Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Καλούμε τον λαό της Επιδαύρου να διεκδικήσει από τη Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Καλούμε τον λαό της Επιδαύρου να διεκδικήσει από τη Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του

Δεκέμβριος 19, 2019 - 10:07

Για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου 2019, οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα θέματα του Συμβουλίου μεταξύ άλλων ήταν:

Για την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας:

Αναδείξαμε πως συνεχίζεται η πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, καλούνται μέσα σε ένα αντιλαϊκό πλαίσιο (μνημονιακός νόμος   4412)   να   υλοποιήσουν   το   πρόγραμμα   χωρίς   επαρκή   επιστημονικό προσωπικό,  με  μία  γραφειοκρατική  διαδικασία  ανάθεσης  που  μπορεί  να  πάρει  και πάνω  από  τέσσερις  μήνες,  για  να  αποφασίσουν  τελικά  ποιο  τρακτέρ  θα  πάει  να ραντίσει  τις  ελιές.

Την  ίδια  στιγμή  μεfasttrack διαδικασίες  δίνουν  "γην  και  ύδωρ" άμεσα όταν θέλει το κεφάλαιο.

Αυτήν την πολιτική, που απορρέει από την κατεύθυνση της  ΕΕ  για  συγκέντρωσητης  γης, στηρίζουν όλες οι  άλλες παρατάξεις  του  Δήμου Επιδαύρου.

Διεκδικούμε  να εξασφαλιστεί  ενιαία  πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά  άρτια  και  ασφαλής  εφαρμογή  του  προγράμματος  της  δακοκτονίας  με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και  των υπηρεσιών του, να εξασφαλισθούν  τα  αναγκαία  κονδύλια  από  τον κρατικό προϋπολογισμό  και  να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Για τα Δημοτικά Τέλη:
Στην  συζήτηση  για  τα  Δημοτικά  Τέλη  η  Δημοτική  Αρχή επιβεβαίωσεγιαακόμη  μια φορά  ότι  είναι  μονόδρομος για  αυτήν η  μεταφορά  επιπλέον  βαρώνστις  πλάτες  της λαϊκήςοικογένειας, Αυτό θα γίνει μόλις παραδοθούν τα απορρίμματα στον ιδιώτη.
Η ΛαϊκήΣυσπείρωση ανέδειξε το γεγονός πως ο κόσμος και δεν έχει να πληρώσει και  φορολογείται  εξοντωτικά. Η  καθαριότητα,  η  ηλεκτροδότηση,  η  συντήρηση  των δημοτικών χώρων είναι κοινωνικές -λαϊκές ανάγκες και οφείλουν να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό για να αναπτυχθεί σύγχρονη πλήρης σχετική υποδομή, να μην εξαρτώνται από καμία τοπική    φορολογία    και    να    μην    εκχωρούνται  σε ποικίλες,   πανάκριβες και αναποτελεσματικές  εργολαβίες.  
Στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  καταθέσαμε  συγκεκριμένη πρόταση  για μείωσηέωςκαιαπαλλαγή  από  τα  δημοτικά  τέλη  ευπαθών  ομάδων (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκέςοικογένειες κ.α.) και ταυτόχρονη αύξηση για  τις  μεγάλες  επιχειρήσεις,  τις  Τράπεζες,  τα  μεγάλα  σούπερ  μάρκετ  κ.α.
Όλες  οι άλλες  παρατάξεις  καταψήφισαν  την  πρότασή  μας,  με  τον Δήμαρχο να  φτάνει  μέχρι του σημείουνα χλευάζει την κατεύθυνσή μαςπου είναινα δοθεί μια ανάσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Για το Τεχνικό Πρόγραμμα:
Στο  Τεχνικό  Πρόγραμμα  φάνηκε  για  ακόμα  μια  φορά αυτό  που  επανειλημμένα  έχει τονίσει ο κ. Δήμαρχος ότι ο Δήμος “έχει συνέχεια”.
Η δημοτική αρχή έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη και έφερε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα τόσο γυμνό που εάν μπει δίπλα στις σύγχρονες ανάγκες του λαού φαίνεται η φτώχεια και η μιζέρια.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλες οι άλλες παρατάξεις το στήριξαν αφού εφαρμόζουν την ίδια πολιτική και η άλλη πρόταση που κατετέθηκε ήταν στην ουσία ίδια με εκείνη της Δημοτικής αρχής.
Από τα Τοπικά Συμβούλια ήρθαν τουλάχιστον 190 προτάσεις από τις οποίες  ούτε το 10% δεν συμπεριλήφθηκε. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε  το γεγονός ότι συνεχίζεται η πολιτική  υποχρηματοδότησης  των  δήμων  καθώς  τα χρήματα  που  προϋπολογίζονται (154000από  ΣΑΤΑ) δεν φτάνουν ούτε για τις λακκούβες  και είναι  τα  μισά  από όσα  έπαιρνε  μόνο  ο καποδιστριακός  Δήμος Ασκληπιείου.

Θέσαμε  διαφορετικές  προτεραιότητες  με  πρώτο  μέλημα  μας  την προστασία της ζωής. Αντισεισμικά, αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα. Για αυτά δεν έχει συνεδριάσει το όργανο Πολιτικής Προστασίας καν για να προτείνει παρεμβάσεις. Για  την  αντισεισμική θωράκιση δεν  προβλέπεται  ούτε  ένα  ευρώ,  την  στιγμή  που δημόσια  κτίρια  όπως  το  Γυμνάσιο  έχουν  σοβαρό  πρόβλημα.

 Για  την  αντιπυρική προστασία  δεν  προβλέπεται  ούτε κρουνός  και  στα αντιπλημμυρικά έργα πέρα  από κάποια στοιχειώδη δεν υπάρχει ούτε μελέτη που να δείχνει τις ανάγκες.

Ακόμα δεν προβλέπεται  και  διεκδικούμε  σύγχρονες  σχολικές  εγκαταστάσεις  για  όλα  τα  παιδιά του  Δήμου  και  όλες  τις  ηλικίες.  Ειδικά  στο  ζήτημα  του  Παιδικού  σταθμού  και  στην επέκταση των Δημοτικών σχολείων.
Δεν προβλέπεται ούτε μια κολόνα για επέκταση ηλεκτροφωτισμού  και  όλες οι δημοτικές  ενότητες  έχουν  σοβαρά  προβλήματα οδοποιίας τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με τα ψίχουλα του Τεχνικού προγράμματος.

Καλούμε τον λαό της Επιδαύρου να οργανωθεί και να διεκδικήσει από τη Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.