Νίκας: Τέλος στους μισθούς των 50 χιλιάδων ευρώ στις Αναπτυξιακές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας: Τέλος στους μισθούς των 50 χιλιάδων ευρώ στις Αναπτυξιακές

Οκτώβριος 04, 2019 - 13:31

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Μισθοί της τάξεως των 50.000 ευρώ είναι απαράδεκτοι. Και στα ΔΣ η αμοιβή θα είναι ενιαία.» Με αυτά τα λόγια ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έκανε σαφή την πρόθεση της παράταξής του και της περιφερειακής αρχής να εξισωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων των Αναπτυξιακών και των Νομικών Προσώπων στα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κάποιο ποσοστό με τους μισθούς των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, ο κ. Νίκας υπογράμμισε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου ότι γίνονται έλεγχοι.

«Τα Νομικά Πρόσωπα δεν μας ανήκουν 100%, στον Πάρνωνα έχουμε το 3% των μετοχών, πρέπει να συνεργαστούμε. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τα οποία θα μιλήσω στο μέλλον, όχι για λόγους εκδίκησης. Έχουν διαχειριστεί πάρα πολλά χρήματα, υπάρχουν στελέχη που αμείβονται υπερβολικά. Επίσης, όλες οι αποφάσεις θα βγαίνουν στη Διαύγεια, όλων των Νομικών Προσώπων που μετέχουμε, η οποιαδήποτε δαπάνη. Η μισθοδοσία του προσωπικού δεν θα ξεπερνά τη μισθοδοσία των περιφερειακών υπαλλήλων, 30.000 ευρώ καθαρά και 45.000 ευρώ καθαρά, δεν μπορούμε να τα συνεχίσουμε».

Ακόμα, ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι θα αγωνιστεί για να κρατήσουν όλοι τις θέσεις τους, αλλά και ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες και το προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς πολλά έργα έχουν δοθεί στον ιδιωτικό τομέα μέσω των Αναπτυξιακών.

Θα δείτε μισθούς προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων 50.000 ευρώ. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη και θα τα δημοσιεύσω αυτά τα στοιχεία, κι ας είναι προσωπικά δεδομένα.

 

Γαλανιάδη Εύα