Baby on Board... Η επιστροφή των An Orange End

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Baby on Board... Η επιστροφή των An Orange End

Δεκέμβριος 03, 2012 - 10:33

Το Arcadia Portal συνεχίζοντας τις αναφορές και τα αφιερώματα σε νέους καλλιτέχνες που κατάγονται από την Αρκαδία σας παρουσιάζει σήμερα την επιστροφή των "An Orange End "
Συναντήσαμε τα μέλη του συγκροτήματος σε μία από τις πρόβες τους και μιλήσαμε για το νέο τους δίσκο,
Παρακολουθήστε στο βίντεο την ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε και πάρτε μία γεύση από το νέο τους δίσκο...
“An Orange End”
Ύστερα από 5 χρόνια δημιουργίας του πρώτου τους υλικού σε μία σοφίτα, αποφασίζουν να το μοιραστούν στα τέλη του 2006 οπότε και ηχογραφούν το πρώτο τους promo-single με τίτλο “skyline playgrounds” και 2 τραγούδια: “murder the lonely” και “urban sights”. Μέσα σε 2 μήνες από την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων πραγματοποιούν τις πρώτες τους εμφανίσεις σε Αθήνα, Τρίπολη και Άργος ενώ ο ήχος τους, τους φέρνει κοντά με τους raining pleasure, οι οποίοι τους προτείνουν τη συμμετοχή τους ως support band στη τελευταία τους περιοδεία. Με ήχο γεμάτο από έντονες μελωδίες, άλλοτε δοσμένες σαν post χάδια, άλλοτε με πιο pop, indie δυναμικούς τρόπους και  ύφος που χαρακτηρίζεται από μια “χαρούμενη μελαγχολία” οι “An Orange End” σύντομα χαρακτηρίζονται ως μια από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής.
Η συμμετοχή τους στο μουσικό διαγωνισμό “soundwave” και η επιλογή τους από κριτική επιτροπή και κοινό στις 20 επικρατέστερες ελληνικές μπάντες τους οδηγεί στην ηχογράφηση ενός νέου κομματιού “Dance” το οποίο κατακτά τη πρώτη θέση του ευρωπαϊκού soundwave ενώ το “murder the lonely” σκαρφαλώνει στη Τρίτη θέση του ευρωπαϊκού chart. Στις αρχές του 2007 το “dance” επιλέγεται να γυριστεί video-clip και αρχίζει να αναπαράγεται από τηλεοπτικούς σταθμούς όπως MAD, ΣΚΑΙ κ.ά, ενώ συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή της LIFO ύστερα από remastering στη Νέα Υόρκη. Μέσα στο 2007 ακολουθούν reviews, συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις και αφιερώματα σε ηλεκτρονικό και μη τύπο (Mixtape, Transistor, Δίφωνο, Free, Flipside Magazine…) και σταθμούς όπως ο Best Radio, αλλά κ αναφορές σχετικές με τη πρώτη θέση του “dance” στην Ευρώπη από όλα σχεδόν τα ραδιόφωνα της Ελλάδας (σχετικά και μη με τη σκηνή) αλλά και τοπικές εφημερίδες. Το καλοκαίρι παραχωρούν τηλεοπτική συνέντευξη στον ΜΑD TV και ραδιοφωνική στον BEST RADIO ενώ φωτογραφίζονται για λογαριασμό του «Nitro magazine». Συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Πάτρα για τις Ευρωπαϊκές μέρες μουσικής αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Σεπτέμβρης του 2007 τους βρίσκει σε αφιέρωμα του περιοδικού sound-park συνοδευόμενο από συνέντευξη. Κάπου εκεί έρχεται και η πρώτη μεγάλη πρόταση-κάλεσμα από την Αγγλία για συμμετοχή τους ζωντανά, στη μεγαλύτερη μουσική διοργάνωση, (από την οποία έχουν αναδειχθεί τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα του κόσμου όπως Radiohead, placebo κ.λ.π), το IN THE CITY festival,  όντας η πρώτη φορά που μια ελληνική μπάντα επιλέγεται από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Γράφει για αυτούς ο τύπος του Manchester ενώ η εμφάνιση τους επιλέγεται να μαγνητοσκοπηθεί από τους shooters του festival ανάμεσα σε 600 αγγλικά και όχι μόνο συγκροτήματα που συμμετείχαν αντίστοιχα. Μέσα στον Οκτώβρη του 2007 δέχονται πρόταση να παραχωρήσουν το τραγούδι τους “murder the lonely” στο διεθνές φεστιβάλ σκηνοθεσίας “Radar festival” αφού επελέγη μαζί με αλλά 3 στην Ευρώπη προκειμένου να γυριστεί ως  “art video” που θα έχει ως βάση το συγκεκριμένο τραγούδι. Μέσα σε 2 μήνες ταξιδεύουν για δεύτερη φορά στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο αυτή τη φορά, για τα γυρίσματα του δεύτερου video-clip. Ύστερα από το gig στο Manchester μια ομάδα σκηνοθετών (monster music videos) τούς προτείνει να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να γυρίσει ένα νέο video για κάποιο από τα τραγούδια τους.
Η επιστροφή στην Ελλάδα συνοδεύεται από δισκογραφική πρόταση της “Inner Ear”. Η πρόταση οδηγεί στην πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των “An Orange End” με τίτλο “Lego”. Ακολουθούν αναφορές  πολλαπλάσιες του παρελθόντος με το διεθνή τύπο να σέρνει το χορό αυτή τη φορά, δίνοντας αντίστοιχη ώθηση στα ελληνικά πράγματα..
Με τις ραδιοφωνικές (wave radio.gr, mojo radio Patras, wave 97,4, ΣΚΑΪ, Στο Κόκκινο 105,5, ) και τηλεοπτικές (ράδιο αρβύλα) προσκλήσεις να αυξάνονται και τις δεκάδες φιλοξενίες του συγκροτήματος  σε ηλεκτρονικό  και μη τύπο όπως (status, free, ταχυδρόμος, jazz & τζαζ, studioE κ.ά),  οι “An Orange End”, περιοδεύουν στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του “Lego” σε ένα support live με τους “puressense”.
Τελευταία συναυλία πριν την εποχή του στρατού γι’ αυτούς, το καλοκαίρι του 2009 με τον Φίλλιπο Πλιάτσικα.
Αμέσως μετά την περίοδο του στρατού, το συγκρότημα επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, επιλέγοντας να αποσυρθεί από την ενεργό διαδικασία των Live προκειμένου να χτίσει το νέο δίσκο. Ο μουσικός εγκλεισμός τριών χρόνων φέρνει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το δεύτερο album των  “An Orange End” ονομάζεται “Baby on Board” και πατά δυνατά πάνω στην post rock κουλτούρα του συγκροτήματος διαγράφοντας μια τελείως διαφορετική τροχιά από εκείνη του “Lego”. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακή μορφή μέσω διαδικτύου το Δεκέμβρη του 2012...
 

75j9T29xJT0