Γιάννης Γκιόλας: Η Κυβέρνηση καταργεί και περικόπτει κατακτήσεις και δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας: Η Κυβέρνηση καταργεί και περικόπτει κατακτήσεις και δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων

Δεκέμβριος 16, 2019 - 13:02

φωτογραφία eurokinissi

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προυπολογισμό του 2020 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για μονόφθαλμη πολιτική υπέρ των οικονομικά ισχυρών.

Χαρακτήρισε ως αστήρικτη και αβάσιμη την υποστηριζόμενη από τα γνωστά «κέντρα πληροφόρησης» την αισιοδοξία της Κυβέρνησης της ΝΔ, για ανάπτυξη και βελτίωση των οικονομικών στη χώρα.

«ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΕΝΩ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ»

Ιδεοληπτικά εμμονικός ο φετινός προυπολογισμός της Ν. Δ. Δείχνει την σαφή του πρόθεση να εξαφανίσει όλα όσα είχαν ψηφιστεί για την ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

Κανένα ενδιαφέρον για δημόσιες επενδύσεις, υποδομές, περιβάλλον, κοινωνική προστασία, δημόσια αγαθά και ευκαιρίες στους νέους.

Οι εξελίξεις την Ευρωζώνη, οι γεωπολιτικές εντάσεις και η  πιθανή κάμψη στον τουριστικό τομέα οδηγούν σε έντονο σκεπτικισμό για  τις αισιόδοξες προεκλογικά προβλέψεις της Κυβέρνησης περί ανάπτυξης 2,8%.

Τεράστιες περικοπές στο ΚΕΑ. Από 600-  800 εκατομ. περίπου τα τρία τελευταία χρόνια, περικόπτεται ξεδιάντροπα στα 175 εκατομ. αδιαφορώντας για τους αδύναμους δικαιούχους.

Ανεξήγητη η  άρνηση της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 1,2 δις ευρώ.

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Γκιόλα στο link: https://youtu.be/ikLO9Wvr57U