Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: ΄Εργα υποδομής και όχι βιτρίνας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: ΄Εργα υποδομής και όχι βιτρίνας

Δεκέμβριος 23, 2019 - 14:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου:

΄Εργα υποδομής και όχι βιτρίνας που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των δημοτών

Ποιό νοικοκυριό δεν θα φρόντιζε να κλείσει την τρύπα στο πάτωμα του σπιτιού του, αλλά θα προτιμούσε να αγοράσει ένα πανάκριβο χαλί για να την σκεπάσει έτσι ώστε να μην φαίνεται και να μην αναδύεται η δυσοσμία της αποχέτευσης;

Τα απλά νοικοκυριά ξέρουν τις προτεραιότητες τους  και παρά τα πενιχρά οικονομικά τους φροντίζουν τα σπίτια τους.

Η Δημοτική Αρχή  όμως; 

Προγραμματίζει τα έργα που εκτελεί σύμφωνα με τις ανάγκες, ή σύμφωνα με αυτά που κάθε φορά της επιβάλλονται για να εξακολουθήσει να είναι ο μηχανισμός "ανταποδοτικών" υπηρεσιών και ο μοχλός εξυπηρέτησης της ανάπτυξης των επιχειρηματικών συμφερόντων;

Συγκεκριμένα: 

  • Επέλεξε  να διαθέσει 1.402.009,76   για την κατασκευή Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου το περίφημο Open Mαll, που προβλέπει, βρύσες με πόσιμο νερό, βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων, ταμπέλες σήμανσης, λάμπες φωτισμού led και διάφορες φιοριτούρες βιτρίνας. Όμως εμείς οι δημότες  εξακολουθούμε να μην πίνουμε το νερό της βρύσης στα σπίτια μας, δυσχεραίνουν τη ζωή μας τα σκουπίδια που θάβονται στη Καραθώνα χωρίς διαχείριση και πρόγραμμα διαλογής στη πηγή, και αντιμετωπίζουμε καθημερινά  τα προβλήματα της καθαριότητας και γενικότερα της λειτουργίας και της εμφάνισης της πόλης. 

Η Δημοτική Αρχή επιλέγει έργο βιτρίνας  χωρίς σχεδιασμό και ιεράρχηση σπαταλώντας τεράστια ποσά.   Για τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εκτέλεση αυτού του έργου.

  • Επέλεξε ακόμα να κατασκευάσει τα έργα:

«Ανάπλαση Ψαρομαχαλά» Προυπολογισμού 1.162.000 €, δηλαδή των οδών Παπανικολάου και Φωτομάρα στη Παλιά πόλη.

«Ανάπλαση Αιγίου» προυπολογισμού 2.517.200 €

Δεν ξέρει ο Δήμαρχος τις ανάγκες της Παλιάς πόλης;

 Δεν ξέρει ότι η Παλιά Πόλη Ναυπλίου κινδυνεύει από την εγκατάλειψη; Ότι λείπουν βασικά έργα υποδομής όπως, ολοκληρωμένο αποχετευτικό δίκτυο, μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας από την αδυναμία προσπέλασης πυροσβεστικών οχημάτων, αποκατάσταση των τειχών της Ακροναυπλίας που καταρρέουν,  καθώς και μια σειρά μέτρα προστασίας και καθαριότητας των στενών σοκακιών της παλιάς πόλης ώστε να είναι επισκέψιμη;  

 Η ανάπλαση του Ψαρομαχαλά δεν είναι έργο προτεραιότητας γιατί συμβάλει μόνο στον εξ ορθολογισμό των έντονων χρήσεων και των υπερκορεσμένων δραστηριοτήτων του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και του εμπορίου.

Όσο για την ανάπλαση της οδού Αιγίου θα ήταν  αναγκαία στο βαθμό που ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την προοπτική της πόλης το επέβαλε, καθώς και οι ανάγκες των κατοίκων.

Σήμερα όμως που το σχέδιο πόλης είναι παγωμένο, που δεν υπάρχει ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, που η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους του Ναυπλίου είναι προβληματική, που λόγω της κατάστασης των δρόμων και  την έλλειψη πεζοδρομίων οι πεζοί και τα ΑΜΕΑ δε μπορούν να κυκλοφορήσουν, που δεν υπάρχει σχεδιασμός ποδηλατοδρόμων και πράσινου, που οι ελλείψεις της πόλης σε έργα υποδομής και έργα πολιτικής προστασίας είναι πολλές που απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα προσεισμικού ελέγχου σχολείων,  υποδομές πρόνοιας, σχολικής στέγης, λαϊκού αθλητισμού, το έργο της ανάπλασης της οδού Αιγίου φαντάζει πολυτέλεια και επομένως δεν είναι προτεραιότητα για την πόλη αλλά αποσπασματικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωσε για τους παραπάνω λόγους δε στήριξε την εκτέλεση αυτών των έργων.

Η Δημοτική Αρχή στα ερωτήματα τι ανάπλαση χρειάζεται ο τόπος μας, τι στόχο θα έχει και ποιον θα εξυπηρετήσει έχει ως απάντηση τη λειτουργία του «Δήμου Επιχείρηση» στα πλαίσια της λογικής κόστους-οφέλους, ιδεολογικά υποταγμένη στην υπάρχουσα πολιτική.

Από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ, ως τα δημοτικά τέλη που έρχονται με το ρεύμα και από τη ξαπλώστρα στη παραλία μέχρι το τελικό χώρο ανάπαυσης στο νεκροταφείο, ο δημότης αποτελεί για αυτούς πάντα πελάτη. Ένας πελάτης που θα δώσει και στις γιορτές της αγάπης, και θα πληρώσει ένα σωρό λεφτά αγοράζοντας υλικά  στο νηπιαγωγείο του παιδιού του καλύπτωντας την έλλειψη κοινωνικού κράτους. Και το μεγάλο ευχαριστώ στο δημότη… είναι να μην απολαμβάνει ελεύθερους χώρους, να μη μπορεί να περπατήσει στα πεζοδρόμια για τα οποία πλήρωσε, γιατί όλα αυτά πρέπει σταδιακά να εκχωρούνται προς εκμετάλλευση.

Προτεραιότητα για τη  Λαϊκή Συσπείρωση είναι το κάθε πρόβλημα που απασχολεί όλους όσους πλήττονται από τις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε . Απέναντι στα έργα βιτρίνας και τα αποσπασματικά έργα εμείς βάζουμε στην πρώτη γραμμή τη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού, τις υποδομές που σχετίζονται με την ύδρευση και την αποχέτευση, την μείωση της δημοτικής φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων, την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων , παιδικών χαρών και πάρκων, την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού που θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.