Παν. Ψυχογυιός: Τα ζητήματα που έθεσα στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη για την Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παν. Ψυχογυιός: Τα ζητήματα που έθεσα στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη για την Αργολίδα

Οκτώβριος 09, 2019 - 14:01

Παναγιώτης Ψυχογυιός, Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας: Συνάντηση των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και των αρμοδίων φορέων τουρισμού με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη με θέμα τα αιτήματα αλλά και την στρατηγική για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Αργολίδας έθεσα κάποια ζητήματα κορυφαία και στρατηγικής σημασίας για την Αργολίδα, όπως τα ζητήματα των υποδομών

-Σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 στα Δερβενάκια

-Μαρίνα Ναυπλίου

-Αρχαιολογικό μουσείο και αρχαίο θέατρο Άργους

-Αξιοποίηση της Αργολίδας ως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της Περιφέρειας με αξιοθέατα παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπως οι Μυκήνες και η Επιδαύρος.

-Κατασκευή και αδειοδότηση υδατοδρομίων και επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου.

-Βελτίωση του οδικού δικτύου προς την περιοχή της Ερμιονίδας.

Επιπλέον συζητήσαμε το μεγάλο ζήτημα του Airbnb,την δημιουργία ισχυρού brand ανάλογα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, το μεταναστευτικό και την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων καθώς και ενιαίες δράσεις και συνέργειες για την επέκταση της τουριστικής περιόδου με επένδυση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού , τον εμπλουτισμό των προορισμών, την διαρκή επιμόρφωση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στα τουριστικά επαγγέλματα καθώς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.