Νίκας: 100 χιλ. ευρώ στο ταμείο της ΠΕΔ. H Τ.Α χειμάζεται από έλλειψη προσωπικού και σκουπίδια(video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας: 100 χιλ. ευρώ στο ταμείο της ΠΕΔ. H Τ.Α χειμάζεται από έλλειψη προσωπικού και σκουπίδια(video)

Ιανουάριος 17, 2013 - 09:04

Τα συμφέροντα δεν αφήνουν να δοθεί λύση για τα απορρίμματα
Στην Τρίπολη βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Πελοποννήσου για την έγκριση του απολογισμού του 2012 και του προϋπολογισμού του 2013.
Στις δηλώσεις του ο κ. Νίκας μετά τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά ανέφερε πως ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα και το ταμείο της ΠΕΔ έχει 100 χιλιάδες ευρώ με διασφαλισμένο το προσωπικό αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει εκτός από το πρόβλημα της μείωσης των πόρων κατά 60% το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, αφού δεν επιτρέπονται προσλήψεις καθώς και το βασικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ένα θέμα για το οποίο όπως επανέλαβε δεν έχει καμία ευθύνη η τοπική αυτοδιοίκηση ενώ επεσήμανε πως με την ύπαρξη των 400 εκατομμυρίων ευρώ που είναι χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί θα μπορούσαν οι δήμοι να έχουν προχωρήσει στο μεταβατικό στάδιο και στην κομποστοποίηση και όχι να έχουν οικονομική αφαίμαξη λόγω της μεταφοράς των σκουπιδιών.
Μάλιστα ο ίδιος έστειλε έγγραφο στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του ζητά να στηρίξει και τους δήμους της Περιφέρειας, που είναι αφημένοι στην τύχη τους και δίνουν από ίδιους πόρους για τη μεταφορά των απορριμμάτων, ενώ ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά πως "τα συμφέροντα χρόνια τώρα δεν αφήνουν να δοθεί λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων".
Ε.Τ.
 

-zarel8o4tk