Θανάσης Κολιζέρας: Όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ τόσο πιο αδύναμη η κυβέρνηση της επόμενης μέρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θανάσης Κολιζέρας: Όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ τόσο πιο αδύναμη η κυβέρνηση της επόμενης μέρας

Ιούλιος 05, 2019 - 09:14

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το κρίσιμο στοιχείο των εκλογών είναι ένα: Το πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, πόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που είναι μπροστά.

Οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να γίνουν όπλο στα χέρια του λαού με την προϋπόθεση να φτάσει στην κάλπη έχοντας αποτινάξει κάθε ίχνος από τα κάλπικα διλήμματα που του θέτουν, αποφασισμένος να τιμωρήσει τους ενόχους για όλα όσα βιώνει και να ενισχύσει καθοριστικά το Κ.Κ.Ε.
 Να διαψεύσει όλους όσους τον θέλουν ηττημένο, απογοητευμένος, παραλυμένο από φόβο και μοιρολατρία.
 Ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν την επόμενη ημέρα των εκλογών θα έχει απέναντί του μία κυβέρνηση ισχυρή, σωστό οδοστρωτήρα που θα κινηθεί πάνω στις ίδιες ράγες που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνθλίβοντας ακόμη περισσότερο τις λαϊκές ανάγκες στη μέγγενη της καπιταλιστικής οικονομίας, της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ή αν θα ισχυροποιήσει το Κ.Κ.Ε. που θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή ενός πιο ισχυρού από  πριν κινήματος ώστε να αποτελέσει αυτό δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, δύναμη ρήξης και ανατροπής, δύναμη πραγματικών αλλαγών προς όφελος του λαού.

 Όσο πιο ισχυρό το Κ.Κ.Ε. τόσο πιο αδύναμη η κυβέρνηση της επόμενης μέρας, αυτή που θα προκύψει και θα αναλάβει το ρόλο, με όποια σύνθεση και όνομα, αλλά σίγουρα με τη στήριξη αστικών δυνάμεων και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, να υλοποιήσουν ένα βάρβαρο πακέτο μέτρων εναντία στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Ο λαός καλείται να γίνει αυτός το φόβητρο για τις δυνάμεις που θέλουν να τον εξαθλιώσουν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Να καταδικάσει εκείνα τα κόμματα που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε ένα προς ένα τα μέτρα που τον οδήγησαν στη φτώχεια και την ανέχεια.
 Να απορρίψει προτάσεις όπως αυτές των δυνάμεων που τον βάζουν να κυνηγάει χίμαιρες με υποσχέσεις για δίκαιη ανάπτυξη, επενδύσεις και καλούς μισθούς, ίσες ευκαιρίες κλπ, την ώρα που υποβάλλουν τα σέβη του στην εξουσία των αστών.
Κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά το λαό για να το στείλουν από άλλο δρόμο στην ενσωμάτωση στο σύστημα που του ρουφάει το αίμα.

Το κρίσιμο στοιχείο των εκλογών είναι ένα: Το πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, πόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που είναι μπροστά. Την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 8 Ιούλη συνεδριάζει το Eurogroup με ατζέντα την Ελλάδα και την αντιμετώπιση των «δημοσιονομικών κενών» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού. Ας μην  αμφιβάλλει κανείς για το τι έρχεται, άλλωστε υπάρχει η πείρα όλων των προηγούμενων χρόνων.
Η ψήφος είναι όπλο και  κανένας άνθρωπος του μόχθου στις επερχόμενες εκλογές να μην το αχρηστεύσει, πολύ περισσότερο να μην το στρέψει εναντίον του.
 Να το αξιοποιήσει για να τρομοκρατήσει όσους αφού λεηλάτησαν τη ζωή του, τα δικαιώματά του και την τσέπη του τώρα πατώντας στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, προσπαθούν να πείσουν  που δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Σε αυτές τις εκλογές διεκδικούν έδρες στη Βουλή τέσσερα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25), δύο φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ. Από αυτό και μόνο μπορούν οι εργαζόμενοι να δουν ποιος μπορεί να είναι δικό τους στήριγμα, ποιος μπορεί να αποτελεί φωνή και δύναμη των πολλών ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή, ποια δύναμη μπορεί να πιέσει για να βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Μόνο το ΚΚΕ! Κάθε ψήφος που χάνεται από το ΚΚΕ λύνει τα χέρια όσων μαυρίζουν τη ζωή των εργαζομένων.
Στα προγράμματα τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αυτούσιες οι δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Βρίσκονται οι απαιτήσεις των βιομηχάνων και των εφοπλιστών που κάνουν νόμους οι κυβερνήσεις τους, απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες.  
Το ΚΚΕ αντιπροτείνει λαϊκή αντίσταση στις 8 Ιούλη, οργάνωση της αντεπίθεσης για να επιστρέψει η ελπίδα, το χαμόγελο και η αισιοδοξία.
Είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας που συμφέρει τη λαϊκή πλειοψηφία και όχι τους λίγους αυτής της χώρας. Παλεύει για ανάπτυξη προς όφελος των πραγματικών παραγωγών όλου του πλούτου, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με στόχο να ζει ο λαός καλύτερα, για ανάπτυξη απαλλαγμένη από την πηγή των σημερινών δεινών, δηλαδή την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία. Το ΚΚΕ είναι έτοιμο, όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την κυβέρνηση.
Αυτή την Κυριακή όμως στις 7 Ιούλη, κρίνεται το πόσο δυνατό θα βγει από την κάλπη το ΚΚΕ για να οργανώνει τη λαϊκή πάλη, τη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, για να ανοίξει ο δρόμος για την μοναδική, ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο και προοπτική, την εργατική - λαϊκή διακυβέρνηση.
Υπάρχει άλλος δρόμος αυτός που δείχνει με την πολιτική του πρόταση το Κ.Κ.Ε.  Οι εκλογές να γίνουν η αφετηρία συγκέντρωσης δυνάμεων που θα τον πορευτούν παρεμποδίζοντας  τη νέα κυβέρνηση να προωθήσει τα αντιλαϊκά μέτρα και διεκδικώντας λύσεις που κοιτάνε  μπροστά προς το μέλλον της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΛΙΖΕΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ