβέρνηση που είπε ψέματα για να εκλεγεί και συνέχισε να λέει ψέματα στους πολίτες όσο κυβερνούσε. 

Μια κυβέρνηση που δεν δίστασε να παίξει με τους θεσμούς, και να εμπαίξει ακόμη και τους συνταξιούχους. 

Μια κυβέρνηση που ακόμη και στο κρίσιμο θέμα της παιδείας, κινήθηκε με ιδεοληψία, με κομματισμό, με την καταστροφική λογική της ισοπέδωσης και της ήσσονος προσπάθειας. 

Μια κυβέρνηση που ακόμη και τα εθνικά μας θέματα, όπως το σκοπιανό, τα αντιμετώπισε με προχειρότητα και ανευθυνότητα, επιδιώκοντας συνειδητά να διχάσει τους Έλληνες για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.

Μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με σύνθημά της την περηφάνια και την αξιοπρέπεια, για να φορτώσει τελικά στις πλάτες των Ελλήνων νέα αχρείαστα μνημόνια και ματωμένα υπερπλεονάσματα, για να γονατίσει τη μεσαία τάξη, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τον εμπορικό κόσμο, με μόνο στόχο να καταστήσει όσο γίνεται περισσότερους Έλληνες εξαρτημένους από τα επιδόματα.

Αυτό που ζητούν όμως οι Έλληνες δεν είναι επιδόματα, αλλά δουλειές, είναι αξιοπρέπεια. Γιατί το αυτονόητο, το να έχεις δουλειά, το να έχουν τα νέα παιδιά τη δυνατότητα να μείνουν, να δημιουργήσουν και να προκόψουν στην πατρίδα και τον τόπο τους, αυτό είναι αξιοπρέπεια.

Αυτό που ζητούν οι Έλληνες δεν είναι άκοπα ψέματα, αλλά αλήθειες. Δεν είναι συνθήματα, αλλά πολιτικές με συγκεκριμένο, χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα, την κοινωνία, την οικονομία, για τα εισοδήματα των νοικοκυριών. 

Αυτό που ζητά ο Έλληνας δεν είναι διχαστικές φωνές που ανασύρουν σκελετούς από τα σκοτεινά ντουλάπια της ιστορίας, αλλά μια νέα, ρεαλιστική και φιλόδοξη προοπτική, ένα όραμα για το αύριο που ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό και κάθε μέρα που περνά, το κύμα συστράτευσης με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Άνθρωποι της δικής μας πολιτικής οικογένειας που είχαν κρατήσει τις αποστάσεις τους γιατί κάποτε πικράθηκαν και δυσαρεστήθηκαν, σήμερα επιστρέφουν, ενώνουν δυνάμεις μαζί μας, και δυναμώνουν το αίτημα της μεγάλης πολιτικής, ποιοτικής αλλαγής. 

Άνθρωποι από διαφορετική ιδεολογική προέλευση και καταβολές, ενώνουν το βηματισμό τους με μας για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε μαζί τα αυτονόητα που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας.

Γιατί ακριβώς σ’ αυτή την ανάγκη για τα αυτονόητα απαντά το δεσμευτικό, ρεαλιστικό, κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Είναι αυτονόητη ανάγκη η ουσιαστική ελάφρυνση του ασήκωτου βάρους της φορολογίας και των εισφορών που επωμίζονται σήμερα τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.

Είναι αυτονόητη ανάγκη η δημιουργία πολλών, πραγματικών, και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για να αναστρέψουμε το κύμα φυγής των ταλαντούχων νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, να επιταχύνουμε την επούλωση των πληγών της κρίσης και να διασφαλίσουμε ευκαιρίες για προκοπή και δημιουργία για όλους.

Είναι αυτονόητη ανάγκη η αποκατάσταση της ασφάλειας και της νομιμότητας παντού, ώστε να πάψει η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι. 

Αυτό σημαίνει βεβαίως την κατάργηση του ασύλου της ανομίας και της εγκληματικότητας, που καθιστά τις πανεπιστημιακές σχολές χώρους λαθρεμπορίου και διακίνησης ουσιών.

Σημαίνει όμως και την αποφασιστική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων παραβατικότητας που αντιμετωπίζει και η Αργολίδα μας όπως τις συνεχείς κλοπές μετασχηματιστών από γεωτρήσεις και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, αλλά και τα επανειλημμένα κρούσματα επιθέσεων σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Οι νοσηλευτές, οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό δίνουν μάχη σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση για να κρατήσουν όρθια την υγεία στον νομό. 

Αλλά και οι αστυνομικοί της Αργολίδας, όπως και οι λιμενικοί, και οι πυροσβέστες υπερβάλλουν εαυτούς μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το μόνο που χρειάζονται είναι την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας ώστε να επιτελούν ακώλυτοι και απερίσπαστοι το καθήκον. Και βεβαίως χρειάζεται η ενίσχυση με νέο προσωπικό, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών.

Αυτονόητη ανάγκη είναι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας για την αντιμετώπιση του εθνικού ζητήματος της υπογεννητικότητας, αυτής της βόμβας στα θεμέλια της κοινωνίας και του έθνους μας, με συγκεκριμένα μέτρα που θα διευκολύνουν τα νέα ζευγάρια να πάρουν την απόφαση και να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό. 

Είναι αυτονόητη ανάγκη η στήριξη της μεσαίας τάξης που στοχοποιήθηκε συνειδητά από την απερχόμενη κυβέρνηση – ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος το παραδέχθηκε μάλιστα αυτό ανοιχτά από το βήμα της Βουλής – η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών που λεηλατήθηκαν άγρια τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Είναι αυτονόητη ανάγκη η έμφαση της ποιότητας στη δημόσια παιδεία και την υγεία. 

Ως αναπληρωτής τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος μαζί με τη Νίκη Κεραμέως και τα υπόλοιπα στελέχη στον τομέα για τη διατύπωση του προγράμματος της παράταξής μας για την παιδεία, αισθάνομαι βαθιά τιμή και συγκίνηση για το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παιδεία, για ένα θέμα που πάντα, και συμβολικά και ουσιαστικά, βάζει στην πρώτη γραμμή της ιεράρχησης της δράσης μας.

Γιατί η ποιοτική παιδεία, σε αντίθεση με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας που καλλιέργησε η σημερινή κυβέρνηση, είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο που διαθέτουμε όχι μόνο για την ανάπτυξη και την προκοπή, αλλά και για την κοινωνική κινητικότητα και την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. 

Είναι αυτονόητη ανάγκη η βαθιά μεταρρύθμιση του κράτους, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και οι παράλογες επιβαρύνσεις, να γίνει πιο ευέλικτο και λειτουργικό, να λειτουργεί επιτέλους ως αρωγός του πολίτη και όχι ως δυνάστης του.

Και βεβαίως, είναι αυτονόητη ανάγκη η υπεύθυνη, σοβαρή, αποτελεσματική διαχείριση της εξωτερικής μας πολιτικής και των εθνικών μας ζητημάτων, η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων, μακριά από ιδεοληψίες, ερασιτεχνισμούς και επικίνδυνους πειραματισμούς.

Είναι γι’ αυτό αυτονόητη ανάγκη για την Ελλάδα σήμερα, η αυριανή μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει ισχυρή αυτοδύναμη εντολή για να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς, λογοδοτώντας αποκλειστικά και μόνο στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Χρειαζόμαστε αυτή την ισχυρή αυτοδύναμη εντολή για να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά και να αποκαταστήσουμε μαζί την αισιοδοξία, την υπερηφάνεια, την αυτοπεποίθηση στην κοινωνία μας.

Φίλες και φίλοι,

Τη μεγάλη αυτή πολιτική αλλαγή τη χρειάζεται η Ελλάδα. Τη χρειάζεται επιτακτικά και η Αργολίδα μας.

Έργα και παρεμβάσεις που μαζί είχαμε διεκδικήσει, και είχαμε ξεκινήσει ή δρομολογήσει μέχρι το 2015 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε τα πάγωσε, είτε τα άφησε να καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Πρώτα απ’ όλα, το μεγάλο έργο πνοής για το Άργος και την Αργολίδα του Αναβάλου. Ένα έργο που δρομολογήσαμε από το 2008 επί νομαρχίας Βασίλη Σωτηρόπουλου, τον οποίο βλέπω σήμερα εδώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το τότε πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ώστε να δώσει οριστική απάντηση στο οξύτατο πρόβλημα της λειψυδρίας και της υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής για τους αγρότες μας.

Εδώ στο Άργος, παρά το γεγονός ότι η επέκταση προς Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Φίχτια, Μοναστηράκι, έργο 7,8 εκατομμυρίων ευρώ ήταν έτοιμη για δημοπράτηση, το έργο καθυστέρησε χωρίς να δοθεί καμία πειστική απάντηση για την ολιγωρία αυτή στις δεκάδες Ερωτήσεις, Επερωτήσεις και παρεμβάσεις μου προς τους αρμόδιους τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Δεσμεύομαι ότι το έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί γιατί το οφείλουμε στο Άργος, το οφείλουμε στην Αργολίδα, το οφείλουμε στους αγρότες μας και στις νέες γενιές που δικαιούνται ένα καλύτερο περιβάλλον. Γνωρίζουν πολύ καλά τους αγώνες που κάναμε – και τώρα βεβαίως υπάρχουν πολλοί «πατέρες» για τον Ανάβαλο. Όμως πρέπει να επισημάνω τα έργα εκσυγχρονισμού που έγιναν, και στο αντλιοστάσιο επί της νομαρχίας του Βασίλη Σωτηρόπουλου σε συνεργασία με μας. Θυμάμαι να μου εκφράζει την αγωνία του γι’ αυτό το έργο. Διότι για να γεμίσουν οι αγωγοί, έπρεπε να υπάρχει εκσυγχρονισμένο αντλιοστάσιο, με τρεις νέες αντλίες υπερσύγχρονες, με μεγάλες δυνατότητες. 

Όπως επίσης πρέπει να προχωρήσει και η υλοποίηση του άξονα Δερβενάκια-Μυκήνες, της πύλης εισόδου του Άργους και της Αργολίδας προς τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. Ένα έργο που ενώ είχαμε προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες μέχρι το 2015, αφέθηκε κι αυτό στην τύχη του από τη σημερινή κυβέρνηση.

Μιλώντας για την ολιγωρία και την ανευθυνότητα της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στο Άργος και την Αργολίδα, πρέπει βεβαίως να θυμίσω την αντιμετώπιση ενός σημαντικότατου έργου πολιτισμού για το Άργος, του αρχαιολογικού μουσείου.

Θυμίζω ότι είχαμε εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, με εγκεκριμένες μελέτες προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φτιάξαμε τη μουσειακή αποθήκη σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος – και υπάρχουν εδώ στελέχη του Δήμου που συνεργαστήκαμε - με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και κόστος 700.000 ευρώ, και έγινε η μεταφορά των εκθεμάτων. 

Από την αλλαγή της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, δυστυχώς παραμένει κουφάρι και δεν έχουν προχωρήσει τα έργα παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους.

Και μια που μιλάμε για τον πολιτισμό, θυμίζω τις εικόνες ντροπής που δημιουργήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών, αλλά και σε άλλα σημαντικά μνημεία της Αργολίδας από την επανειλημμένη ολιγωρία της Κυβέρνησης να στελεχώσει εγκαίρως τους χώρους με το απαιτούμενο προσωπικό φύλαξης, καθαριότητας και λειτουργίας των πωλητηρίων. 

Αναλογιστείτε ότι ενώ οι επισκέψεις τουριστών και σχολείων ξεκινούν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία από το Πάσχα, πέρσι η οκτάμηνη σύμβαση λειτουργίας πωλητηρίων ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου, με αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει έσοδα, και νέοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να βρουν θέσεις εργασίας, να μένουν αδικαιολόγητα χωρίς δουλειά.

Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Τέτοιες εικόνες ντροπής δεν ταιριάζουν στην Αργολίδα. Δεν ταιριάζουν στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του τόπου μας. Αυτή η εικόνα λοιπόν σταματά οριστικά εδώ!

Θυμίζω ακόμα την εγκατάλειψη από τη σημερινή κυβέρνηση των αγροτών του τόπου μας, που δίνουν σήμερα μάχη επιβίωσης έχοντας να παλέψουν με το υψηλό κόστος και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, αλλά και με τις ολοένα και συχνότερες, ολοένα και πιο έντονες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που χτυπά, εδώ στο Άργος, με παγετούς και χαλαζοπτώσεις, με πλημμύρες και ξηρασίες, με άκαιρες βροχές που καταστρέφουν τα εσπεριδοειδή και τις άλλες καλλιέργειες, αλλά και τις εκτεταμένες ζημιές στους ελαιοπαραγωγούς.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους αγρότες, καθυστερεί αδικαιολόγητα επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, ολιγωρεί στην αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, ιδίως του γάλακτος που πλήττει έντονα τους κτηνοτρόφους μας, αλλά και τους μελισσοκόμους τελευταία με τις ελληνοποιήσεις μελιού, δεν προχωρά την απαιτούμενη αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει και τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή.

Και επισημαίνω εδώ ότι μετά και από πολλές πιέσεις για την Αργολίδα, μόλις προχθές ανακοίνωσαν αποζημιώσεις deminimis για τα μανταρίνια.

Φτάσανε μάλιστα μέχρι του σημείου να αποκλείσουν άδικα και αδικαιολόγητα περιοχές της Αργολίδας από τους χάρτες ορεινών και μειονεκτικών χωριών που δικαιούνται εξισωτικές αποζημιώσεις, εξέλιξη που αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους αυτών των χωριών. Παρά τη δέσμευση που απέσπασα από τον αρμόδιο Υπουργό, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Ελπίζω να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο μας.

Θυμίζω ακόμη, την απαράδεκτη και επανειλημμένη ολιγωρία στην επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών. Η Αργολίδα ήταν ο μόνος νομός της χώρας που ενώ είχε ξεκινήσει πέρσι 15 μέρες η σχολική χρονιά, δεν είχε επιλυθεί το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από τα ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά ακόμη και σε καρότσες αγροτικών.

Θυμίζω τέλος τα σημαντικότατα προβλήματα στις δομές υγείας, που δυσχεραίναν ακόμη και την τέλεση των εφημεριών. Κι εδώ υπάρχει η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για 1.200 άτομα.

Φίλες και φίλοι,

Αποδείξαμε μέχρι το 2015, ότι παρά την κρίση και τους στενούς της περιορισμούς, η μιζέρια, το λίγο και το μέτριο δεν ταιριάζουν στην Αργολίδα μας. Με έργα, με δράσεις, με παρεμβάσεις ουσίας χαράξαμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και δημιουργίας. Σ’ αυτούς λοιπόν που αποδέχονται μοιρολατρικά τη σημερινή κατάσταση, εμείς απαντάμε όχι με λόγια αλλά με έργα.

Θυμίζω ξανά τον Ανάβαλο που μαζί δρομολογήσαμε. 

 

Θυμίζω την επέκταση του σχεδίου πόλης του Άργους προς τον νότο, ένα αναγκαίο έργο για την πόλη που εκκρεμούσε για 40 χρόνια και θυμίζω τις επίμονες παρεμβάσεις σε ολόκληρη τη διαδικασία προς τους τότε αρμόδιους Υπουργούς ώστε να υπογραφεί πριν τις εκλογές του 2015 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σχετικό διάταγμα και να δημοσιευθεί εγκαίρως στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στην αγροτική ανάπτυξη, θυμίζω τις παρεμβάσεις για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς μας, αλλά και τη διόρθωση αδικιών όπως στο θέμα των γεωτρήσεων.

Στην παιδεία, θυμίζω την ίδρυση και λειτουργία του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος, αλλά και την ίδρυση δημόσιων δωρεάν ΙΕΚ στο Άργος και το Ναύπλιο και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Επίδαυρο. 

Και βεβαίως θυμίζω τα δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιήσαμε ή δρομολογήσαμε κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μόνο στον Δήμο Άργους Μυκηνών, θυμίζω στον αθλητισμό τον ηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Άργους, και τα έργα αναβάθμισης και εγκατάστασης στεγασμένων κερκίδων. Ένα σημαντικό έργο, το οποίο σήμερα το χαίρονται οι αθλούμενοι, το χαίρονται τα νέα παιδιά, και πραγματικά συγκινούμε κάθε φορά που πηγαίνω σ’ αυτό τον χώρο και βλέπω να αξιοποιείται έτσι. Θυμίζω το γήπεδο με την κατασκευή κερκίδων  στον χώρο του Μουσικού σχολείου στην Προσύμνη. Την κατασκευή στεγασμένων κερκίδων στο γήπεδο του Κιβερίου. 

Θυμίζω ότι δημοπράτησα Κλειστό Γήπεδο και κλειστό Κολυμβητήριο στο Άργος, στο Κεφαλάρι, ανάμεσα στα δεκάδες έργα που είχα εντάξει και δρομολογήσει μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε.

Δημοπράτησα έργο στα γήπεδα της Δαλαμανάρας που το άφησαν στη μέση, ενέταξα έργα στα γήπεδα στα Φίχτια, τη Νέα Κίο, στη Λυρκεία, το Σκαφιδάκι, το Κουτσοπόδι και σε άλλες περιοχές αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας αφού οι πολίτες εξαπατήθηκαν από τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς.

Στον πολιτισμό, θυμίζω το Βυζαντινό Μουσείο, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη του Άργους στους παλιούς στρατώνες του Καποδίστρια, που μέχρι σήμερα δεν είχαν την τόλμη να κάνουν ούτε καν τα εγκαίνια. Θα το εγκαινιάσουμε εμείς την επομένη των εκλογών! 

Θυμίζω τη συντήρηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού κάστρου της Λάρισας. Θυμάστε πριν κάποια χρόνια πώς βλέπατε αυτό το σημαντικό μνημείο. Κι εδώ να πω ότι εκκρεμούν οι εργασίες στον δρόμο που οδηγεί στο κάστρο, αλλά και εξυπηρετεί τα μοναστήρια. Θυμίζω τα έργα στις Μυκήνες και την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου  στο δίκτυο wi-fi.

Μαζί λοιπόν αποδείξαμε ότι η Αργολίδα αξίζει και μπορεί καλύτερα, αξίζει και μπορεί περισσότερα. Η αλήθεια των έργων είναι η καλύτερη, η πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους θέλουν να κρατήσουν τον τόπο μας χαμηλά. Και με τη δική σας ψήφο, με τον δικό σας σταυρό, με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη, από την επομένη των εκλογών πιάνουμε ξανά το νήμα των έργων και των παρεμβάσεων για το Άργος και την Αργολίδα. Γιατί μαζί και ξέρουμε, και μπορούμε και αποδεδειγμένα έχουμε παραγάγει έργο για τον τόπο μας. Κι αυτό το έργο θα το συνεχίσουμε και θα το κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο.

Φίλες και φίλοι,

Οι μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές είναι κρίσιμες. Θα κρίνουν το εύρος της εκλογικής διαφοράς και την κοινοβουλευτική ισχύ της Νέας Δημοκρατίας. Θα κρίνουν την αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματός μας. 

Σ’ αυτό τον αγώνα, προχωράμε σαν μια γροθιά. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά να δίνουν σάλπισμα συμμετοχής, συσπείρωσης και συστράτευσης, με τους νέους ανθρώπους να δυναμώνουν τη φωνή μας, με τα ιστορικά στελέχη της παράταξης στην πρώτη γραμμή, προχωράμε αποφασισμένοι για τη μεγάλη νίκη.

Αυτές τις μέρες, σας ζητώ να μιλήσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας. Να τους εξηγήσουμε τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας. Να απαντήσουμε με επιχειρήματα ακόμη και στις κραυγές και τη λάσπη. Να φέρουμε κοντά μας τους φίλους που συμμερίζονται την ανάγκη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Ζητώ ακόμη, κοιτάζοντάς σας όπως πάντα στα μάτια, την ανανέωση της στήριξης και της εμπιστοσύνης σας σε μένα. Ζητώ τον σταυρό σας για να ξαναπιάσουμε το νήμα των έργων και των θετικών παρεμβάσεων για τον τόπο μας. Για να συνεχίσει η Αργολίδα να έχει δυνατή φωνή και εκπροσώπηση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ακούω αυτές τις μέρες «Ο Ανδριανός δεν έχει ανάγκη, έχει βγει». Θυμίζω όμως ότι οι βουλευτές εκλέγονται από την κάλπη. Και σας ζητώ αυτή την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας, αυτή την αγάπη σας με την οποία με τιμάτε, να την εκφράσετε και με τον σταυρό σας την Κυριακή.

Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή που μας έρχεται, το Άργος και η Αργολίδα για μια ακόμη φορά θα πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη νίκη της παράταξής μας. Θα πρωταγωνιστήσει στην ισχυρή αυτοδύναμη εντολή για την μεγάλη ποιοτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. 

Και από την επομένη των εκλογών, η Αργολίδα ξαναμπαίνει στο προσκήνιο. Από τη Δευτέρα που μας έρχεται, με σηκωμένα μανίκια ξαναπιάνουμε το νήμα των έργων και της δημιουργίας για τον τόπο μας.

Μαζί έχουμε αποδείξει ότι το Άργος και η Αργολίδα αξίζουν καλύτερα. Μαζί θα σηκώσουμε τον τόπο μας ψηλότερα, εκεί όπου του αξίζει».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ