Τσίπρας: Η κυβέρνηση επαναφέρει την ενός ανδρός αρχή στους ΟΤΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Η κυβέρνηση επαναφέρει την ενός ανδρός αρχή στους ΟΤΑ

Αύγουστος 09, 2019 - 09:55

φωτογραφία eurokinissi

Την άποψη ότι με τις διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να φέρνει «από την πίσω πόρτα η ενός ανδρός αρχή», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Θα βρείτε απέναντί σας και δικούς σας δημάρχους…Θα κριθεί η συνταγματικότητα πολλών από τις διατάξεις που έχετε καταθέσει

είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Βάζετε ένα ψευτοδίλημμα: Κυβερνησιμότητα ή Δημοκρατία. Εμείς σας λέμε ότι η Δημοκρατία είναι το θέμα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για ιδεολογική εμμονή της ΝΔ απέναντι στην απλή αναλογική σε ένα νόμο που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. «Έχετε δυσανεξία απέναντι σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πριν ακόμη εφαρμοστεί αυτή η μεγάλη μεταρρυθμιση την καταργείτε. Ακούω στα καφενεία καλά στην τοποική αυτοδιοίκηση δεν μπορείτε να βρείτε συναινέσειςΔεν έχει ξανασυμβεί να καταργείται ένα νόμος».