Ενημέρωση του περιφερειάρχη για την ύψους 420.000.000 ευρώ επένδυση Kilada Hills Golf Resort στην Ερμιονίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ενημέρωση του περιφερειάρχη για την ύψους 420.000.000 ευρώ επένδυση Kilada Hills Golf Resort στην Ερμιονίδα

Νοέμβριος 20, 2019 - 10:43

Η μεγάλη τουριστική επένδυση Kilada Hills Golf Resort  που υλοποιείται στην περιοχή της Κοιλάδας, στην Ερμιονίδα, από τον Ομιλο Dolphin Capital Investors Ltd, αποτέλεσε το αντικείμενο ενημέρωσης που έκαναν στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σε συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη μαζί του, στην Τρίπολη, στελέχη της εταιρείας Zoniro S.A.

Η εν λόγω εταιρεία είναι τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης του Kilada Hills, όπως και των άλλων έργων που υλοποιεί στην Ελλάδα ο πιο πάνω όμιλος.

Τόσο ο γενικός διευθυντής της Zoniro S.A. Ματθαίος Τρούλης, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της, επισήμαναν στον περιφερειάρχη ότι το έργο Kilada Hills αποτελεί επένδυση ύψους 420.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπονται τα εξής για την πιο πάνω περιοχή της Αργολίδας:

Η ανάπτυξη, σε έκταση 2.100 στρεμμάτων, υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, επιφάνειας 30.000 τ.μ., όπως επίσης και 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί γήπεδο γκολφ 18 οπών. Με βάση το χωροταξικό που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιτρέπεται η ανοικοδόμηση 178.428 τ.μ. κατοικιών και 207.578 τ.μ. για τις λοιπές εγκαταστάσεις. Η υλοποίηση της επένδυσης υπολογίζεται πως θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας στη φάση κατασκευής του έργου και 600 θέσεις στη φάση λειτουργίας του.

Αυτό το χρονικό διάστημα δρομολογείται η δημιουργία του γηπέδου γκολφ 18 οπών, που θα αποτελέσει τον πυρήνα του πολυτελούς θέρετρου «Kilada Hills Golf Resort», ενώ επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία Golf Clubhouse και Beach Club.

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς τον περιφερειάρχη, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πιο πάνω έργου, και για το λόγο αυτό ο μέσος συντελεστής δόμησης της επένδυσης ανέρχεται σε μόλις 10% ενώ άνω του 50% της πολεοδομούμενης έκτασης θα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.