Γκιόλας: Σκανδαλώδης παρέμβαση του Πρωθυπουργού που στέρησε έσοδα από την εφημερίδα Documento

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γκιόλας: Σκανδαλώδης παρέμβαση του Πρωθυπουργού που στέρησε έσοδα από την εφημερίδα Documento

Σεπτέμβριος 30, 2019 - 18:13

Στο χθεσινό φύλλο της έντυπης έκδοσης του Documento υπήρξε κενή η σελίδα στην οποία είχε προγραμματίσει να περιληφθέι διαφήμιση. 

Όπως ο εκδότης ανέγραψε, στη συγκεκριμένη επιχείρηση που ήθελε να προβληθεί με τη διαφήμιση, ασκήθηκαν πιέσεις, από τον Πρωθυπουργό, να αποτραπεί, προς μεγάλη βλάβη των οικονομικών της εφημερίδας. 

Για το θέμα αυτό, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, προέβη στην κάτωθι δήλωση: 

«Ωμή, απροκάλυπτη και εν τέλει φασίζουσα νοοτροπία επέδειξε ο Κος Μητσοτάκης εξαντλώντας την πειθώ του για αποτροπή διαφήμισης στην Εφημερίδα Documento.

Η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού ίσως δεν ξενίζει, αφού τα όσα μετέρχεται για να αποφύγει τις αυστηρές, αλλά καθόλα νόμιμες κριτικές στα πλαίσια της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, δεν αποτελούν πρωτοτυπία, ούτε όμως περιποιούν τιμή για το κύρος και την αξιοπρέπεια του πρωθυπουργού της χώρας.

Κι αυτό διότι είναι γνωστό ότι τεχνηέντως δεν τοποθετήθηκε δημόσια για το πλήρες πόθεν έσχες αυτού και της οικογένειάς του. Δεν ανέφερε από που άντλησε το δάνειο για την αγορά της περιώνυμης κατοικίας «Βολταίρου» στο Παρίσι. Δεν ενημέρωσε πώς και πότε θα αποπληρώσει το δάνειο του Κήρυκα Χανίων. Η ωμή όμως παρέμβαση που θα δυσχεράνει ή και θα οδηγήσει στο κλείσιμο μιας Εφημερίδας δε θυμόμαστε να έχει προηγούμενο στον Δημόσιο βίο της χώρας, παρεκτός στις χαλεπές μέρες της Δικτατορίας