Στο Άμπου -Ντάμπι ο Μανιάτης για επενδυτές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στο Άμπου -Ντάμπι ο Μανιάτης για επενδυτές

Φεβρουάριος 16, 2012 - 15:37

φωτογραφία :eurokinissi-Γιώργος Κονταρίνης

Συναντήσεις με στελέχη ενεργειακών εταιρειών θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Ενέργειας και βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανιάτης, κατά την επίσκεψη του στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 19-20 Φεβρουαρίου, προσκεκλημένος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και διευθύνοντα συμβούλου του ενεργειακού ομίλου Masdar.
Στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εταιρειών των ΗΑΕ στους διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.
Για το λόγο αυτό, θα έχει συναντήσεις επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας TAQA με διεθνή παρουσία σε τουλάχιστον 41 χώρες, καθώς και τον επικεφαλής της εταιρείας εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου Mubadala Oil & Gas.
Σημαντική κρίνεται και η ενίσχυση της συνεργασίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς Έλληνες φοιτητές ήδη συμμετέχουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου Masdar για την Επιστήμη και την Τεχνολογία, με έμφαση σε ενεργειακά θέματα.