Κατασυκοφαντείται και απαξιώνεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κατασυκοφαντείται και απαξιώνεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (video)

Νοέμβριος 27, 2012 - 09:22

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην Τρίπολη παρουσία κλιμακίου της ΚΕΔΕ
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου παρουσία κλιμακίου της ΚΕΔΕ, εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, μετά τα νέα μέτρα που φέρνει για την τοπική αυτοδιοίκηση η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Πέραν τις επιμέρους διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, εκείνο που θεωρείται κρίσιμο είναι οι δήμαρχοι, όπως ανέφεραν στη συνεδρίαση, είνα να έχουν ενότητα και να διεκδικήσουν το αυτονόητο όπως το χαρακτηρίζουν, δηλαδή να μην αποαξιώνεται και να μην κατασυκοφαντείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού δεν φέρνει το μεγαλύτερο, τουλάχιστον, ποσοστό, για τα όσα βιώνει η χώρα σήμερα.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης, με παρόντες δυστυχώς όχι όλους τους δημάρχους της Πελοποννήσου, από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ τους δημάρχους Αμφιλοχίας Απόστολο Κιμίση και Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, έγιναν γνωστά τα προβλήματα που προκύπτουν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, και όπως τονίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ θα υπάρξει πρόβλημα και αδράνεια στη λειτουργία των δήμων, Βασική παράμετρος οι μειώσεις τόσο στους πόρους, με παράλληλη αύξηση στις αρμοδιότητες, όσο και στους μισθούς των δημάρχων αλλά και στις περικοπές στα οδοιπορικά-παραστάσεις που θα αναγκάσει πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους να μην παρευρίσκονται πλέον στα Συμβούλια, αφού σε πολλούς δήμους οι αποστάσεις είναι μεγάλες.
Και άλλα προβλήματα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της συνεδρίασης ενώ δεν είναι τυχαίο πως αν και δεν θεωρούν οι δήμαρχοι ότι αποτελεί την καλύτερη λύση ,εντούτοις υπάρχει σκέψη για ομαδικές παραιτήσεις, αφού όπως λέει και ο πρόεδρος της ΠΕΔ , Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δεν μπορούν να δεχθούν την απαξίωση και το να τους κοιτούν με "μισό μάτι" και περικόπτουν τους ούτως ή άλλως χαμηλούς μισθούς, θεωρώντας πως "από κάπου αλλού θα βγάλουν οι δήμαρχοι λεφτά"...
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Ενώ να σημειώσουμε πως παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο ΠΣ Βαγγέλης Γούργαρης καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στους δήμους της Πελοποννήσου.
Στο βίντεο οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ Απόστολος Κασίμης και Δημήτρης Μαραβέλιας, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας...
Ε.Τ.

EJYXXTazcWA