Τσίπρας: Να κάνουμε «restart» στον ΣΥΡΙΖΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Να κάνουμε «restart» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ιούλιος 14, 2019 - 09:46

φωτογραφία eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αργά το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου, που συνεδρίαζε από το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το στίγμα για την επόμενη μέρα του κόμματος, έδωσε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιέγραψε επιγραμματικά τους άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η επανίδρυση του κόμματος, λέγοντας ότι πρέπει «να κάνουμε restart» και τόνισε ότι «με θαρραλέες αποφάσεις πρέπει να ξανακτίσουμε το κόμμα».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην ανάγκη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή και το πολιτικό σκηνικό που αναδύθηκε από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας.

Με αφετηρία τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που έγινε πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα της νέας εποχής, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η διεύρυνση του κόμματος στην κοινωνία, η εγγραφή νέων μελών και η σύγκλιση με τις δυνάμεις της προόδου και της Κεντροαριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΚΕ έδωσε το πλαίσιο που θα κινηθούν οι διαδικασίες μετασχηματισμού μιλώντας για ένα κόμμα:

  • Μαζικό, νεανικό και λαϊκό
  • Δημοκρατικό και σύγχρονο. Με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Με συχνά δημοψηφίσματα για τις κρίσιμες αποφάσεις
  • Πράσινο, με ισχυρή περιβαλλοντική ταυτότητα. Με πρόγραμμα για τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας
  • Με όραμα και στόχο το σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία