1η ΤΟΜΥ Άργους: «Φυσικά φαινόμενα: Προστατεύομαι από το σεισμό»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

1η ΤΟΜΥ Άργους: «Φυσικά φαινόμενα: Προστατεύομαι από το σεισμό»

Αύγουστος 08, 2019 - 12:00

Την Πέμπτη 25/07/2019  και την Τρίτη 06/08/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: «Φυσικά φαινόμενα: Προστατεύομαι από το σεισμό».
Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση γνώσεων για το τι είναι ο σεισμός, τι προκαλεί ένας σεισμός, οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η σοβαρότητά του καθώς και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το σεισμό.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είναι απαραίτητη η ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των μελών της οικογένειας καθώς και η δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Επίσης, τα μέλη της οικογένειας να έχουν συζητήσει για την επισήμανση κατάλληλων σημείων προφύλαξης ανά χώρο-ένας κοντινός, ασφαλής χώρος συνάντησης-μετά το σεισμό, χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εφοδιασμός με τα απαραίτητα είδη.
Η διατήρηση της ψυχραιμίας είναι πολύ σημαντική ακολουθώντας τις οδηγίες από το οικογενειακό ή σχολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, παραμονή σε ανοικτούς χώρους όπως πάρκα, πλατείες ή όπου έχει προκαθοριστεί με την οικογένεια. Η αποστολή μηνύματος για την ενημέρωση συγγενικών προσώπων είναι πιο αποτελεσματική από ότι η κλήση διότι γίνεται υπερφόρτωση του δικτύου.
         Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου.  
Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ  Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ
Επιμελήτρια Α΄ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ