Παρουσία Τατούλη η τελευταία για το 2012 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσία Τατούλη η τελευταία για το 2012 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (video)

Ιανουάριος 02, 2013 - 09:07

Διαμαρτυρίες και ενστάσεις Γόντικα για την επιλογή του χρόνου συνεδρίασης αλλά και για τις επιλογές για τα ΤΟΠΕΚΟ- Συνολικά στα δύο χρόνια η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας εξέδωσε 2500 αποφάσεις και είναι αναθέτουσα αρχή στο διαγωνισμό των στερεών αποβλήτων
Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελευταία και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης με αφορμή κάποιες ενστάσεις για επιλογές γύρω από την πρώτη φάση των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ στα οποία η Περιφέρεια είναι εταίρος, διευκρίνισε ότι η Οικονομική Επιτροπή δε λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και δη για ένα θέμα που δεν έχει σχέση με τη χώρα αλλά ελέγχεται εξολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εξήγησε πως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οφείλουν να ελέγχουν τη νομιμότητα των πράξεων των οικονομικών υπηρεσιών.
Πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του εξήρε πάντως την προσπάθεια που κατεβλήθη από την Οικονομική Επιτροπή η οποία όπως είπε είναι πρώτη με βάση αξιολόγηση σε όγκο εργασίας και περιεχόμενο νομιμότητας.
Ο κ. Γόντικας όμως διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επιλογή του χρόνου συνεδρίασης και μάλιστα κατηγόρησε την πρόεδρο ότι επελέγη η τελευταία μέρα για να περάσουν τα θέματα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και να εξυπηρετηθούν ημέτεροι όπως είπε χαρακτηριστικά.
Από τη δική του πλευρά ο κ. Βαλασόπουλος τόνισε πως δεν μπορούν να μην στηρίξουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά διαφώνησε σε ορισμένες επιλογές και έκανε λόγο για ανάγκη μεγαλύτερης δημοσιότητας σε τέτοια ζητήματα ώστε να επιλέγεται εκείνος που μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα ένα πρόγραμμα και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Πάντως ψήφισε τις επιλογές που ήταν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενώ μιλώντας για την αντιπολιτευτική τους τακτική επεσήμανε ότι προσπάθησαν να ελέγξουν την διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς να λαϊκίσουν και χωρίς να αφήσουν υπονοούμενα αλλά με την στάση τους και τον έλεγχό τους να προασπίσουν το συμφέρον των πολιτών.
Από τη δική της πλευρά η κα. Νικολάκου αφού εξήγησε πως στα ΤΟΠΕΚΟ η Περιφέρεια συμμετέχει ως εταίρος σε 6 προγράμματα και όλες οι επιλογές γίνονται με βάση όσα ορίζει το πρόγραμμα και μάλιστα ακόμα και όταν δίνουν απευθείας ανάθεση το έργο έχουν επιλέξει να έχουν τρεις προσφορές, σημείωσε ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τα δύο χρόνια εξέδωσε 2500 αποφάσεις και μάλιστα όλες νόμιμες ενώ σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι η επιτροπή είναι αναθέτουσα αρχή στο διαγωνισμό για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Ε.Τ.

maaKNdMN8q4