ΠΑΜΕ Αργολίδας: Κάτω τα χέρια από την απεργία, από τη συλλογική οργάνωση και δράση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Κάτω τα χέρια από την απεργία, από τη συλλογική οργάνωση και δράση

Αύγουστος 14, 2019 - 14:15

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας για τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στο  συνδικαλιστικό νόμο και τις τροπολογίες εξπρές της κυβέρνησης:
Με τις αισχρές τροπολογίες «εξπρές» της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα, βιομήχανοι, εφοπλιστές και ξενοδόχοι είδανε τις πρώτες παραγγελιές τους να πραγματοποιούνται!  
Ο γνωστός Βρούτσης συνεχίζει το ξήλωμα των εργασιακών και συνταξιουχικών δικαιωμάτων από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επεκτείνοντας  το νόμο Κατρούγκαλου, βάζοντας και νέο κόφτη στις συντάξεις, ζητώντας μάλιστα από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν πίσω με παρακράτηση μέρος όσων εισέπραξαν.
Με δεύτερη τροπολογία καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου (λες και η αιτιολογία αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο) ενώ απαλλάσσει από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, τον έμμεσο εργοδότη, αναθέτοντάς την αποκλειστικά στον εργολάβο. Στο εξής, δηλαδή, όσοι απασχολούν εργαζόμενους μέσα από δουλεμπορικά συνεργεία δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ενώ αυτή θα αναζητείται πλέον σε εργολάβους, που συστήνουν, μεταφέρουν και διαλύουν τις επιχειρήσεις τους μέσα σε μια νύχτα!

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, με στόχο να ελέγξουν τα σωματεία, να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία για να προχωράει ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική.

Οι άθλιες τροπολογίες, αλλά και οι νέοι σχεδιασμοί στο συνδικαλιστικό νόμο, είναι μέτρα και προτάσεις που έχει υπαγορεύσει ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις και η νέα πρόθυμη κυβέρνηση των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχεται με φόρα να τις υλοποιήσει μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Θέλουν να ολοκληρώσουν την κρατική - εργοδοτική παρέμβαση μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα με το  σύγχρονο φακέλωμα των εργαζομένων που είναι οργανωμένοι στα συνδικάτα τους (ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των συνδικάτων).

Στόχος τους είναι να ανακόψουν την αγωνιστική διάθεση, την αμφισβήτηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, να βάλουν  φρένο στο διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία. Αυτοί οι  σχεδιασμοί στο συνδικαλιστικό νόμο δεν πατούν στον αέρα. Έχουν ως βάση τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε το 2018.

Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο να μην τολμήσουν να προχωρήσουν στις αντιδραστικές και αυταρχικές ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία, πρέπει να μείνει μακριά και έξω από την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας και  δεν διαπραγματεύεται.

Κάτω τα χέρια από την απεργία, από τη συλλογική οργάνωση και δράση.

Καλούμε τα σωματεία του νομού σε κοινό αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, στα μεροκάματα, την κατάργηση όλων των άθλιων αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων.
Οργάνωση τώρα ενάντια στη νέα επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας. να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
         
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του Π.Α.ΜΕ.