Θεοχάρης από Τρίπολη: Η Πελοπόννησος έχει αναξιοποίητο τουριστικό δυναμισμό (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θεοχάρης από Τρίπολη: Η Πελοπόννησος έχει αναξιοποίητο τουριστικό δυναμισμό (βίντεο)

Οκτώβριος 09, 2019 - 19:03

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τον τουρισμό τόσο στην περιφέρειά μας όσο και στη χώρα που προέκυψαν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Αρκαδίας Κ. Βλάσης δεν παρέστη στην επίσκεψη του υπουργού λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Νίκας ακόμα μία φορά χαιρέτισε την παρουσία του υπουργού Τουρισμού, και υπογράμμισε: «Η συνεργασία μας ξεκίνησε σήμερα και είναι πάρα πολύ καλή, είναι δεδομένη η καλή συνεργασία με το υπουργείο, με την κυβέρνηση, και προσβλέπουμε στα καλά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. Όλα ακουμπούν στον τουρισμό, το τουριστικό μέλλον ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Ακολούθως, είπε ότι τόσο σε θέματα προβολής όσο και σε οικονομικό επίπεδο θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία. Μάλιστα, ο κ. περιφερειάρχης αποκάλυψε ότι σύντομα θα αξιοποιηθεί το Ξενία Βυτίνας από την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Νίκα και πρόσθεσε: «Είναι χαρά να βρίσκομαι εδώ. Ξέρετε, η χώρα χωρίζεται σε δύο περιοχές σε σχέση με το τουριστικό ενδιαφέρον: Υπάρχουν οι ώριμες, που τις απασχολούν ζητήματα ανανέωσης και διαχείρισης του κόσμου που έρχεται εκεί, και βελτίωσης των υποδομών τους, και σε εκείνες που έχουν δυναμικό και δυναμισμό αναξιοποίητο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Θα γίνουν συγκροτημένες ενέργειες, ο νέος περιφερειάρχης έχει ενέργεια, εργατικότητα και όρεξη, και προέρχεται από έναν νομό που έχει δείξει τι σημαίνει δυναμισμός και συντονισμός».

Ακολούθως, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να θωρακιστούν τα προϊόντα, και να εξορθολογιστούν τα ρίσκα, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η περιφέρεια πρέπει να ελέγξει αν η προσέγγιση των tour operators και η τόσο στενή συνεργασία είναι η ενδεδειγμένη προσέγγιση, ύστερα και από τη χρεοκοπία της Thomas Cook.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα πράγματα αλλάζουν στον τουρισμό: πλέον υπάρχουν τουρίστες που θέλουν να διαμένουν μόνο σε πιστοποιημένα «πράσινα» ξενοδοχεία ή σε ξενοδοχεία που επιτρέπουν τη φιλοξενία κατοικιδίων.

Ακόμα, ο κ. Θεοχάρης μίλησε για την αξιοποίηση των Ξενία, των μαρίνων, των αεροδρομίων, αλλά και του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος που εν τούτοις μένει αναξιοποίητο.

Αναφερόμενος στον καλύτερο συντονισμό των περιφερειών μεταξύ τους, είπε ότι συγκροτείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που θα επιτρέψει τη συχνή παρουσία των περιφερειών στο κέντρο, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τον συντονισμό για αποφυγή σπατάλης και μεμονωμένων ενεργειών χωρίς στρατηγική στόχευση.

Υδατοδρόμια - μαρίνες - αεροδρόμια σε πρώτο πλάνο

Ερωτηθείς ο κ. υπουργός για τα πρώτα πλάνα της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, απάντησε ότι θα ασχοληθούν συγκεκριμένα με τις υποδομές: «Θα μιλήσουμε άμεσα για τις μαρίνες, υδατοδρόμια, ολοκληρώνουμε τη νομοθετική διαδικασία για να δώσουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο περιφερειάρχης, τέλος, προσέφερε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου στον υπουργό.

http://www.arcadiaportal.gr/news/theoharis-apo-tripoli-i-peloponnisos-eh...

ArcadiaPortal.gr Κοινή συνέντευξη τύπου Θεοχάρη-Νίκα