ΚΚΕ Αργολίδας: Ο θάνατος του εργάτη δεν οφείλεται στην κακιά στιγμή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΚΚΕ Αργολίδας: Ο θάνατος του εργάτη δεν οφείλεται στην κακιά στιγμή

Σεπτέμβριος 28, 2019 - 08:29

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους του αδικοχαμένου εναερίτη που εργαζόταν σε κολώνα της ΔΕΗ,  πατέρα 2 παιδιών, που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία την Παρασκευή  27 Σεπτεμβρίου.

Ο θάνατος του εργάτη δεν οφείλεται στην κακιά στιγμή, στην ατυχία.

Τα συνεχόμενα καθημερινά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα με κόστος την ίδια τη ζωή ή το σακάτεμα των εργατών, οφείλονται στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά τσακίζουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Η έλλειψη των παραπάνω μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, αποτελεί για την μεγαλοεργοδοσία κόστος με αποτέλεσμα η συνολικότερη εντατικοποίηση να οδηγεί σε τραγικές συνέπειες, όπως αυτή του εργάτη που σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς του.

Άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού ατυχήματος για να αποδοθούν οι ευθύνες, άμεσα να στηριχτεί η οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου. Κανένας συμβιβασμός με την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Εργάτες και λαός πρέπει να δώσουν τη μάχη για να δοθεί τέλος στα εργοδοτικά εγκλήματα, στη θυσία ανθρώπινων ζωών στο βωμό του κέρδους. 

Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ