Συνάντηση Ανδρέα Πουλά με εκπροσώπους των Οδοντιάτρων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση Ανδρέα Πουλά με εκπροσώπους των Οδοντιάτρων

Σεπτέμβριος 12, 2019 - 14:02

Συνάντηση Ανδρέα Πουλά, βουλευτή Ν. Αργολίδας και υπεύθυνου Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους των Οδοντιάτρων

Ενημερωτική συνάντηση με την Γραμματέα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κα Μαρία Μενενάκου και τον κ. Βασίλη Σταθόπουλο, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, είχε ο βουλευτής Ν. Αργολίδας και υπέυθυνος Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα συντονισμού των αρμόδιων φορέων στην πρόληψη της στοματικής υγιεινής και οδοντιατρικής φροντίδας, καθώς και γενικότερα προβλήματα του κλάδου των Οδοντιάτρων. Τέθηκε η ανάγκη εκπόνησης κεντρικού σχεδιασμού για οδοντιατρική πρόληψη στα σχολεία, καθώς και στις ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Τονίστηκε από τους εκπροσώπους των οδοντιάτρων η ανάγκη για κινητές μονάδες και κατοίκον οδοντιατρική φροντίδα, ενώ έγινε ενημέρωση για τις επαφές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων υγείας στις κατά τόπους ΔΥΠΕ και στην ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και κατέληξε ότι η συνεργασία των Οδοντιατρικών Συλλόγων με τους θεματικούς Περιφερειάρχες Υγείας κάθε Περιφέρειας θα έλυνε πολλά προβλήματα.