Κατάληψη των δημαρχείων της χώρας τη Δευτέρα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κατάληψη των δημαρχείων της χώρας τη Δευτέρα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δεκέμβριος 07, 2012 - 09:11

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει πάλι η ΠΟΕ- ΟΤΑ για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σε όλους τους δήμους της χώρας.
Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει ως εξής:
1. Καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή Δεκεμβρίου, επικεντρώνοντας στην κατάληψη των Γραφείων Προσωπικού προκειμένου κανένα στοιχείο, καμιά διαπιστωτική πράξη να μην σταλεί.
2. Αποχή από κάθε εργασία το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012.
3. Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, ορίζεται ως μέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των Δήμων προκειμένου με μαζική συμμετοχή εργαζομένων να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, οι οποίες και θα αποφασίσουν-προτείνουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων θα πρέπει πλέον να εξειδικεύσουν τις δράσεις και τη μορφή και ΟΧΙ αόριστα να παραπέμπουν σε κλιμάκωση. Οι διαθέσεις των Συλλόγων είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία των κινητοποιήσεών μας.
4. Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής σύσκεψης Διοικητικών Συμβουλίων, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν προτάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Στο τέλος της σύσκεψης, θα υπάρχει από τους Νομικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας, ενημέρωση σε σχέση με την νομική αντιμετώπιση της διαθεσιμότητας-απόλυσης συναδέλφων.
5. Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου.