«Πρώτα η Κίος»: Η Κίος έχει διαχρονικά ταλαιπωρηθεί σε μεγάλο βαθμό-Απαιτεί δράσεις, όχι λόγια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Πρώτα η Κίος»: Η Κίος έχει διαχρονικά ταλαιπωρηθεί σε μεγάλο βαθμό-Απαιτεί δράσεις, όχι λόγια

Οκτώβριος 15, 2019 - 14:57

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παράταξης  <<ΠΡΩΤΑ η ΚΙΟΣ>> του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Κίου:

Τα τελευταία γεγονότα (κλοπές, ξυλοδαρμοί πολιτών, παρενοχλήσεις, ληστείες σε βάρος κατοίκων της Νέας Κίου) και οι ενέργειες των αρχών Ασφαλείας αποδεικνύουν ότι υπάρχει υλικό και γνώση για τον εντοπισμό και σύλληψη των κακοποιών που δρούν στην περιοχή μας.

Η εφαρμογή ενός ειδικού σχεδίου συνεχούς και αυστηρής επιτήρησης των ατόμων αυτών αλλά και των χώρων (καταυλισμών κυρίως) που έχουν σαν βάση, αλλά και η αυξημένη αστυνόμευση της περιοχής μας θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα μέτρα αποτροπής, καταστολής και εδραίωσης μιας αίσθησης ασφάλειας στους κατοίκους της πόλης που υφίστανται τα αποτελέσματα της παραβατικής και παράνομης δράσης όλων όσων γράφουν το νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και αλωνίζουν στην περιοχή.

Παράλληλα είναι ανάγκη ο γενικότερος σχεδιασμός για την άμβλυνση αυτών των φαινομένων, κάτι που φεύγει από τη αρμοδιότητα των αστυνομικών αρχών και είναι ευθύνη των άλλων δομών της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης.
Βασικό στοιχείο στην προσπάθεια είναι η συμμετοχή της κοινωνίας. Των ανθρώπων που υφίστανται όλη την πίεση.

Εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου. Δυστυχώς η Δημοτική αρχή και βασικά ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών έχει επιλέξει τον δικό του μονήρη δρόμο και τρόπο.

Απαξιώνει τη λειτουργία του Τοπικού συμβουλίου της Κίου και τη δυνατότητα του να εκφέρει άποψη για θέματα που αφορούν την κοινωνία, απαξιώνει τους εκλεγμένους από την Κίο τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποιώντας <<συναντήσεις εργασίας>> για το θέμα της παραβατικότητας επιλέγοντας τους ομοτράπεζους του και αποκλείοντας την αντιπολίτευση.

Έχει κατά καιρούς πει και έχει δεσμευτεί ενώπιον των πολιτών της Νέας Κίου για πολλά όπως και για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και του περιορισμού της έκνομης δράσης ομάδων, που δυστυχώς λυμαίνονται και την περιοχή μας ιδιαίτερα έντονα, οδηγώντας τους πολίτες στην απόγνωση, την αγανάκτηση και την αναζήτηση ίσως και τρόπων αυτοπροστασίας.

Λόγια όμως κενά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και δηλώσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια και μόνο.

Ευθύνη βέβαια βαραίνει και την πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου που παρά την δέσμευση μετά από πρότασή μας, στη συνάντηση της 5ης Οκτώβρη, για ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Συμβουλίου παρουσία των συμπολιτών μας και διατύπωση των προτάσεων και των θέσεων για το πρόβλημα και κοινοποίηση προς κάθε αρμόδιο, ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ.

Φθάσαμε έτσι μετά και το τελευταίο βίαιο περιστατικό (ληστεία) κατά ηλικιωμένης συμπολίτισσάς μας, κάτοικοι της Νέας Κίου αγανακτισμένοι, να καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση και αναζήτηση λύσεων, κάτι που η Τοπική ή η Δημοτική αρχή όφειλε ήδη να έχει κάνει.

Ελπίζουμε σε μια συζήτηση όπως εδώ στην Κίο ξέρουμε να κάνουμε και η φωνή των συμπολιτών μας, όλων μας, να ακουστεί από κάθε αρμόδια αρχή.

Η Κίος έχει διαχρονικά ταλαιπωρηθεί σε μεγάλο βαθμό. Απαιτεί δράσεις, όχι λόγια.

Υπάρχει η εμπειρία του παρελθόντος για το που μπορεί να οδηγηθεί μια κοινωνία σε απόγνωση, και κανείς δεν εύχεται κάτι τέτοιο.

Για την Παράταξη <<ΠΡΩΤΑ η ΚΙΟΣ>>,
Οι Σύμβουλοι ,
Κωνσταντίνος Χρυσικός.
Τρύφωνας Σπανός.