Γκιόλας: Απαντάμε προκαλώντας και προσκαλώντας την κυβέρνηση να τολμήσει να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γκιόλας: Απαντάμε προκαλώντας και προσκαλώντας την κυβέρνηση να τολμήσει να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis

Οκτώβριος 10, 2019 - 14:50

φωτογραφία eurokinissi

Ομιλία του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα για το σκάνδαλο Novartis:

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η Κυβέρνηση υποθέτω ότι παρακολουθεί κρυπτόμενη ή υποκρινόμενη. Γιατί περί υποκρισίας διαβλέπω, δεν εξηγείται αλλιώς, η προσπάθεια να αποφύγει να έρθει να τοποθετηθεί επί της ουσίας του σκανδάλου. 

  Και ήθελα να ρωτήσω τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν. Δημοκρατίας, που τοποθέτησε τα πράγματα και σε Συνταγματική βάση. Υπάρχει κάποια αναβολή ή αναστολή  της βουλευτικής ιδιότητας των Υπουργών; Το Κόμμα της Ν. Δημοκρατίας δεν συμμετέχει σ΄αυτήν την κορυφαία Κοινοβουλευτική διαδικασία σήμερα; Είναι τυχαίο ότι 30 βουλευτές του κόμματός σας, συγκέντρωσαν υπογραφές, ως αιτούντες, για να έρθει η σημερινή συζήτηση, στην παρούσα φάση;

Ο πολύπαθος τομέας της υγείας, κατά τραγική ειρωνεία, επελέγη από τη ΝΔ, και με την ευγενή υποστήριξη του αείποτε συνεταιρικού ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πλήξουν το ήθος και την εντιμότητα της απελθούσης κυβέρνησης της Αριστεράς.

Επιδόθηκαν, λοιπόν, σε ένα ενορχηστρωμένο «κυνήγι μαγισσών» και συκοφάντηση πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας, προς αντιπερισπασμό,  να αποσείσουν τις ευθύνες που τους βαρύνουν από το Μεγάλο Σκάνδαλο της υγείας, που εξετράφη και διογκώθηκε υπό καθεστώς αδιαφάνειας και ανομίας εγκαθιδρυμένο επί δεκαετίες από το σύστημα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

‘Ένα διεφθαρμένο  σύστημα που χρησιμοποίησε την παροχή υγείας ως μέσο για προσαύξηση της ισχύος των πολιτικών παραγόντων σε αλληλοσύνδεση με την κατίσχυση ατομικών και επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων που έδρασαν στο χώρο της υγείας.

Τη διερεύνηση των επιλήψιμων στοιχείων, των αιτιών, αλλά και των υπαιτίων,  ήταν η Κυβέρνηση της Αριστεράς που έλαβε, με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία κατέδειξε τη λειτουργία του αμαρτωλού, σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος που ταλάνιζε την κοινωνία και ζημίωσε τη χώρα και τους πολίτες με αστρονομικού ύψους ποσά. Ενδεικτικά και μόνο, έχει καταγραφεί και είναι αποδεδειγμένο ότι η συνολική φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα, κατά το έτος 2011, εκτινάχθηκε σε επιπλέον ποσό 4 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Αποδεικνύεται, επομένως, ότι αυτή η σκανδαλώδης τάση που είχε οικοδομηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όχι μόνο δεν εκάμφθη , αλλά διογκώθηκε  ακόμα περισσότερο την περίοδο της κρίσης, όταν η κοινωνία βίωνε δραματικές συνθήκες διαβίωσης. 

Τις ευθύνες μας πήραμε ως Κυβέρνηση της Αριστεράς και για τη διερεύνηση της παράνομης δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ, όπου βέβαια οι συνεταιρικές δυνάμεις των Νομίμων Ιδιοκτητών της χώρας, με το συνολικό τους χρέος προς τις Τράπεζες υπερβαίνει πλέον το μισό δις, δεν τόλμησαν να επιδοθούν σε κινήσεις συσκότισης των αδιάσειστων πορισμάτων με μεθοδευμένες και σκηνοθετημένες κινήσεις αντιπερισπασμού, διότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι τραπεζικοί λογαριασμοί αψευδείς.

Ο διακαής τους πόθος να σπιλώσουν το ήθος και την εντιμότητα του πολιτικού προσωπικού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναζητήθηκε και βρέθηκε στο υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis.

Δεν την επέλεξαν όμως τυχαία κι ούτε είχαν αυτό σαν μοναδική τους στόχευση.

Κύριο μέλημά τους ήταν να παραγκωνισθεί και να αποκρυβεί το πραγματικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ Νovartis.

Εξίσου προφανής και ο στόχος να αποπροσανατολισθεί το ενδιαφέρον και η πολιτική ατζέντα από την υστέρηση του προϋπολογισμού, την εργασιακή ανασφάλεια και το επιτελικό γιουρούσι του κράτους από συγγενείς, ημετέρους και παρατρεχάμενους. 

Διόλου αμελητέα και η επιδίωξη να ικανοποιηθεί η ακροδεξιά – ρεβανσιστική συνιστώσα του κόμματος , είναι άλλωστε τόσο δυσκολοχώνευτη η πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών, που χρειάζεται και το ανάλογο ανακουφιστικό φάρμακο.

Λίγο μετά την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής για την Υγεία, ανέκυψε και η υπόθεση της Novartis που συγκλόνισε την υφήλιο.

Οι ΗΠΑ ,μετά από έρευνες του FBI, αποκάλυψαν πάμπολλες παράνομες πτυχές του σκανδάλου, με αποτέλεσμα η Ελβετική Φαρμακοβιομηχανία να εξαναγκαστεί να καταβάλει υψηλότατες αποζημιώσεις σε  ανταγωνιστικές Φαρμακοβιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη χώρα μας, με αφορμή την παγκόσμια εξάπλωση του δικτύου διαφθοράς , ξεκίνησε μια προσπάθεια εξιχνίασης και αποκάλυψης του φαινομένου που εκτυλίχθηκε στην Ελλάδα, με το σκοπό να αποδοθούν οι όποιες ποινικές ευθύνες.

Οι γνωστοί ρυθμοί ενεργειών του εξειδικευμένου Τομέα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που είχε και έχει βαρύνον και πολυποίκιλο έργο, οι επάλληλες έρευνες και από άλλες Ελεγκτικές Υπηρεσίες ( Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κ.α.) , σε συνδυασμό με τις εγγενείς δυσχέρειες διασταύρωσης και επιβεβαίωσης των πληροφοριών που προέρχονταν από τους Εισαγγελείς των ΗΠΑ, συνέτειναν στο μην ολοκληρωθεί ταχέως η Εισαγγελική Έρευνα.

Ωστόσο, τα εγχώρια ΜΜΕ, λόγω του έκδηλου ενδιαφέροντος να δημιουργούν ειδήσεις παρουσιάζοντας δήθεν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, επί τη βάσει αορίστων και συγκεχυμένων, εν πολλοίς, πληροφοριών, συνέτειναν ώστε να  δημιουργηθεί ένα κλίμα προσδοκίας, για την ταχεία εξιχνίαση όλων των πτυχών των έκνομων ενεργειών, όσων υπηρέτησαν ή συνεργάστηκαν με τη Novartis. Το ενδιαφέρον, βέβαια, ήταν άλλοτε αληθές, άλλοτε όμως κατασκευασμένο ή και κατευθυνόμενο: 

Την περίοδο εκείνη, οι « Ενωμένοι Συνεργάτες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιστρατεύονταν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα το βαρύ και δύσκολο έργο που είχε αναλάβει η Εισαγγελική Αρχή, προκειμένου να διακριβώσει και ταυτοποιήσει  έκνομες δραστηριότητες όσων αποτέλεσαν μέρη και συνέθεταν την υπόθεση Novartis.

Δεν άφησαν ούτε κατ’ ελάχιστο τη Δικαιοσύνη να δράσει ελεύθερα και ανεπηρέαστα. Τουναντίον, εκμεταλλευόμενοι κάποιες δυσλειτουργίες ως προς τη μέθοδο και οργάνωση της πορείας των ερευνών, που προήλθαν από ασυνεννοησία ή και διαφορετικές επιλογές τακτικής μεταξύ εισαγγελέων, πυροδότησαν διά των φιλικών τους ΜΜΕ, κλίμα τεχνητής πόλωσης και αμφιβολιών για την εγκυρότητα και μεροληψία του επιτελούμενου διωκτικού έργου. Παρεξέτρεπαν με τις υποδείξεις τους το στόχο, συσκότιζαν ή και διαστρέβλωναν την αλήθεια ως προς τις μεθόδους, τους υπαιτίους και τον τρόπο που είχε συντελεστεί το Μέγα Σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου. Από εκεί πλέον, πολιτικά πρόσωπα, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν ακέραιη την πολιτική ευθύνη για τη δημιουργία και το εύρος του σκανδάλου, βρήκαν την ευκαιρία να συσκοτίσουν και να υπονομεύσουν την αποκάλυψη των υπαίτιων με τη γνωστή μέθοδο του αντιπερισπασμού και της εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και των λειτουργιών της. Μετέθεσαν και κατηύθυναν σκόπιμα το ενδιαφέρον, δημιουργήσαντες εσκεμμένα τη στρεβλή και πολίτικα ανήθικη τακτική της συγκάλυψης, ρίχνοντας στα θηρία ελαφρά την καρδία πολιτικά πρόσωπα, αλλά και εισαγγελικούς λειτουργούς. Οι αιτιάσεις , όμως, και τα όσα υποστηρικτικά επιχειρήματα εμφανίζονταν στα φιλικά τους μέσα υπήρξαν εντελώς αναιμικά και ανυπόστατά, όπως άλλωστε και στην 25/4.5.2018 διάταξη του Αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Ιωάννη Αγγελή, έχει καταγραφεί  «ουδέν σχετικό αποδεικτικό στοιχείο προσάγεται, που θα μπορούσε με βάση τους κανόνες της δικονομικής λογικής (αρ.177 ΚΠΔ) να δημιουργήσει έστω και την απειροελάχιστη ένδειξη ενοχής εναντίον τους, ώστε να δικαιολογούν την κίνηση προσήκουσας ποινικής δίωξης».

Είναι επομένως δυνατόν να επιτύχουν τέτοια εξόφθαλμη διαστρέβλωση ισχυριζόμενοι ότι όλα ήταν ένα δημιούργημα, μια σκευωρία και χωρίς λόγο ψάχναμε για δήθεν σκάνδαλο, ενώ η διαφθορά από τα κρυφά Ταμεία της ΝOVARTIS είχε απλώσει τα πλοκάμια σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι ο αρχηγός της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, αυτός που είχε πει ότι «… αυτό δεν σημαίνει προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Νovartis ή ότι δεν σημαίνει a priori, να το τονίσω αυτό, ότι όλοι είναι εξ’ ορισμού αθώοι…».

Αλλά και οι ίδιοι οι μετάσχοντες στη διερεύνηση του σκανδάλου Εισαγγελείς , εκτός από υποβαθμισμένες διαρροές στον Τύπο, έχουν μιλήσει με ενυπόγραφες αναφορές τους σχετικά και δη :

O Aντεισαγγελέας, κ. Ι. Αγγελής  : στην από 21 -2 – 2019 αναφορά του προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου « Στο εύλογο ερώτημα εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις στην έρευνα Novartis , η απάντηση είναι : βεβαίως υπάρχουν».

Τέλος, και η ετέρα μάρτυρας Αντεισαγγελέας, κ. Ελένη Ράϊκου, στη δήλωση παραίτησής της, 24ης Μαρτίου 2017, έχει αναφέρει ότι αρνείται να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργιών των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, που επιδίωκαν την ηθική εξόντωσή της.

Αναφερόμενη δε στην υπόθεση Νοvartis, τη χαρακτηρίζει η ίδια «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Έπρεπε, βέβαια, για να καλυφθούν και οι απαραίτητες σκηνοθετικές συνθήκες, να υπάρξει και κάποιος κρυφίως κινών τα νήματα , συμμορίας των επίορκων εισαγγελέων. Ένας δαιμόνιος ιθύνων νους που θα είχε δυνατότητα παρέμβασης, πειθώ, ισχύ και επιρροή, και ως τέτοιος επελέγη ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης  κ. Δ.Παπαγγελόπουλος. 

Τον πρώην Πρωθυπουργό, παρά τις μέχρι πρότινος μεγαλοστομίες τους, δεν αποτόλμησαν να ενοχοποιήσουν για  τους γνωστούς μικροπολιτικούς λόγους με τον άμεσο κίνδυνο να γελοιοποιηθούν. Να μη γυρίσει μπούμερανγκ η αναμενομένη αθώωση, και να μη διασαλευτεί το κλίμα ηρεμίας του πολιτικού πολιτισμού που έχουν επιλέξει, αλλά και επειδή 

Εντέλει, άνθρακας ο θησαυρός. Απέτυχε η προσπάθεια τους να σπιλώσουν ακέραιους εισαγγελικούς λειτουργούς και κυρίως να περιλάβουν στο κάδρο της συνωμοσίας τη μόνη καθαρή πολιτική δύναμη , που τόλμησε να διερευνήσει και να αναδείξει τα σκάνδαλα και τις αμαρτίες του πολιτικού προσωπικού της Διαφθοράς και της Διαπλοκής.

Απαντάμε προκαλώντας και προσκαλώντας  την κυβέρνηση να τολμήσει να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή.

                                  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ