Εγκαίνια Συμβουλευτικού κέντρου Γυναικών στην Τρίπολη (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εγκαίνια Συμβουλευτικού κέντρου Γυναικών στην Τρίπολη (photos&video)

Δεκέμβριος 18, 2012 - 09:35

Το κέντρο έχει περιφερειακό χαρακτήρα - Στόχος η στήριξη των γυναικών σε θέματα βίας και όχι μόνο Σύνθημα  "Δεν είσαι η μόνη- Δεν είσαι μόνη"

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου και η Ζέτα Μακρή - Γενική Γραμματέας Ισότητας εγκαινίασαν, πριν λίγη ώρα στο ισόγειο του κτιρίου, που στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου στην Κάτω Αγορά, το Περιφερειακό Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών. Ένα κέντρο με σκοπό να συμβουλεύσει τη γυναίκα σε θέματα βίας λόγω φύλου από όπου και αν προέρχεται αυτή, σε θέματα εργασίας καθώς και παραπομπής σε άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα για το σκοπό αυτό υπεγράφη και προγραμματική σύμβαση με τον δικηγορικό σύλλογο Τρίπολης για νομική κυρίως υποστήριξη.

Το συμβουλευτικό κέντρο αποτελεί μία δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή της και θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τα κέντρα φιλοξενίας γυναικών- θυμάτων βίας που θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό στο Δήμο Τρίπολης.

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές καλό θα είναι να μην χρειαστεί το κέντρο για θέματα βίας, αν και όπως ειπώθηκε σε καιρό κρίσης τα φαινόμενα αυτά αυξάνονται και θα πρέπει οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας χώρος που μπορούν να απευθυνθούν και να βρουν στήριξη.

Επίσης λειτουργεί και ο τηλεφωνικός αριθμός 15900 στον οποίο όλο το 24ωρο μπορούν να βρουν στήριξη οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας ή θέλουν κάποια συμβουλή για θέματα εργασιακά , παραμονής στη χώρα κα...Το κέντρο στην Τρίπολη θα λειτουργεί εργάσιμες μέρες και ώρες και έχει τηλέφωνο 2710-241814.

Για τη δομή εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό και την Γενική Γραμματέα Ισότητας μίλησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, η υπεύθυνη του ΚΕΘΙ(Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας) Ιφιγένεια Καρτσιώτου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης και ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό και μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας. 

 

Ε.Τ.

Cdw7larHR0c