Η «Δυνατή Πόλη Ξανά» για την παραβατικότητα των Ρομά στη Νέα Κίο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η «Δυνατή Πόλη Ξανά» για την παραβατικότητα των Ρομά στη Νέα Κίο

Οκτώβριος 07, 2019 - 12:52

Άμεσες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων παραβατικότητας από Ρομά στη Νέα Κίο ζητά η # Δυνατή Πόλη Ξανά:

Η παραβατικότητα των Ρομά τείνει να γίνει μια μορφή κακής συνήθειας για τους κατοίκους της Ν. Κίου. Ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γίνεται εντονότερο, με φαινόμενα όπως, κλοπές, ληστείες , βιαιοπραγίες κατά πολιτών, να αποτελούν καθημερινά συμβάντα στην Κοινότητα Ν. Κίου.

Όλα αυτά τα χρόνια η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει ασχοληθεί επί της ουσίας με την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες διαβουλεύσεις και υποσχέσεις κατόπιν αυτών, που δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα.

Η δήθεν «δημοτική αστυνόμευση» μέσω της ιδιωτικής εταιρείας security που χρυσοπληρώνει ο Δήμος, είναι προφανές από τα συχνά περιστατικά παραβατικότητας ότι δεν αποδίδει.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να εξετάσουμε τους λόγους που οδηγούν την Δημοτική Αρχή σε αυτή την αδιάφορη στάση.

Δυστυχώς όμως το έργο των Αστυνομικών Αρχών, που καταβάλουν τις δικές τους προσπάθειες στα πλαίσια του Νόμου, δεν κατευνάζει τον φόβο και τις ανησυχίες των πολιτών της Ν. Κίου.

Η έλλειψη συγκεκριμένου τοπικού σχεδίου, μέσω του οποίου να προστατεύονται οι πολίτες και οι δραστηριότητές τους, αλλά και οι οικογένειες των Ρομά που δεν παρουσιάζουν στοιχεία παραβατικότητας, η έλλειψη σχεδίου για την απομόνωση και την πάταξη των παραβατικών στοιχείων και η ενσωμάτωση των νόμιμων σε μια ομαλή λειτουργία της φιλήσυχης και ιδιαίτερα ανεκτικής κοινωνίας της Ν. Κίου, οδηγούν σε εντάσεις που όλοι θέλουμε να εξαλειφθούν.

Στα πλαίσια όλων αυτών, ασπαζόμενοι τις ανησυχίες των κατοίκων και θέλοντας να προλάβουμε χειρότερα γεγονότα που έχουμε ζήσει στο παρελθόν, θα θέλαμε να προτείνουμε τα εξής :

  • Άμεση επαναλειτουργία Αστυνομικού Τμήματος ή Σταθμού στην Ν. Κίο, διότι αποτελεί μια περιοχή με υψηλή παραβατικότητα λόγω των Ρομά, όπως είναι καταγεγραμμένο και από τα συμβάντα όχι μόνο του τελευταίου διαστήματος.
  • Αν αυτό δεν είναι επιχειρησιακά εφικτό, τότε να καταρτισθεί και να ανακοινωθεί ειδικό πρόγραμμα αστυνόμευσης για την Ν. Κίο με σταθερές περιπολίες , με διάθεση αστυνομικών σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά τις νυχτερινές ώρες, με στοχευμένες επιχειρήσεις και γενικότερα με ό,τι χρειάζεται, προκειμένου οι κάτοικοι της Ν. Κίου να νιώσουν ασφαλείς.
  • Άμεση σύγκλιση ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, όπως Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΕΛ.ΑΣ., Δήμος Άργους - Μυκηνών, Συμβούλιο Κοινότητας Ν. Κίου, Τοπικοί Σύλλογοι και φορείς, Εκπαίδευση κ.α., για την κατάρτιση ΑΜΕΣΟΥ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ και κυρίως ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας στην Ν. Κίο, με στόχο την καταγραφή, την αντιμετώπιση και την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Η # Δυνατή Πόλη Ξανά πιστεύει ότι η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας της Ν. Κίου είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε πολίτη, που όλοι εμείς οφείλουμε να περιφρουρήσουμε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ