Μετά από αιώνες καταρτίζονται δασικοί χάρτες και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μετά από αιώνες καταρτίζονται δασικοί χάρτες και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Νοέμβριος 29, 2012 - 14:10

Συνάντηση εργασίας - σύσκεψη αυτήν την ώρα στο Αποστολοπούλειο για ενημέρωση επί της διαδικασίας
Στις αρχές του 2013 αναμένεται να ενταχθεί στη διαδικασία κτηματογράφησης των δασών της η Αρκαδία και στα μέσα περίπου του ίδιου έτους να ενταχθεί και η Κορινθία και η Αργολίδα. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει για τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και σήμερα στην Τρίπολη πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνέχιση της διαδικασίας.
Μιλώντας στο www.arcadiaportal.gr ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλης Αγγελάκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική εργασία, που χρηματοδοτείται με χρήματα του ΕΣΠΑ, και θα ξεκαθαρίσει τι είναι δασικό και τι ιδιωτικό και ο καθένας θα ξέρει τι συμβαίνει με τις χρήσεις γης. Η σύσκεψη γίνεται γιατί η κτηματογράφηση έχει φτάσει στα όρια κατοικημένων περιοχών και πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αφού υπάρχουν σε εξέλιξη σχέδια πόλης, ΣΧΟΑΠ...
Ο κ. Αγγελάκας δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αν και επεσήμανε την καθυστέρηση αιώνων της χώρας μας στην κατάρτιση δασικών χαρτών, κάτι που όπως είπε έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και 300 χρόνια...
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  και απεύθυναν χαιρετισμό  ο  Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. Μανώλης Αγγελάκας, ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Γενικός Δ/ντής  Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αντώνης Κανταρτζόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης.
 
Εκ μέρους της εταιρείας  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. συμμετείχαν ο Πρόεδρος  και Δ/νων Σύμβουλος Απόστολος Αρβανίτης, ο Διευθυντής Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος Μόσχος Βογιατζής και ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Δ/σης και Υλοποίησης Μελετών Δασικών Χαρτών & Φυσικού Περιβάλλοντος Νικόλαος Νίκου.
 
Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.  έχει σχεδιάσει, προγραμματίσει και προκηρύξει την κατάρτιση Δασικών Χαρτών σε  11 Περιφερειακές Ενότητες. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 95% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι περιοχές που εντάσσονται στο έργο είναι περιοχές που κατά κύριο λόγο είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007 ή περιλαμβάνουν εκτεταμένα τμήματα  από περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Το Σεπτέμβριο του 2012 υπογράφηκε η Σύμβαση της Μελέτης που αφορούσε τις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ε.Τ.

eUBPZQ6izr4