Το Αρχιπέλαγος: νέο μυθιστόρημα από τον Ναυπλιώτη Πρύτανη Γιάννη Φίλη (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Αρχιπέλαγος: νέο μυθιστόρημα από τον Ναυπλιώτη Πρύτανη Γιάννη Φίλη (φωτογραφίες)

Ιανουάριος 25, 2013 - 14:59

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματος του Ναυπλιώτη Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Φίλη με τίτλο «Το Αρχιπέλαγος», έδωσε ο Δήμαρχος Ναυπλίου μαζί με το συγγραφέα, σήμερα 25  Ιανουαρίου 2013 .Ο κ. Κωστούρος ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Φίλη που για δεύτερη φορά επιλέγει την πόλη του Ναυπλίου να παρουσιάσει βιβλίο του και κάλεσε τους δημότες να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Από την πλευρά του ο συγγραφέας  ευχαρίστησε το δήμαρχο και αναφέρθηκε στην υπόθεση του μυθιστορήματος τονίζοντας πως βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά ένα αρχιπέλαγος που μετατρέπεται από αυτοκρατορία σε ναυτική βάση.
“Είναι η ιστορία του 20ου και 21ου αιώνα, είναι η μοίρα των ανθρώπων που στην ιστορία είναι ένα τίποτα», επεσήμανε ο συγγραφέας και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Προεκτείνω τα γεγονότα στο μέλλον, όπου το αρχιπέλαγος αρχίζει να πνίγεται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής”.
.Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέοντα και την φιλόλογο Έφη Ριζά- Σκύφα. το Σάββατο 26  Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7 μμ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Ο συγγραφέας στο πλαίσιο της παρουσίασης θα μιλήσει με θέμα «Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον τόπο μας».(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) www.argolidaportal.gr