Η Γιορτή των πουλιών στο ΚΠΕ Ν. Κίου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Γιορτή των πουλιών στο ΚΠΕ Ν. Κίου (φωτο&βίντεο)

Οκτώβριος 03, 2019 - 13:11

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συνδιοργάνωσαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών, δράση με τίτλο: «Φτερωτοί  επισκέπτες  στον  Υγρότοπο  Καλύβια», για μαθητές  και εκπαιδευτικούς, με ενημέρωση –ευαισθητοποίηση, παρατήρηση της ορνιθοπανίδας και βιωματικές δραστηριότητες.

Η  Ευρωπαϊκή Γιορτή  των Πουλιών αποτελεί  την  πρώτη  δράση  παγκόσμιας εμβέλειας που  διοργανώθηκε από τη BirdLife  Internationalκαι η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες.

Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση –ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και  ων τόπων  διαχείμασής τους, και πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Η χώρα μας αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά και η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τους μαθητές.

Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκη επιβίωσης. (φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/NNREAZRvr7Q

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο - Η Γιορτή των πουλιών στο ΚΠΕ Ν. Κίου