Θεοδωρικάκος: Κάθε Περιφέρεια και δήμος πρέπει να αυξήσουν την ανακύκλωση στο 50%

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θεοδωρικάκος: Κάθε Περιφέρεια και δήμος πρέπει να αυξήσουν την ανακύκλωση στο 50%

Σεπτέμβριος 18, 2019 - 22:51

Την ανάγκη να αποκτήσουν οι Έλληνες την κουλτούρα της ανακύκλωσης επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Alpha Radio και την δημοσιογράφο Κάτια Μακρή.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι για το σκοπό σκοπεύει να ξεκινήσει καμπάνια το Υπουργείο Εσωτερικών στοχεύοντας κυρίως στα παιδιά και στη νέα γενιά η οποία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει το ποσοστό ανακύκλωσης να έχει ανέλθει στο 50% των παραγόμενων απορριμμάτων και τόνισε ότι σε ολόκληρο τον κόσμο τα απορρίμματα είναι προϊόν προς πώληση. Χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση που δημιουργείται το καλοκαίρι σε πολλά νησιά και σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει αρνητικά την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Δήλωσε, τέλος ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, σε όλη τη χώρα, μέσα στην τετραετία που διανύουμε, καθώς η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.