Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Αργολίδας εν όψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», συνεδρίασε το ΣΟΠΠ (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Αργολίδας εν όψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», συνεδρίασε το ΣΟΠΠ (φωτο&βίντεο)

Ιανουάριος 04, 2020 - 15:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνεδρίασε σήμερα Σάββατο, στο Ναύπλιο, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας, εν όψει του επικείμενου νέου κύματος κακοκαιρίας “Ηφαιστίων” που αναμένεται να ενσκήψει στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου από αύριο Κυριακή, με χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, των Δήμων, του στρατού, του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των σωμάτων ασφαλείας.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων καταστάσεων που θα προκύψουν από την κακοκαιρία στην Π.Ε. Αργολίδας, η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ δόθηκαν οδηγίες για τον καταμερισμό των δυνάμεων που έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε επίκαιρα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε στην εν λόγω σύσκεψη, οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και να είναι σε ετοιμότητα, ενώ θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.
Αν αυτές πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν, θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση του οδικού δικτύου. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαλτέζου για την κακοκαιρία «Ηφαιστίων» https://youtu.be/ev8xGBMwk8E

Βίντεο από την συνεδρίαση του ΣΟΠΠ https://youtu.be/e_APj6P9EUo

ArgolidaPortal.gr Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαλτέζος για την κακοκαιρία «Ηφαιστίων»

ArgolidaPortal.gr Έκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ Αργολίδας εν όψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων»