Απονεμήθηκαν στην Ερμιόνη τα βραβεία πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απονεμήθηκαν στην Ερμιόνη τα βραβεία πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Ιούλιος 21, 2019 - 10:32

Για δεύτερη χρονιά απονεμήθηκαν στην Ερμιόνη τα βραβεία πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», που τελούν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Φέτος βραβεύτηκαν ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής, ο φιλόλογος Γιάννης Ησαΐας και η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη.

Ιδιαίτερα συγκινημένη, η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε:
Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που για δεύτερη συνεχή χρονιά, η γενέτειρά μου η Ερμιόνη, γιόρτασε τον Πολιτισμό μας πραγματοποιώντας και φέτος τα Βραβεία Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας. Πάντα πίστευα ότι μόνο μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη μπορούμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο.

Το γεγονός ότι φέτος βραβεύσαμε τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους: τον Πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτριο Παντερμαλή, τον φιλόλογο Γιάννη Ησαΐα και την διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, έχει για εμένα ξεχωριστή σημασία. Μέσα από αυτά τα Βραβεία θελήσαμε να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, όχι μόνο για το θαυμαστό έργο τους, αλλά κυρίως γιατί περνούν στις επόμενες γενιές, ο καθένας με τον τρόπο του και την ξεχωριστή προσωπικότητά του τις αξίες τού πολιτισμού. Κι αυτή η συνέχεια για μένα έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τη συνέχεια αυτή την είδα στο βλέμμα των τριών αριστούχων μαθητριών, με καταγωγή από την Αργολίδα, που εισήχθησαν στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων, οι οποίες έλαβαν τις υποτροφίες του Ιδρύματος μας για πρώτη φορά. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και ελπίζω να έχουν ένα υπέροχο, φωτεινό δρόμο μπροστά τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ερμιονίδας και κάθε έναν από τους συντοπίτες μου ξεχωριστά για την μεγάλη τιμή που μου επεφύλαξαν και φέτος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος έχει θέσει τα Βραβεία αυτά υπό την Αιγίδα του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας άοκνος θεματοφύλακας του εθνικού μας πολιτισμού.