5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ» στο Ναύπλιο

Time to read
7 minutes
Read so far

5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ» στο Ναύπλιο

Ιανουάριος 17, 2020 - 14:25

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”  παρουσιάζει το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στο Ναύπλιο 20-25 Ιανουαρίου 2020

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ  (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, 
Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος)

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ European Festivals Association, απονείμει  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” το label EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe για τα έτη 2019-2020. Μια αναγνώριση που αντανακλά τόσο στο υψηλής ποιότητας πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γέφυρες, όσο και στην αδιάλειπτη παρουσία των εκδηλώσεων στον τομέα των τεχνών, τη συμμετοχή  στα κοινά και τη διεθνή εμβέλεια από το πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 2008.  

 

Το Φεστιβάλ είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους, τοπικές αρχές και κινηματογραφικές λέσχες. Προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του σινεφίλ κοινού που είναι ευρύ και πολυποίκιλο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 ώρες προβολής περίπου, από πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες, ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και τεκμηρίωσης, βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους  με έμφαση τόσο στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, όσο και στον πρόσφατο Ελληνικό Κινηματογράφο. 

 

Θα τιμήσουν το κοινό του Ναυπλίου με την παρουσία τους οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής και Θόδωρος Μαραγκός, πλήθος Ελλήνων σκηνοθετών και παραγωγών. Aπό το εξωτερικό θα έρθουν διακεκριμένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί, όπως  oι Tiffany Rhodes,  Princess Angelique Monet, Cheryl Halpern, Darwin Reina, Rubi Rios, Natacha Antonellou Achcar, Magdalena Chmielewska, Mark Norfolk κ.ά.

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, υπό την κοινή καλλιτεχνική διεύθυνση της σκηνοθέτριας και παραγωγού Πέτρας Τερζή, συμπεριλαμβάνουν κατά το ήμισυ του προγράμματός τους ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή παραγωγών και στο υπόλοιπο ήμισυ ταινίες αντρών σκηνοθετών. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια ισορροπία κι αρμονία αλλά και πρωτοπορία στις ιδέες που παρουσιάζονται από τους καλλιτέχνες άνδρες και γυναίκες. 

 

Προσκαλούμε και χειροκροτούμε την συμμετοχή εθελοντών που επιθυμούν να γευτούν την φεστιβαλική εμπειρία στο Ναύπλιο  και να διευρύνουν το δίκτυο γνωριμιών τους στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πληροφορίες στο 6972080441.

 

Το Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ έχει και φέτος συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών, τον καλλιτεχνικό οργανισμό ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και τον σκηνοθέτη  Κωνσταντίνο Σπηλιώτη, τον μαέστρο Γιάννη Νικολόπουλο και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν προβολές κινουμένων σχεδίων με θέμα τους Μύθους του Αισώπου σε σκηνοθεσία Ντίνου Θεοδοσίου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο CINE NAFPLIO, ώρα 10πμ-12μμ.  

 

Το Σάββατο 25/01/20 11:30πμ-2:30μ ο Κινηματογράφος CINE NAFPLIO θα φιλοξενήσει παινίες για παιδιά και όλη την οικογένεια όπως τα πολυβραβευμένα κινούμενα σχεδια του Αλέξη Χαβιάρα “Στρούθιο” και “Αγρινούι”. Στις 12 μμ θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους τεκμηρίωσης των Νίκου Στασινόπουλου και Ελένης ΜουδάκηΑπό το σιτάρι στο ψωμί....όπως παλιά” - ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Βέργας και κατοίκους της Βέργας με τη παρουσία των μικρών ηθοποιών και θα ακολουθήσει η Κινέζική ταινία μεγάλου μήκους “Αγάπη και Χορός” του  βραβευμένου σκηνοθέτη Cui Daihong. 

 

Οι προβολές από Δευτέρα 20/01  έως και Παρασκευή 25/01 ξεκινούν από τις 1μμ έως τις 11μμ στο Θέατρο Τριανόν στη Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Η τελετή απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος θα γίνει στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 7μμ. Η είσοδος στις προβολές και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Στην ατζέντα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες στο Ναύπλιο συμπεριλαμβάνονται επίσης:

 

Δευτέρα 20/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

19:00 

Έναρξη Φεστιβάλ - Μουσικό πρόγραμμα από ΔΟΠΠΑΤ & Κόψιμο Πίτας

Τιμητικό αφιέρωμα στους ηθοποιούς Nικήτα Τσακίρογλου & Χρυσούλα Διαβάτη

 

20:00

“Ερωτόκριτος” – Θεατρικό αναλόγιο από το Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σπηλιώτη

 

Τρίτη 21/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

17:00

Masterclass με τον Νικήτα Τσακίρογλου και τη Χρυσούλα Διαβάτη με θέμα “Η Τέχνη της Υποκριτικής στο Θέατρο και στο Κινηματογράφο”.

 

Τετάρτη 22/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

18:30 - 19:30

Study case: “Σύγχρονες Αφροδίτες” της Δήμητρας Σταυροπούλου - story board της ταινίας σε κινούμενο σχέδιο σχετική με την μετεγχειρητική περίοδο της γυναίκας με καρκίνο. Ψυχολογική ανάλυση χαρακτήρων και  σύντομη παρουσίαση προετοιμασίας της ταινίας.

Ημερίδα: H Επιστήμη της Aισθητικής στον Κινηματογράφο – Επιδιορθωτική ιατρική και η κοσμητολογια εργαλείο ανάπλασης της γυναικείας ψυχοσύνθεσης

Συμμετέχουν: Δρ Μάριος Χριστοφίνης-Δερματολόγος, Δρ Άννα Χριστοφίνη-Χημικός μικροβιολόγος και ανοσιολόγος, Δρ Βασίλειος Καρούντζος-μαιευτήρας, γυναικολόγος 

Συντονίστρια: Πέτρα Τερζή – σκηνοθέτρια, παραγωγός

 

Πέμπτη 23/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

Αφιέρωμα στον σύγχρονο Παγκόσμιο Κινηματογράφο με ταινίες μικρού μήκους έως 20' και ταινίες γυναικών σκηνοθετριών άνω των 20'  πρόσφατης παραγωγής από τις 13.00 έως τις 19:00 

 

19:00

Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με προβολή της ταινίας του “Καζαντζάκης” και συζήτηση με τον ίδιο και το κοινό.

 

Παρασκευή 24/01/20 στο κινηματογράφο CINE NAFPLIO

10:00 – 12:00

Εκδήλωση για παιδιά δημοτικών σχολείων με θεατρικό παιχνίδι – Προβολή τριών εικοσάλεπτων ταινιών μικρού μήκους  με τίτλο “Οι μύθοι του Αισώπου” του Έλληνα σκηνοθέτη Ντίνου Θεοδοσίου, παραγωγής 2020. “Ο Mύρμηγκας κι ο Τζίτζιγκας”, “Το κουτάβι και οι βάτραχοι”, “Ο Ποντικός του χωριού και ο Ποντικός της πόλης”.

 

12:00

Προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης με τίτλο “Remembering: The Maurits Kiek Story”  των σκηνοθετών Cheryl Halpern, Mitchell Stuart & Alex Dolginko από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ιστορία του Μαρίτς Κίεκ παρουσιάζει το θάρρος ενός ανθρώπου να επιστρέψει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη και να υπηρετήσει ως μυστικός πράκτορας. 

 

Παρασκευή 24/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

Αφιέρωμα στον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο με ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής με τη παρουσία των σκηνοθετών  από τις 12.30 έως τις 19:00 

 

19:00

Τιμητικό αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό με προβολές: “Το όραμα του Θοδωράκη”, κινούμενο σχέδιο και “Κώστας Τσάκωνας: Όλο Γελούσε”, κωμωδία του 2018. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο και το κοινό.

 

Σάββατο 25/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

10:30 – 11:30 

BRIDGES Film Industry - Nafplio Meeting - Παρουσίαση έργων σε ανάπτυξη/παραγωγή / Pitching – Projects presentation - Networking

 

19:00 στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ

Τελετή Βραβείων “Χρυσός Πήγασος”

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου. Πιάνο: Σαγκριώτη Δήμητρα. Μπουζούκι: Χρήστος Σέρεσλης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Εταιρεία Πολιτισμού CINE@ART.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ΕΡΤ, Πρώτο και Δεύτερο Πρόγραμμα και όλα τα portals πολιτιστικού περιεχομένου.

Yποστηρικτές με υπηρεσίες και χορηγίες σε είδος είναι η Πρεσβεία της Αυστρίας, το ξενοδοχείο Ιππολύτη, το εστιατόριo και καφέ 3Sixty, το οινοποιείο Κορωνιώτης, ο κινηματογράφος CINE NAFPLIO, ο πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ-FOUGARO ARTCENTER, τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Global Arts, το Αρχείο της ΕΡΤ, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου και το Παγκόσμιο Φόρουμ Κινηματογράφου (World Film Fair) στο Λος Άντζελες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”  θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο 20-25 Ιανουαρίου 2020 για  πέμπτη χρονιά υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ.

Πρόγραμμα προβολών

10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ “ΓΕΦΥΡΕΣ” - 10th PELOPONNESIAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL “BRIDGES”

 παρουσιάζει/presents

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ “ΓΕΦΥΡΕΣ” - 5th “BRIDGES” INTERNATIONAL FILM FESTIVAL @NAFPLIO

20-25/01/2020 Ναύπλιο/Nafplio    www.bridgesfest.eu

 

  1. GOLDEN PEGASOS - GP
  2. SHORT – SF
  3. GREEK SHORT FILM – GSF
  4. DOCUMENTARY FEATURE – DF 
  5. DOCUMENTARY SHORT – DS
  6. WOMEN FILM (Director or Producer) – WF
  7. ANIMATION – ANI
  8. MUSIC, DANCE - MD
  9. EXPERIMENTAL - ART
  10. MOBILE FILM – MF
  11. WE CAN DO – WCD
  12. WORKING PROGRESS - WP
  13. NOSTIMON IMAR – NI
  14. TRIBUTE - TRI
  15. Questions and Answers with Director – Q+A

Πρόγραμμα προβολών / Screenings program

Αλλαγές μπορεί να γίνουν χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση. Παρακαλούμε να ανατρέξετε στο καθημερινό πρόγραμμα προβολών μετά από τις εγγραφές των συμμετοχόντων/

Changes can be done without further notice. Please consult the daily screening program after the participants' registration.

 

Δευτέρα/Monday 20/01/20 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

  • Ταινίες τεκμηρίωσης / Documentary 
  • Νόστιμον Ήμαρ / Nostimon Imar 
  • Ταινίες από κινητά τηλέφωνα / Mobile Films 
  • Ταινίες Μουσικής – Χορού / Music – Dance Films 
  • Καλλιτεχνικές – Πειραματικές Ταινίες / Art Films 

 

12:00-13:00 

Εγγραφές / Registration

 

14:00 Προβολές / Screenings DS, DF

Ταινίες τεκμηρίωσης / Documentaries                                                                                             

DS WF Father-land - Kayla Parker & Stuart Moore, Αγγλία/UK, 2018, 20’ 

DF WF Lend an ear – Ξένια Τσιλοχρήστου/Xenia Tsilochristou, Ελλάδα/Greece, 2017, 50'35” Q+A

DS WF Ευλογίες και Τάματα /Blessings and Vows – Κατερίνα Ζαχαρία/Katerina Zacharia,  Ελλάδα/Greece, 2018, 14'54” Q+A 

DS WF – Roses Trilogy by Petra – Πέτρα Τερζή/Petra Terzi, Ελλάδα/Greece, 2019, 33' Q+A 

    1."Βρώμικα Τριαντάφυλλα/Dirty Roses” -  2017,5'

    2."Τριαντάφυλλα χωρίς αγκάθια/Thornless Roses” - 2017, 11'56”

    3. “Tα Τριαντάφυλλα του Ουράνιου Τόξου/Rainbow Roses”-  2018, 14'47” 

DS WF Άνθρωποι μετά τη φωτιά/People after the fire – Χαρά Μπουργάνη/Hara Bourgani,  Ελλάδα/Greece, 2019, 24'45”  Q+A 

DS WF Το Μάτι/Τo Mati 23/7 – Αντιγόνη Καπάκα /Antigoni Kapaka, Ελλάδα/Greece, 2019, 21'32”

DS WF Με λένε Γιώργo/My name is Giorgos – Κωνσταντίνα Τσαπρούνη/Konstantina Tsaprouni, Ελλάδα/Greece, 2018, 15'21” 

 

18:00 Προβολές / Screenings MF, MD, ART

Ταινίες από κινητό τηλέφωνο / Mobile Films

MF WF Irradiate – Tracey Moberly/Paul London, ΗΠΑ/USA, 2018, 3′

MF DS ART Italy : Motion Timelapse – Prakash Gandhi Natarajan, Ινδία/India, 2017, 2'27”

MF Refugee-ism - Finn Harvor, Κορέα/Korea, 2018, 2'36”

MF WCD WF The Want - Lori Saux , ΗΠA/USA, 5'

 

Ταινίες Μουσικης – Χορού / Music – Dance films

MD WF Ruminate – Severine Reisp, ΗΠA/USA, 2019, 7'

MD Overwrite - Po Ka-Wai, Χονγκ Κονγκ/Hong Kong, 2019, 9'5”  Q+A 

MD WF Red lion – Ολίβια Χατζηιωάννου/Olivia Hadjiioannou, Ελλάδα/Greece, 2019, 5'22”

MD Scars left behind - Eren Ozsan, Τουρκία/Turkey -Tσερνομπίλ/Chernobyl, 2019, 4'37”

 

Καλλιτεχνικές – Πειραματικές ταινίες / Experimental – Art

ART NI Valencia - Chris Paraskevas, Αυστραλία/Australia, 2018, 10'3”

ART Πλαστικά λουλούδια/Plastic flowers – Γιάννης Ζαφείρης/Υannis Zafiris, Ελλάδα/Greece, 2019, 4'

ART  WF (Towards a desert in her eyes) - Sabrina Rubakovic, Σερβία/Serbia, 2019, 4'57”

ART  Άσπρο Μαύρο/Black White - Alexis Rummler, Ελλάδα/Greece, 2019, 5'32”  Q+A 

 

19:00 Έναρξη Φεστιβάλ - Μουσικό πρόγραμμα ΔΟΠΠΑΤ – Κόψιμο βασιλόπιτας / Opening Festival – Music program

TRI  Nικήτας Τσακίρογλου & Χρυσούλα Διαβάτη / Nikitas Tsakiroglou & Chrysoula Diavati Q+A

 

20:00 

Ερωτόκριτος Θεατρικό αναλόγιο από το Προσκήνιο – σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Σπηλιώτης / Erotokritos - Theatre by Proskinio - director Konstantinos Spiliotis

 

21:00

  • GP WF Phoenix Romance – Youxue-Thomas Chen & Yuan-Ann Chen, Κίνα/China, 2017, 85’ - Περίληψη: Αυτή είναι η ρομαντική ιστορία μιας Κινέζας, σε ένα χωριό της Νότιας Κίνας, ένα μυστικό που έχει φυλαχθεί για 50 χρόνια από μια ηλικιωμένη…Mε μαγικό τρόπο αυτό το μυστικό το κράτησαν γενιές που ήρθαν από τη Γαλλία στη Κίνα... / Synopsis: This is a romance story about Chinese woman, In a village of South China, a secret has been kept for 50 years by an old lady…But magically, this secret was touched by their generations, who came from France and China… 

 

Τρίτη/Tuesday 21/01/20 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

 

12:00-13:00 

Εγγραφές / Registration

 

17:00

Masterclass Νικήτας Τσακίρογλου & Χρυσούλα Διαβάτη – Η Τέχνη της Υποκριτικής στο Θέατρο και στο  Κινηματογράφο / The Art of Acting on stage and on screen.

 

18:00 

  • WP Το τελευταίο αστείο/The last joke - Βασίλης Καλέμος/Vasilis Kalemos, Ελλάδα/Greece, 2020, 50'  Q+A  - Περίληψη: Όταν ο Αυγέρης ανακαλύπτει ότι η υπόλοιπη ανθρωπότητα έχει εξαφανιστεί βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μοναξιά. Με διάφορους τόπους προσπαθεί να ξεπεράσει την ατελείωτη βαρεμάρα καταλήγοντας στο να κρατήσει ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο με τη κάμερά του. Όλα μοίαζουν φυσιολογικά μέχρι που κάτι αρχίζει και παρεμβάλλεται στη ζωή του Αυγέρη χρησιμοποιώντας κρυφά τη τουαλέτα του. / Synopsis: When Avgeris discovers that all of humanity has disappeared he is faced against loneliness. He tries with different ways to struggle against never ending boredom , thus recording a diary with his video camera. Everything seems normal until something begins to use his bathroom and disrupts his empty lifestyle. 

 

19:00 Tαινία Χρυσός Πήγασος / Golden Pegasos

  • GP  Μια νύχτα στη κόλαση/A night in hell – Νίκος Κουρού/Nikos Kourou, Ελλάδα/Greece, 2018, 82' – Περίληψη: Κάθε πενήντα χρόνια ένα τέρας τρομοκρατεί τους κατοίκους ενός χωριού, το οποίο διαφεντεύει ο άσπλαχνος γαιοκτήμονας Στασινός. Μόνον ο Αρτέμης αντιστέκεται στην απληστία και τις βρόμικες πρακτικές του, ο ίδιος που θα τολμήσει να τα βάλει με το ανίκητο τέρας. / Synopsis:  Every fifty years, a monster appears and terrorizes its inhabitants, sowing seeds of disaster, and spreading evil spirits among them. The ruler of the village, Stasinos, a ruthless and perverted man who has taken advantage of this situation by taking the fields of the inhabitants in a treacherous way, now has them work as slaves on their own land. Artemis, in an attempt to obstruct Stasinos’ plans, relied on the law, and has kept his property and exploits it himself.  

 

20:30 Tαινία Χρυσός Πήγασος / Golden Pegasos

  • GP Lorik - Alexey Zlobin, Αρμενία & Ρωσία/Armenia & Russia, 2018, 95'  - Περίληψη: Ο Λόρικ, είναι ένας ηθοποιός που ζει στον κόσμο των φανταστικών ρόλων του. Μερικές φορές μπορεί να είναι ο Σιρανό ντα Μπερζεράκ ή ο βασιλιάς Ριχάρδος. Ωστόσο, ο κύριος ρόλος του, που δεν έχει αποδώσει στην σκηνή, αλλά οδηγεί τη ζωή του, είναι ο ρόλος του Κούνελου από την “Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων.” / Synopsis: Lorik is an actor who lives in his fantasy world of played roles. Sometimes he can be Cyrano de Bergerac or King Richard. However, his main role, unperformed on the stage, but leading his life is the role of Rabbit from “Alice in Wonderland”. 

 

Τετάρτη/Wednesday 22/01/20  @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

  • Εμείς μπορούμε / We can Do 
  • Kινούμενα Σχέδια / Animation Day 

 

12:00 - 13:00 

Εγγραφές / Registration

 

16:00 Προβολές / Screenings WCD 

Εμείς μπορούμε - We can do

SH WCD Swept away - Thomas Grascoeu, HΠΑ/Γαλλία-USA/France, 2018, 11'58”

WCD SH WF Lightning - Cristina Isoli, Aγγλία/UK, 2018, 15'

WCD DS Sound of Silence - Born severely deaf – Philippe Woodtli, Ελβετία/Switzerland, 2018, 11'30”

WCD DS WF Nada – Hana Aref & Rana Raafat  & Mennatullah Mahmoud, Αίγυπτος/Egypt, 7'33”

WCD ART Tic - Greyson Acquaviva, ΗΠA/USA, 2018, 4'57”

 

17:00 Προβολές / Screenings ANI

Κινούμενα Σχέδια / Animation

ANI Colour Me Free - Gray Hodgkinson, Σιγκαπούρη/Singapore, 2019, 4'59”

ANI WF Lullaby - CABBA Jiaxuan Ca, ΗΠA/USA, 2018, 6'

ANI WF Tiffany - Christina Christie, ΗΠA/USA, 2019, 6'15”

ANI Serpendipity - Carlos Mejia & Kevin Barwick, ΗΠA/USA, 2019, 7'12”

ANI WF Featherweight - Kayleigh Gibbons, Αγγλία/UK, 2019, 8'30”

ANI WF Inverse – Ιωάννα Τσινιβίδη/Ioanna Tsinividi, Ελλάδα/Greece, 2018, 6'38” Q+A 

ANI Η σούπα/Soup – Παναγιώτης Χαραλάμπους/Panagiotis Charalampous, Ελλάδα/Greece, 2019, 4'30”

ΑΝΙ The Skeletons – Γιώργος Λουρίδας/George Louridas, Ελλάδα/Greece,2019, 1'30" Q+A

ΑΝΙ WF One Day One Fly – Πέτρος Νιαμονιτάκης/Petros Niamonitakis, Ελλάδα/Greece, 2019, 6'22” Q+A 

ANI WF Toxic relationship - Step C., Χονγκ Κονγκ/Hong Kong, 2018, 3'36”  Q+A

ANI WF Kin's Hair - Chan Kwun Chung, Chang See Wan, Wong Tsz Yin, Χονγκ  Κονγκ/Hong Kong, 2018, 5'51” Q+A 

ANI About a wall - Hermes Mangialardo, Ιταλία/Italy, 2015, 2'40”

ANI One day in July - Hermes Mangialardo, Ιταλία/Italy, 2015, 2'12”

ANI Teddy Bear - Hermes Mangialardo, Ιταλία/Italy, 2017, 1'37”

ANI Sand signs - Hermes Mangialardo, Ιταλία/Italy, 2018, 2'

ANI The ball's run - Hermes Mangialardo, Ιταλία/Italy, 2019, 3'

ANI WF Chiripajas - Olga Poliektova & Jaume Quiles, Ισπανία/Spain, 2017, 2'

 

18:30- 19:30 

Study case: Σύγχρονες Αφροδίτες της Δήμητρας Σταυροπούλου / Later Aphrodites by Demeter Stavropoulos.

Ημερίδα: H Επιστήμη της Aισθητικής στον Κινηματογράφο – Επιδιορθωτική ιατρική και η κοσμητολογια εργαλείο ανάπλασης της γυναικείας ψυχοσύνθεσης / Discussion: The Science of Aesthetics in Cinema – Restoring surgery and the cosmetic tool for regenerating the female psyche.

Συμμετέχουν: Δρ Μάριος Χριστοφίνης- Δερματολόγος, Δρ Άννα Χριστοφίνη-Χημικός μικροβιολόγος και ανοσιολόγος,  Δρ Βασίλειος Καρούντζος-μαιευτήρας, γυναικολόγος / 

Guests: Dr Marios Christofinis, dermatologist, Dr Anna Christofini, Μedical doctor Phd focused in Microbiology and Immunology, Dr Vassilios Karountzos, obstetrician-gynaecologist. 

Συντονίστρια/Coordinator: Πέτρα Τερζή/Petra Terzi – σκηνοθέτρια/film director. 

 

20:00 Tαινία Χρυσός Πήγασος / Golden Pegasos

  • GP – O Ποιμήν/The Shepherd - Illés László, Ουγγαρία/Hungary, 2019, 91' – Περίληψη: Ο Ποιμένας είναι ένα ιστορικό δράμα που λαμβάνει χώρα στην Ουγγαρία το 1944, σε μια περιοχή που έχουν καταλάβει οι Ναζί. Ο κύριος χαρακτήρας είναι ένας γέρος βοσκός, ο οποίος ζει μόνος του σε ένα ράντσο. / Synopsis: The Shepherd is a historical drama taking place in Hungary in 1944, in a territory occupied by Nazis. The main character is an old shepherd, who lives alone on a ranch. After his daughter got killed by German soldiers, he decided in his grief to save as many Jewish lives as possible. 

 

Πέμπτη/Thursday 23/01/20 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

  • Παγκόσμιος Κινηματογράφος / World Cinema Day
  • Ταινίες Γυναικών σκηνοθετριών / Women Films >20'

 

12:00 - 13:00 

Εγγραφές / Registration

 

13:00 Προβολές / Screenings WF

Ταινίες γυναικών σκηνοθετριών / Women Films >20'

WF Διχασμένη αγάπη / Τorn Love – Nurdan Tekeoglu, Τουρκία/Turkey, 2017, 43' 

WF Helen of War… of Love - Natacha Antonellou Achcar, Λίβανος/Lebanon,2018, 29Q+A

WF Heaven's Meadow - Magdalena Chmielewska,  Αυστρία/Austria, 2018, 29'  Q+A 

 

15:00 Προβολές / Screenings SH 

Παγκόσμιος Κινηματογράφος σε μικρού μήκους ταινίες / World Cinema Short Films

SH NI Whose reality 2.0? - Nico Falcone Georgiadis, Σουηδία/Sweden, 2019, 14'1”

SH Taniel - Garo Berberian, Αγγλία/UK, 2018, 20’

SH Roses - Ivann Willig, Βραζιλία/Brazil, 2019, 19'56”

SH Fifty - Javier Dampierre, ΗΠΑ/USA, 2019, 20’ 

SH WF Eight - Mela Hudson, ΗΠΑ/USA, 2019, 9'15”

SH WF Resurrection – Sabine Crossen, Γαλλία/France, 2019, 10'

SH The bronze fly – Karleener, Γαλλία/France, 2019, 15'

SF Goodbye my Son - Yuichiro Nakada, Ιαπωνία /Japan, 2018, 14'20”

SH WF White rope - Mriidu Khosla, Ινδία/India, 2019, 12'10”

SH WF Parda - Deepa Kumari, Ινδία/India, 2019, 16'17”

SH WF Disruption - Anagha Komalankutty,  Ινδία/India, 2018, 1'

SH WF Apple - Anagha Komalankutty,  Ινδία/India, 2019, 1'51”

SH Malum - Ehsan Soltani, Ιράν/Iran, 2019, 7'10”

SH Invisible Women - Pablo Cruz Villalba,  Μεξικό/Mexico, 2018, 16'51”

SH WF The roommate - Maria Komarenko, Ουκρανία/Ukraine, 2019, 56”

SH One – Roman Sinitsyn, Ρωσσία/Russia, 2018, 6'20”

SH Beholder - Nikita Ordynskiy, Ρωσσία/Russia, 2019, 10'4”

SH Goodnight, my dear - Chang, Chih-Hung, Ταϊβάν/Taiwan, 2018, 12'50”

SH WF 49 Years After – The Gifted – Πέτρα Τερζή/Petra Terzi, ΗΠA/USA, 2018, 7’  Q+A

SH Don't forget to breathe - Darwin Reina, Ισπανία/Spain, 2018, 11'  Q+A

 

19:00 

ΤRI Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή / Tribute to director Yannis Smaragdis Q+A

  • Καζαντζάκης/Kazantzakis -  Ελλάδα/Greece, 2017, 120' 

 

21:30 Tαινία Χρυσός Πήγασος / Golden Pegasos

  • GP WF I, Father – Mark Norfolk, Αγγλία/UK, 2018, 90’42”  Q+A - Περίληψη: Ένας νεαρός άντρας θρηνεί τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του κι αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ της μητέρας του και του θείου του.  Μια μέρα ο πατέρας του εμφανίζεται μπροστά του και η ψυχολογική του κατάσταση πέφτει σε αναταραχή. Τελικά, με την προτροπή του πατέρα του, αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον αδελφό του πατέρα του στο πάρτι αρραβώνων που κάνει  για τη μητέρα του. Ξεκινώντας από μια αλυσίδα γεγονότων τελικά αναγκάζει τον εαυτό του να αγκαλιάσει την αληθινή φύση της αγάπης, της τιμής και του καθήκοντος. / Synopsis: A young man grieving over the recent death of his father struggles to deal with the growing relationship between his mother and his uncle. But then one day his father appears before him and his psychological state is thrown into turmoil. Eventually, at his father's urging, he decides to confront his father's brother at the engagement party thrown for his mother, setting off a chain of events that ultimately forces him to embrace the true nature of love, honor and duty. 

 

Παρασκευή/Friday 24/01/20  @CINE NAFPLIO

 

10:00 – 12:00 

Εκδήλωση για παιδιά δημοτικών σχολείων / Event for children

ANI Οι μύθοι του Αισώπου / Aesop's fables – Ντίνος Θεοδοσίου/Dinos Theodosiou, Ελλάδα/Greece, 2020, 60' - “Ο Τζίτζιγκας κι ο Mύρμηγκας”, “Το κουτάβι και οι βάτραχοι”, “Ο Ποντικός του χωριού και ο Ποντικός της πόλης” / “Cicada and Ant”, “The City mouse and the Village mouse”, “Α puppy and the frogs”

 

12:00 

Προβολή / Screening

DF  WF Remembering: The Maurits Kiek Story - Cheryl Halpern, Mitchell Stuart & Alex Dolginko, ΗΠΑ/USA, 2019, 53’  Q+A   - Περίληψη: Η ιστορία του Μαρίτς Κίεκ παρουσιάζει το θάρρος ενός ανθρώπου να επιστρέψει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη και να υπηρετήσει ως μυστικός πράκτορας. / Synopsis:The Maurits Kiek Story” presents one man’s courage to return to Nazi-occupied Europe and serve as a covert MI-9 agent.  

 

Παρασκευή/Friday 24/01/20  @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

Ελληνικός Κινηματογράφος / Greek films Day 

 

12:00 - 13:00 

Εγγραφές / Registration

 

12:30 Προβολές / Screenings  GSH 

Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους / Greek short films

GSH WF Caffè Cerutti – Έλμος Νεοκλέους/Elmos Neokleous, Κύπρος/Cyprus, 2017, 11’

GSH Ονειρεύτηκα τα λευκά Χριστούγεννα/I dreamed of a white Christmas – Δημήτρης Γιάμλογλου/Dimitris Giamloglou, Ελλάδα/Greece, 2018, 16

GSF WF Transition -  Βασιλική Τάβλα/Vassiliki Tavla, Ελλάδα/Greece, 2017, 14'50” Q+A 

GSH Speak – Βαγγέλης Τσαγκαράκης/Vaggelis Tsagarakis, Ελλάδα/Greece, 2019, 10' 

GSH WF 49 Years After - Above Limits – Πέτρα Τερζή/Petra Terzi, Ελλάδα/Greece, 2017, 8’ Q+A

GSH WF Aθήνα-Στοκχόλμη/Αthina-Stockholm – Aναστασία Σίμα/Anastasia Sima, Ελλάδα/Greece, 2019, 12'52” Q+A

GSH Brief encounter - Δημήτρης Πανάκης/Dimitris Panakis, Ελλάδα/Greece, 2018, 14'2”

GSH Ο γραφειοκράτης/The bureaucrat – Δημήτριος Καρράς/Demetrios Karras, Ελλάδα/Greece, 2019, 19'13”

GSH WF Υδωρ/Water – Κλεοπάτρα Εμμανουήλ/Kleopatra Emmanouil, Greece/Eλλάδα, 2019, 10' Q+A 

GSH Το Γεύμα/Meal - Mιχάλης Τιγκιρίδης/Michalis Tigiridis, Ελλάδα/Greece, 2019, 13'

GSH Anchorwoman – Ιωάννης Μοναστηρόπουλος/Ioannis Monastiropoulos, Ελλάδα/Greece, 2018, 20' Q+A 

GSH WF Σύγχρονες Αφροδίτες/Later Aphrodites – Δήμητρα Σταυροπούλου/Demeter Stavropoulos, Ελλάδα/Greece, 2019, 16'15” Q+A 

GSH Σειριακός αριθμός/Serial Number – Κυριάκος Κανέλλος/Κiriakos Kanellos, Ελλάδα/Greece, 2019, 15' Q+A 

GSH Μέγαρο – Bασίλης Καλέμος/Vasilis Kalemos, Ελλάδα/Greece, 2019, 11' Q+A 

GSH WF Καθαρός oυρανός/Clear Sky  - Βάσω Σιδηροπούλου/Vaso Sidiropoulou  & Λευτέρης Ραμπαζής/Lefteris Rampazis, Ελλάδα/Greece, 2019, 9'17”

GSH Check In – Κωνσταντίνος Στραγκαλινός/Konstantinos Stragalinos, Ελλάδα/Greece, 2018, 19'59” Q+A 

GSH Yazidi – Έκτωρ Σακάλογλου/Hektor Sakaloglou, Ελλάδα/Greece, 2019, 19'38” Q+A 

GSH WF Resolution – Δημήτρης Ασπρολούπος/Dimitris Asproloupos, Ελλάδα/Greece, 2017, 19'28” Q+A 

GSH WF Λίγο πριν/Moments before – Δάφνη Μαυροπούλου/Daphne Mavropoulou, Ελλάδα/Greece, 2019, 12'23” Q+A 

GSH Ο Godot ήρθε/Godot came - Λευτέρης Τσάτσης/Lefteris Tsatsis, Ελλάδα/Greece, 2019, 15' Q+A 

GSH WF Mύηση/Initiation - Dimitris Andjus, Ελλάδα/Greece, 2018, 15'

GSH WF Το Κενό Ανάμεσα στα Πράγματα/The Void Between Things – Ανδρέας Παππάς/Andreas Pappas, Ελλάδα/Greece, 2019, 20'53”

GSH WF Σπουδή σε κίτρινο/Studying in yellow - Μαρία Σαράντου/Maria Sarantou, Ελλάδα/Greece, 2019, 6'3” Q+A 

GSH WF Diane Keaton – Γεωργία Μιχαηλίδη/Georgia Michailidi, Ελλάδα/Greece, 2019,16'31” Q+A 

 

19:00 

ΤRI Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό/Tribute to director Thodoros Maragos:Q+A

  • To όραμα του Θοδωράκη - κινούμενο σχέδιο / Thodorakis vision - animation
  • Κώστας Τσάκωνας: Όλο Γελούσε / Costas Tsakonas: He was loughing  always- Κωμωδία/Comedy, Θόδωρος Μαραγκός/Thodoros Maragos – Ελλάδα/Greece, 2019, 90'  

 

21:00 Tαινία Χρυσός Πήγασος / Golden Pegasos

  • GP WF NI  Nia on vacation – Cat Papademetriou, ΗΠΑ/USA, 2019, 85΄84” - Περίληψη: Η Nia είναι θρέμμα της Νέα Υόρκης και για  εβδομάδες αποφεύγει από ντροπή την αποφοίτηση του κολλεγίου της έως ότου λαμβάνει νέα για το θάνατο του αποξενωμένου πατέρα της. Ο αδελφός της, ο Πέτρος, είναι Έλληνας και δεν τον θυμάται καλά. Το αεροπορικό εισιτήριο που της στέλνει είναι μια αναγκαστική διαφυγή από την πραγματικότητά της –αλλά και ένα παράθυρο για ενδοσκόπηση. / Synopsis: Nia is a native New Yorker weeks shy of her college graduation when she receives news of her estranged father’s passing. Her brother Peter is a native Greek she hardly remembers. The plane ticket he gifts to her will be a much needed escape from her reality – and a window into his.

 

PARTY 3SIXTY  

 

Σάββατο/Friday 25/01/20

 

10:30 – 11:30 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

BRIDGES Film Industry Nafplio Meeting - Παρουσίαση έργων σε ανάπτυξη/παραγωγή / Pitching – Projects presentation

 

11:30 – 14:30 @CINE NAFPLIO

Παιδικές Ταινίες – Children Films

ANI Στρούθιο/Strouthio – Αλέξης Χαβιάρας/Αlexis Haviaras, Κύπρος/Cyprus, 2011, 7'

ΑΝΙ Αγρινούι/Agrinoui - Αλέξης Χαβιάρας/Αlexis Haviaras, Κύπρος/Cyprus, 2015, 20'

DS WF Από το σιτάρι στο ψωμί....όπως παλιά  / From the grain to bread... as old times – Νίκος Στασινόπουλος & Ελένη Μουδάκη/Nikos Stasinopoulos & Eleni Moudaki, Ελλάδα/Greece, 2019, 27' – Περίληψη: Ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Βέργας και κατοίκους της Βέργας στη Καλαμάτα. H ταινία είναι αφιερωμένη, με σεβασμό και εκτίμηση, στους ανθρώπους του μόχθου. / Synopsis: A small voyage in the tradition of our country starring the infants of Verga Kindergarten and the inhabitants of Verga at Kalamata. The film is dedicated, with respect and appreciation, to the people of toil.

 

12:45  Tαινία Χρυσός Πήγασος / Golden Pegasos

  • GP Dance and Love – Cui Daihong, Κίνα/China, 2019, 106'41” - Περίληψη: H αγάπη μιας δασκάλας σε ένα μικρό χωριό στη Κίνα για το χορό και τους μαθητές της. / Synopsis: The love of a teacher in a village in China for the art of dance and her students.

 

19:00 @ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ/VOULEFTIKO

Τελετή Βραβείων “Χρυσός Πήγασος” / “Golden Pegasos” Awards ceremony

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου. Πιάνο: Σαγκριώτη Δήμητρα. Μπουζούκι: Χρήστος Σέρεσλης.

  • Χρυσοπράσινο φύλλο – στίχοι Μαλένης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
  • Είχα φυτέχει μια καρδιά – στίχοι Νίκος Γκάτσος, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
  • Χάθηκε το φεγγάρι (ταινία “Λόλα”) – στίχοι Βαγγέλης Γκούφας, μουσικήΣταύρος Ξαρχάκος

 

21:00

Προβολή βραβευμένης ταινίας με το Χρυσό Πήγασο / Screening of Golden Pegasos awarded film

 

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος, 2020 - 20:00

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Γέφυρες 20-25/01/20 Ναύπλιο

CINEART CIFF CYIFF