Γιάννης Γκιόλας: Στην Ερμιονίδα τα κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολλά και ουσιαστικά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας: Στην Ερμιονίδα τα κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολλά και ουσιαστικά

Δεκέμβριος 05, 2019 - 13:11

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«“Η κανονικότητα στην εκπαίδευση δεν έφτασε ακόμη στην Ερμιονίδα. Χριστούγεννα και υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά στα σχολεία»

  Δεν είναι όπως φαίνεται μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, το Ελληνικό  και το προσφυγικό- μεταναστευτικό τα θέματα όπου η Νέα Δημοκρατία αναγκάζεται να κάνει στροφή 180 μοιρών. Είναι και αρκετά άλλα ζητήματα, όπως οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα αλλά και τα κενά στην Εκπαίδευση. Κι αν για τα πρώτα δεν φταίει πλέον η Δούρου  αλλά η «κλιματική αλλαγή», για τα κενά στην Εκπαίδευση ανακάλυψαν τον «φταίχτη». Μέχρι πρότινος έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Ναι, αυτό ισχυρίζονται εκεί στο Υπουργείο Παιδείας. Φταίνε οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται εκεί αλλά δεν πάνε. Θα περιμένουμε λίγο ακόμη, μέχρι να ακούσουμε τους Κυβερνώντες να παραδεχθούν ότι φέρουν για κάποιο πρόβλημα, ευθύνη.

  Στην Ερμιονίδα, τα κενά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι πολλά και ουσιαστικά. Για παράδειγμα, το μάθημα της Πληροφορικής, στο οποίο θα εξεταστούν πολλοί μαθητές στις Εισαγωγικές εξετάσεις, δεν διδάσκεται στο Λύκειο Ερμιόνης. Επί τρεις μέρες οι μαθητές έκαναν κατάληψη αλλά το αυτί των αρμοδίων, δεν ίδρωσε. Η τριήμερη αποχή σταμάτησε μετά από «υποσχέσεις» ότι το θέμα θα λυθεί με ατομικές εξειδικευμένες προσλήψεις αναπληρωτών. Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο περίπου μήνες αλλά το πρόβλημα παραμένει. Από την συνεχιζόμενη προβληματική αυτή κατάσταση, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πλήττονται κυρίως οι μαθητές που βρίσκονται σε οικονομικά δυσχερή θέση και αδυνατούν να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά για ιδιαίτερα φροντιστήρια.

  Δεν επιχαίρει κανείς γι’ αυτή την κατάσταση. Παραμερίζοντας κάθε δικαιολογημένη υπερβολή, ζητάμε να λυθούν αυτά τα ζητήματα ΑΜΕΣΑ. Όχι μόνο γιατί οι σημερινοί Κυβερνώντες μας υπόσχονταν πέρυσι ότι θα τα έλυναν σε μηδέν χρόνο αλλά για το καλό των μαθητών και κυρίως των υποψηφίων στις επερχόμενες Εισαγωγικές εξετάσεις.

 

                                                 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

                                                      ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ