Ναύπλιο: Τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο

Δεκέμβριος 03, 2019 - 14:14

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Η Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί σωματεία, φορείς και συλλόγους γονέων να παραβρεθούν την Τετάρτη 4/12 στις 7:30μμ  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλίου θα συζητήσει τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων που υπάρχουν στο Δήμο.

Τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής αποκαλύπτουν περίτρανα τι σημαίνει η κανονικότητα για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή..

Καθημερινά οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι γονείς τους αντιμετωπίζουν την έλλειψη υποδομών, κτίρια κακοσυντηρημένα, την αβεβαιότητα της ασφάλειας γιατί σε πολλά από αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικοί προσεισμικοί έλεγχοι.

Η κατάσταση αυτή δεν ήρθε από το πουθενά. Η χρόνια υποχρηματοδότηση τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης στην Παιδεία.

 Η ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολικών κτιρίων μεταφέρθηκε στην τοπική διοίκηση και επομένως στο λαό είτε με τη μορφή των δημοτικών τελών (που αυξάνονται διαρκώς) είτε με την απαίτηση οι γονείς να βάζουν συχνά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, καθώς ο Δήμος ούτε παίρνει αλλά ούτε και ζητά από το κράτος τα κονδύλια που απαιτούνται για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Είναι σημαντικό να είμαστε εκεί ώστε να διεκδικήσουμε τη λύση του προβλήματος με βάση τις ανάγκες μας.