Δήμος Άργους–Μυκηνών Δημοτική Παράταξη ''ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ''

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμος Άργους–Μυκηνών Δημοτική Παράταξη ''ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ''

Νοέμβριος 25, 2012 - 13:26

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Γιώργος Αναγνώστου : Δύο χρόνια επικίνδυνης στασιμότητας για το νέο δήμο Άργους – Μυκηνών.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του δήμου από την σημερινή Δημοτική Αρχή τα βασικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο δήμος ούτε καν έχουν αξιολογηθεί. Πλήρης στασιμότητα σε ότι έχει να κάνει με τις οδικές συνδέσεις του Άργους και των συνενωμένων δήμων με το εθνικό και κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Η πολυσυζητημένη σύνδεση του Άργους με τον λεγόμενο «δρόμο των αρχαιοτήτων» δεν υπάρχει ούτε καν στην καθημερινή ρητορική, του κατά τα άλλα, λαλίστατου τηλεοπτικά Δημάρχου. Καμία πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της απομόνωσης του Άργους από τον κεντρικό πλέον επαρχιακό δρόμο του νομού και της βελτίωσης της σύνδεσής του με τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Συνεχείς  οι παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς φυσικά ανταπόκριση.
Οι δύο είσοδοι της πόλης από την οδό Τριπόλεως και από την γέφυρα του Ξηριά ( από την Κόρινθο ) παραμένουν ακόμα στην ίδια τριτοκοσμική κατάσταση, θυμίζοντας εισόδους χωριού. Η νέα  είσοδος της πόλης στην οδό Κορίνθου που διαμορφώθηκε την προηγούμενη τετραετία, πολεμήθηκε όσο τα τίποτα από τον σημερινό δήμαρχο, ακόμα και ότι θα την ανακατασκεύαζε έλεγε. Δύο χρόνια τώρα πέρα από αυτή τη σημαντική παρέμβαση, αφού η πόλη απέκτησε επιτέλους μια σύγχρονη είσοδο, δεν έχει κατασκευαστεί ούτε μέτρο. 
Ανυπαρξία παρέμβασης σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο χαρακτηρίζει και το έργο της βελτίωσης του νοτιοανατολικού άξονα της πελοποννήσου,  Άργος – Κιβέρι – Κυπαρίσσι. Ένα έργο ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας για τον νέο δήμο μας, παραμένει στα αζήτητα. Την ίδια ώρα που ο δρόμος Τρίπολη – Άστρος  βελτιώνεται σημαντικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ακόμα και η βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο της Λάρισας, Κάστρο το οποίο με ενέργειες που έγιναν την προηγούμενη τετραετία συντηρείται και αναστηλώνεται μετά από δεκαετίες. Το πολυδιαφημιζόμενο τελεφερίκ ξεχάστηκε,  μα δυστυχώς πετάχτηκε και στον «κάλαθο των αχρήστων» η μελέτη της βελτίωσης του συγκεκριμένου δρόμου, εγκεκριμένη από την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων, η οποία ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Έτσι η ολοκλήρωση των έργων στο Κάστρο δεν θα συμπληρωθεί από την απαραίτητη βελτίωση της πρόσβασής του, καθιστώντας το ουσιαστικά ανενεργό.    

Στον αντίποδα της αναποτελεσματικότητας του δήμου η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο: «Βελτίωση ισόπεδου κόμβου περιφερειακής οδού Άργους με επαρχιακή οδό Άργους – Νέας Κίου», αξίας  987.229,11. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η κατασκευή του θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ασφάλεια των οδηγών που κινούνται στον συγκεκριμένο κόμβο και ο οποίος σήμερα εξυπηρετείται από συνήθως χαλασμένους φωτεινούς σηματοδότες. Όμως η είσοδος της πόλης από τον υπο κατασκευή κόμβο μέχρι της Εργατικές Κατοικίες, μια  είσοδος που μόνο σύγχρονη πόλη δεν θυμίζει, θα παραμείνει ως έχει αφού  στα δύο χρόνια της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν έχει γίνει το παραμικρό.  
Η Περιφέρεια σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει και την  ανακατασκευή του κόμβου της Καρυάς , μετά τη γέφυρα του Ξηριά στο Άργος.
Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι η σημερινή δημοτική Αρχή  αδυνατεί να σχεδιάσει τα βασικά οδικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο δήμος. Καθημερινές εξαγγελίες που οι επόμενες ξεχνούν τις προηγούμενες και ευχολόγια που δυστυχώς δεν έχουν αντίκρυσμα στην πραγματικότητα. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο δήμος δεν μπορεί να εκπονήσει  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, την ώρα που οι διαθέσιμοι εθνικοί πόροι μηδενίζονται και οι Κοινοτικοί περιορίζονται. Αδυνατεί να συμβάλλει στη  δημιουργία νέων  θέσεων  εργασίας. Δύο χρόνια της σημερινής Δημοτικής Αρχής  δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό στην ανάπτυξη που τόσο πλέον την έχουμε ανάγκη.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άργος, 24 Νοεμβρίου 2012