Νέο μοντέλο ανάπτυξης του Τουρισμού στο Νομό μας(φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέο μοντέλο ανάπτυξης του Τουρισμού στο Νομό μας(φωτογραφίες)

Δεκέμβριος 02, 2012 - 14:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 Προτάσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης του Τουρισμού στο Νομό μας, παρουσίασε το Επιμελητήριο Αργολίδας, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τους τοπικούς φορείς του Νομού. Η παρουσίαση έγινε στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11.00π.μ.
Παρόντες  στην ημερίδα ήταν ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός ,ο δήμαρχος  Άργους –Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο δήμαρχος  Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο δήμαρχος  Επιδαύρου Κ. Γκάτζιος , εκπρόσωπος από τον Δήμο Ερμιονίδος ,ο αντιπεριφερειάρχης  Α. Πουλάς ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης  ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αργολίδος, ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΑ και άλλοι.
Στα πλαίσια της διενέργειας διαβούλευσης, ώστε να επιτευχθεί μια ευρύτερη συναίνεση, συνεργάστηκαν οι ακόλουθοι φορείς: Επιμελητήριο Αργολίδας, Δήμοι Άργους-Μυκηνών, Ναυπλίου, Επιδαύρου, Ερμιόνης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Σύλλογος Καταλυμάτων Ναυπλίου “Ξένιος Δίας”, Σύλλογος Ιδιοκτητών Εστιατορίων/Καφέ-Μπαρ Ναυπλίου “τ΄Ανάπλι”, Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, Σύλλογος Ξενοδόχων Άργους-Μυκηνών, Ένωση Ξενοδόχων Ερμιόνης-Πορτοχελίου, Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Δ. Ναυπλίου “ΖΕΥΣ”, Σύλλογος Τουριστικών Επαγγελματιών Επιδαύρου, Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου, Εμπορικός Σύλλογος Άργους, Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου, Ομοσπονδία ΟΕΒΕ Αργολίδας. Όλοι οι παραπάνω συμφώνησαν στην δημιουργία συγκρότησης ενός νέου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Ο Οργανισμός, θα αποτελεί τμήμα της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής, φορέα υπαγόμενο στο Επιμελητήριο.

Η διοργάνωση έχοντας πλήρη αντίληψη των νέων συνθηκών και με επίγνωση των δεδομένων της αγοράς, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία μας, φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία για την υλοποίηση ενός έργου που θα αναδείξει την Αργολίδα, ως έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό.

Κοινός στόχος όλων είναι να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό από το παρελθόν, πρότυπο ανάπτυξης, και να προβληθεί ένα διαφοροποιημένο, ελκυστικό και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, με ποιοτικά κριτήρια και σεβασμό στο περιβάλλον. Μόνον έτσι θα διαχυθούν τα οφέλη που ο Τουρισμός μπορεί να προσφέρει στο σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  
www.argolidaportal. gr