Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αργολίδας

Δεκέμβριος 05, 2012 - 11:47

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2012, παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αργολίδας, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.  Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τους Τουριστικούς φορείς του Νομού.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών και τουριστικών φορέων Αργολίδας και πλήθος επαγγελματιών του τουριστικού τομέα, ενώ απεύθυναν χαιρετισμούς ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Αδριανός, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος και ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σταύρος Κούστας.
Το σύνολο των εκπροσώπων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενεργοποίησης συνεργατικών δομών και στη σημασία του τουρισμού για την τοπική οικονομία της Αργολίδας ενώ δήλωσαν κατ' επανάληψη την ισχυρή βούληση τους να στηρίξουν το έργο και τη λειτουργία του φορέα προκειμένου να προκύψουν θετικά αποτελέσματα.
Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ Φώτης Δαμούλος: “H ανάπτυξη, η διαχείριση και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας της Πελοποννήσου απαιτεί ισχυρές συνεργασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  του Κράτους και όλων των Φορέων του τουριστικού κλάδου''.
Στη συνέχεια ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης και του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Επιμελητηρίου & Υπεύθυνο Υλοποίησης του Έργου κ. Μανόλη Ψαρρό.
Πρωταρχικοί στόχοι του Οργανισμού μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης, με τον τίτλο “Visit Argolis”, είναι η ανάπτυξη, οργάνωση και διαχείριση του τουριστικού τομέα και της τουριστικής δραστηριότητας.
Η προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος μέσα από συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ανάπτυξη δικτύωσης του οργανισμού, τόσο στο χώρο της παραγωγής και της διανομής αλλά και στο διαδίκτυο με την ανάπτυξη της ιστοσελίδας “Visit Argolis”, ενώ έμφαση δίνεται επίσης και στα Networking events.
Οι φορείς χρηματοδότησης του ενιαίου φορέα σε αυτή την αρχική φάση είναι:
Το Επιμελητήριο Αργολίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, ο Δήμος Ερμιονίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ναυπλίου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιρίων-Δρεπάνου, και ο Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος