Καμπόσος: Μέχρι τώρα πληρώναμε τα χρέη του κ. Χασάπη από τη διακυβέρνησή του στη Λέρνα.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος: Μέχρι τώρα πληρώναμε τα χρέη του κ. Χασάπη από τη διακυβέρνησή του στη Λέρνα.

Ιανουάριος 08, 2013 - 13:14

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δε μας εκπλήσσει ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να ασκήσει αντιπολίτευση ο κ. Χασάπης. Κάνει τα ίδια λάθη με τον αρχηγό του αναφέροντας μισές αλήθειες και ενώ ξέρει ότι έχουν ζωή μόλις μερικές ώρες αφού θα απαντώνται όλα και ο κόσμος θα ενημερώνεται με πλήρη ειλικρίνεια. Καταλαβαίνουμε όμως το βάρος που νιώθει μετά από αυτό που έγινε εφέτος στην ιδιαίτερη πατρίδα του με την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού, όπως και σε όλη την παραλιακή ζώνη, κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει επί των ημερών του και ο κόσμος του το θυμίζει με κάθε ευκαιρία και έτσι προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα».
Με περισσό πολιτικό θράσος λοιπόν ο κ. Χασάπης μιλά για πλημμελή εκτέλεση έργων στο δήμο Άργους Μυκηνών.
Δε μιλά όμως καθόλου για τα φέσια και τα χρέη που άφησε στο δήμο Άργους- Μυκηνών ύψους 240.000 Ευρώ που ακόμη ξεπληρώνουμε λόγω του ότι χωρίς να έχει τους πόρους έταζε και ξεκινούσε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μικροέργα και μικροπρομήθειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ ΟΛΑ με απευθείας αναθέσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τις μικροκοπολιτικές-προεκλογικές του σκοπιμότητες του 2010 με σκοπό να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας.
Για τα έργα που κατηγορεί εμάς για καθυστέρηση να του «θυμίσουμε» ότι η παραρεμάτια ζώνη του Ξομβριού σταμάτησε λόγω δικών του λαθών, προχειροτήτων και ανεκπλήρωτων δικών του υποσχέσεων προς τους ιδιοκτήτες. Υποσχέσεων προς τους ιδιοκτήτες που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα ενός δημάρχου, οι οποίοι όταν διαπίστωσαν ότι όσα τους είχε τάξει δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν  προσέφυγαν στο ΣΤΕ και λόγω των λαθών που υπήρχαν έχουν μπλοκάρει το έργο χωρίς ο οποιοσδήποτε βέβαια να μπορεί να παραβεί τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου περί αναστολής εκτέλεσης του έργου .
Σχετικά με το νεκροταφείο να του θυμίσουμε ότι  τα χρήματα δεν είχαν εξασφαλισθεί καν από αυτόν και, όπως γνωρίζει πολύ καλά, επίσης η εξέλιξη του έργου αυτού έχει ανασταλεί μετά από προσφυγή στα δικαστήρια του εργολάβου. Αυτονόητο είναι ότι χωρίς το κράτος να έχει αποσαφηνίσει τι θα γίνουν τα χρήματα του «Θησέα», δεν μπορεί κανείς να «πετάξει» 300.000 Ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί.
Τρίτον για το έργο του Σκαφιδακίου «ευτυχώς» που ο κ. Χασάπης έκανε πολλά έργα στο Σκαφιδάκι (και το ξέρουν οι κάτοικοι) και δεν χρειάζονται άλλα…..
Παράδειγμα τρανταχτό ο φάκελος μελέτης που είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή Λέρνας για την ύδρευση του Σκαφιδακίου από τις πηγές της Λέρνας και όταν το δημοπράτησε η παρούσα δημοτική αρχή και έφθασε στη φάση της εκτέλεσης έκπληκτοι οι αρμόδιοι φορείς διαπίστωσαν ότι δεν είχαν προβλεφθεί στη μελέτη… εκβραχισμοί κατά το σκάψιμο. Από πόσο μακριά έκαναν τη μελέτη αυτή;
Αποτέλεσμα; Το έργο απεντάχθηκε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος και χρήμα. Έτσι τώρα ολοκληρώνουμε την ημιτελή μελέτη αυτή και θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε εκ νέου στο ΕΣΠΑ για να λύσουμε το πρόβλημα ύδρευσης του Σκαφιδακίου.
Ας αφήσει τα μαθήματα ο κ. Χασάπης και την προσπάθεια αυτοπροβολής και τον πληροφορούμε να ξέρει ότι η εκτέλεση έργων τόσο στην δημοτική ενότητα Λέρνας όσο και στις λοιπές δημοτικές ενότητες αποτελεί για εμάς καίριο μέλημα και καθημερινό αγώνα στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά εποχές που περνούν οι δήμοι κάτι το οποίο το γνωρίζει πολύ καλά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ