Παυλόπουλος από Τρίπολη: Ξέρουμε να επιβάλλουμε την ισχύ του δικαίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παυλόπουλος από Τρίπολη: Ξέρουμε να επιβάλλουμε την ισχύ του δικαίου

Σεπτέμβριος 29, 2019 - 16:59

arcadiaportal.gr

Αυστηρό μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία

Τις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση, η οποία αποτελεί αυστηρό μήνυμα στη γείτονα Τουρκία:

«Οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος εορτάζουμε και φέτος, αυτής της εμβληματικής νίκης των αγωνιστών, που οφείλεται στη στρατιωτική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και η οποία άσκησε καταλυτική επιρροή στη μετέπειτα ίδρυση του ελληνικού κράτους. Από εδώ την Τρίπολη στέλνουμε το εξής μήνυμα στη γείτονα Τουρκία:

Για μας τους Έλληνες το παρελθόν υπάρχει για να διδάσκει, όχι για να μας διχάζει. Επιζητούμε την ειρήνη, τη φιλία, την καλή γειτονία, και η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι τούτο εκ μέρους της προϋποθέτει τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Να γνωρίζει ότι εμείς οι Έλληνες τον σεβασμό της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα τον επιβάλλουμε. Έχουμε μαζί μας το ΝΑΤΟ, ξέρουμε να επιβάλλουμε την ισχύ του δικαίου και να αποτρέπουμε το δίκαιο του ισχυρού και αυτό το πράττουμε ενωμένοι όλοι.  www.arcadiaportal.gr