Κόντρα στο Δήμο Επιδαύρου μεταξύ δημοτικής αρχής και μειοψηφίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κόντρα στο Δήμο Επιδαύρου μεταξύ δημοτικής αρχής και μειοψηφίας

Ιανουάριος 18, 2013 - 20:01

Ανακοίνωση Δημάρχου Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιου
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου κ. Χρήστος Τσακαλιάρης, με διπλό δελτίο τύπου εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά της Δημοτικής Αρχής, καταγγέλλοντας παρανομίες.
Με περίσσια ειρωνεία ο κ. Τσακαλιάρης ονομάζει «φιάσκο εκλογών» ένα λάθος –είναι η αλήθεια- της Δημοτικής Κοινότητας σχετικά με την εκλογή Προέδρου και με μεγαλοψυχία μας λέει «Παιδιά, αν δεν ξέρετε να μας ρωτάτε γιατί εμείς ενημερωνόμαστε…»
Και ακολουθεί δεύτερο δελτίο τύπου με το οποίο διατυμπανίζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι δεν στάλθηκαν για έλεγχο νομιμότητας οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΕΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης που λήφθηκαν το 2011. Αυτή είναι η έγγραφη έκφραση έκπληξης. Είχε προηγηθεί η προφορική, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιανουαρίου 2013 για την εκλογή των μελών του Προεδρείου, στην οποία ο κ. Τσακαλιάρης έκρινε αναγκαίο να δικαιολογήσει τις 7 λευκές ψήφους που έλαβε η Πρόεδρος κατά τη διαδικασία,  σε μυστική ψηφοφορία, παρουσιάζοντας το θέμα ως εξαιρετικά σοβαρό.
Διατυμπανίζει επίσης την παρανομία να πληρώνεται ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΠ κατά παράβαση της πράξης 93/2012 του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!!
Βεβαίως, όπως κάθε σοβαρό δελτίο τύπου έτσι και αυτά έλαβαν τη δημοσιότητα που τους αρμόζει, αναρτήθηκαν πρωτίστως στην ιστοσελίδα που διατηρεί η παράταξη, έκαναν βόλτα στο διαδίκτυο και στάλθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσακαλιάρης ως επικεφαλής της παράταξης και υπογράφων τα δελτία, και γνωρίζοντας άριστα ως πρώην Δήμαρχος τους κανόνες δεοντολογίας και πάντα με σεβασμό προς τους πολίτες που υπηρετεί από τη θέση που σήμερα τον έχουν ορίσει, έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του, έχει ελέγξει την ορθότητα των όσων καταγγέλλει και συνειδητά πράττει.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει ότι με θάρρος αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας σε κάθε τομέα. Όσο για τα λάθη, τα οποία έχουν βαρύτητα μόνο, όταν εξαιτίας τους βλάπτονται ανεπανόρθωτα άνθρωποι ή το δημόσιο συμφέρον, ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι έχουμε το αλάθητο. Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του κ. Τσακαλιάρη και των συμβούλων της παράταξής του.
Και αφού δεν κάνει λάθη, αφού ενημερώνεται και αφού έχει την καλή διάθεση να ενημερώσει κι εμάς τους αδαής, τον ρωτάμε:
 Τι πρέπει να πράξει η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάφορη συκοφαντία και προσβολή στο πρόσωπό της; Πρέπει να καταφύγει στη δικαιοσύνη μηνύοντάς τους;
 Τι πρέπει να πράξει το μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΠ για την άνευ προηγουμένου ψευδή κατηγορία ότι παράνομα αποζημιώνεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει; Πρέπει να καταφύγει στη δικαιοσύνη μηνύοντάς τους;
 Τι πρέπει να πράξει η Δημοτική Αρχή όταν διαπιστώνει ότι η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί με τρόπο επικίνδυνο για τα συμφέροντα του Δήμου αλλά ευεργετικά για τα δικά της συμφέροντα; Πρέπει να ζητήσει από τον Ελεγκτή Νομιμότητας να κινήσει πειθαρχική διαδικασία;
 Τι πρέπει να πράξει η Δημοτική Αρχή βλέποντας τον επικεφαλή της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να ξεσηκώνει τους πολίτες σε ανυπακοή στις κανονιστικές αποφάσεις, προτρέποντάς τους να κινηθούν δικαστικά εναντίον του Δήμου χρησιμοποιώντας ψεύδη και συκοφαντίες ως επιχειρήματα; Πρέπει να ζητήσει την επέμβαση του κ. Εισαγγελέα;
O κ. Τσακαλιάρης ως φιλόλογος θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιεί στα κείμενα που υπογράφει. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν γνωρίζει την έννοια της λέξης «διαπιστώνω». Εξάλλου δεν μπαίνει στον κόπο να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο κάνει τις διαπιστώσεις του.
Και ως πρώην Δήμαρχος θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τις βασικές αρχές λειτουργίας ενός Δήμου. Οι ανεύθυνες και αψυχολόγητες ενέργειές του όμως,  μας κινούν την υποψία ότι δεν τις γνωρίζει, δικαιώνοντας τον στενό του συνεργάτη που έγραψε στις σημειώσεις του όταν ακόμη διοικούσαν τον πρώην Δήμο Ασκληπιείου ότι «οι υπάλληλοι οδηγούν τα πράγματα και όχι εμείς ….». Εάν πρόκειται για τους υπαλλήλους που σήμερα χλευάζουν, εμείς λέμε, ευτυχώς που ήταν εκεί  και κράτησαν το Δήμο όρθιο.
Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Τσακαλιάρη και τους κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Ενεργοί Δημότες»:
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου με αριθμό 176/2011 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 45Ψ1ΩΡΨ-ΠΩ4 και συνοδευόμενη από τη απόφαση της ΔΕΥΑΕΠ με αριθμό 51/2011 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ στην αρμόδια υπηρεσία με αριθμό πρωτοκόλλου 10849/2011 από όπου και ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ με αριθμό πρωτοκόλλου 1715/328/2012.
Στη ΔΕΥΑΕΠ αποζημιώνεται ένα μέλος του ΔΣ που τυγχάνει να είναι και Αντιπρόεδρος, λόγω πλήρους απασχόλησης στην Επιχείρηση. Η πρόταση έγινε με την 50/2011 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΠ, ορίστηκε το μέλος και οι αρμοδιότητές του και καθορίστηκε το ύψος της αποζημίωσής του με την 13765/2448/30-12-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου-Δυτ.Ελλάδας & Ιονίου, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ:ΒΟΖΓΟΡΙΦ-ΦΚΥ και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 28/τ. Υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα/25/1/2012. όσον αφορά την 93/2012 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου «…περί ρητής απαγόρευσης…» που επικαλείται ο κ. Τσακαλιάρης, έχει εφαρμογή στις Δημοτικές Κοινωφελής Επιχειρήσεις. Οι ΔΕΥΑ είναι επιχειρήσεις ειδικού καθεστώτος και διέπονται από τις διατάξεις του Ν.1069/1980 όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
Καταλογίζουμε στον κ. Τσακαλιάρη ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και εμπάθεια. Φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η μειοψηφία δεν ασχολείται με τα νόμιμα καθήκοντά της και μόνο μέλημά της έχει να πλήξει το κύρος του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να τους διασύρει, με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες των μέσων που χρησιμοποιούν για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.
Επειδή τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε έναν πρώην Δήμαρχο ο οποίος κατά το διάστημα της θητείας του διατυμπάνιζε ότι τον διακατέχει πολιτικός πολιτισμός παραδίδοντας μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς στην τότε μειοψηφία, τον καλούμε να κάνει πράξη τα όσα έλεγε και να αναρτήσει το παρόν δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα που διατηρεί η παράταξή του, και να το κάνει και μια βόλτα στο διαδίκτυο με την ίδια επιμέλεια που διέσπειρε το δικό του, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση που προκάλεσε.